Kristlik Mõttevõra

VIIMASE HETKE PÄÄSTE

29.04.22 04:34 PM By Kristlik Mõttevõra

ÄRA JÄTA seda viimasele hetkele

"Ja sünnib, et igaüks, kes hüüab appi Issanda nime, päästetakse." jutlustab Peetrus. Ta viitab prohvet Joeli kuulutusele. (Jl 3:5) Sama tingimust märgib veel apostel Paulus roomlastele. (Rm 10:13) Ent enne seda ta ütleb s 10, et "südamega usutakse õiguseks, suuga aga tunnistatakse päästeks."

Lõpuaja olukorras, mis on eriolukord, Jumal pakub päästet kiirendatud korras. See on nagu kiirviisa, selle saab otse piirilt enne riiki sisenemist. Seal on vaid üks tingimus Jumala riiki minekuks: hüüa appi Jeesust!

Laupäevane vihje (postitus) oli just nn viimase hetke pakkumine. Röövel ei jõudnud muud teha kui vaid öelda: "Jeesus, mõtle minu peale." (Lk 23:42) Ta tunnistas suuga ja sai päästetud. Kuid tema kristlik usutee polnud veel alatagi jõudnud. Ta oli olukorras, kus ta mõtles, et nüüd ma suren ja mis šansid mul on? Ta ei teinud seal ristil mingit patuse palvet ega palunud Jeesust oma südamesse. Ta vaim jäi uuestisündimata. Kõigele vaatamata, ta päästeti.

Lõpuajal juhtub see neile, kes hüüavad appi Jeesust. Kuid see tingimus kehtib üksnes viimase hetke pakkumise raamides. Kui minek käes on ja keegi hüüab appi Jeesust!

Sellega seoses millegi muu jaoks ei jää enam aega, isegi mitte uuestisündimiseks. See toimub nii kiiresti ja vaja on kiirelt teha vaid ühte, oma suuga tunnistada. Sealt edasi tuleb pääste.

Kui keegi nüüd arvab, et ma jätangi oma otsuse sel juhul viimasele hetkele, siis neile see pakkumine ei kehti. Sest neil oli aega meelt parandada, kuid nad ei teinud seda, siis nad ei pääse. Nende osas on kohtuotsus juba langetatud.

Kuid "igaüks" on VAID see, kes ei teadnud usust midagi ja nägi, et Jeesus tegutseb ja ta haarab temast kinni. Seetõttu see "pääste hüüd" ongi veel kõigile neile, kes pole isegi evangeeliumi sisu õieti kuulnud, aga Jumal pakub oma halastuses armu ka neile. Miks?

Viimasel hetkel ei ole kellegil aega usu protseduuridega tegeleda (ristimine jne). Inimestele on selleks juba ANTUD võimalus ja sa võid ka täna Jeesuse vastu võtta oma isiklikuks päästjaks? ÄRA JÄTA seda viimasele hetkele, sest see viimase hetke pakkumine EI OLE sinule, vaid aja see asi kohe korda! Et pääste oleks kindel!
 

Kristlik Mõttevõra