Kristlik Mõttevõra

VENNAKÜSIMUS

20.09.23 10:59 AM By Kristlik Mõttevõra

Kuidas Jumal lahendab "vennaküsimuse"

Kujutad ette kuidas näeks taevas välja usklike häbenemine nagu näha, üks peab end õigeks ja tühistab teist. Meie küll ei kujuta.

Jeesus juhtis sellele tähelepanu ja ütles: (Matteuse 5,24) "siis jäta oma and altari ette ja mine lepi esmalt ära oma vennaga ja alles siis tule ja too oma and!" Sestap vaimulikud on matnud altarid oma andide kuhja alla, aga Jumal ei võta neid kuulda." Ta küsib: kuidas sa suhtud oma kristliku venda?


Kristlased elavad nagu roosa manna sees, inkubaatoris, aga neil on kadunud ära reaalsusetaju, suhted peegelduvad tõe hetkel ja Jeesus ütles: "Aga mina ütlen teile: Igaüks, kes oma venna peale vihastab, peab minema kohtu alla, kes aga oma vennale ütleb: "Tola!", peab minema ülemkohtu alla, kes aga ütleb: "Sina jäle!", peab minema tulepõrgusse." (Mt 5:22) Ei tasu ennast petta. Jumal on selle juba otsustanud, kuidas ta "vennaküsimuse" lahendab.

Eestis on väga palju silmakirjalikke vaimulikke juhte ja need ei erine millegi poolest variseridest. See on nii läbi nähtav ja piinlik. Kuidas vaimulikud tühistad teisi kristlasi ja väldivad suhteid. Kuid Jumalale on suhted primaarse tähtsusega. Jumala laps kes peab teist Jumala last vääraks läheb kohtu alla, isegi kui ta on teinud suuri asju. Jumal küsib: kuidas sa panid halvaks oma venda? Ei usu, et see taevas läbi läheb. On väga kummaline näha kirikutes tühistamist. Aga see kahjuks on kõigile nähtav. Suhted on avalikud ja Jumal ei lase end pilgata. Kes paneb halvaks oma venda, see läheb kohtu alla. Sellest kirjutab ka pühakiri. See on koht, kus vaimulikud peavad mitte üksi meelt muutma, vaid algama meeleparandusest. Taevas ei lähe läbi venna halvaks panek. Seetõttu on vennaarmastus prioriteet! Kes ei armasta venda on endiselt Jumalast lahutatud ja kuradi lapsed. Jumal võtab seda tõsiselt. 


Johannese 3,10 "Sellest on näha, kes on Jumala lapsed ja kes kuradi lapsed: ükski, kes ei tee õigust, ei ole Jumalast, nagu ka mitte see, kes ei armasta oma venda."
1. Johannese 3,14 "Me teame, et oleme tulnud surmast ellu, sest me armastame vendi. Kes ei armasta, see jääb surma."
1. Johannese 4,8 "Kes ei armasta, see ei ole tundnud Jumalat, sest Jumal on armastus."

Kristlik Mõttevõra