Kristlik Mõttevõra

VALEPROHVET ON HINGELINE

25.10.23 12:31 PM By Kristlik Mõttevõra

Kui tihti kristased võtavad endale voli kergekäeliselt rääkida Jumala nimel

Kas te teate, mis juhtub valeprohvetitega? Need visatakse tulejärve (Ilm 19:20) ja piinatakse päevad ja ööd igavesest ajast igavesti. (Ilm 20:10) Valeprohvet ei ole keegi, kes on teisest religioonist, vaid see, kes räägib Jumala rahva seas ja elab koos nendega, mõtleb samamoodi ja usub sama Jumalat. Teisisõnu kristlane. Küsimus ei ole selles, kas keegi on kristlane ja ta kõneleb teistele määratut (1Kr 14:24-32), vaid küsimus on selles, kas ta prohveteerib Jumala nimel ning Jumala lõpuaja plaane? Kui ta toob sisse hukutavad eksiõpetused, siis on asi sellega otsustatud. Kummaline on selle juures kristlaste leebe hoiak, eriti lõpuaja ettekuulutuste suhtes, mis võib tunduda hingele õige, aga on kõigest hingelised mõtted ja ei ole tegelikult Vaimust juhitud. Paraku hingelisi soove ja ettekjutlusi levitatakse erilise innuga, sest nendes oleme sama meelt, aga Jumala vaim räägib vaimu läbi vaimseid asju. Kes aga räägib enda oletusi või arvamusi (Jk 3:15), sellega ta annab maad kuradile.

Tuletame meelde Karmeli mäe lugu. Seal oli 450 valeprohvetit ja ainult üks oli õige, kes oli Eelia! Ainult üks järelejäänud Issanda prohvet! Ometi need 450 olid Iisraeli rahva seast, kõik nagu üks mees hingelt! Ei olnud kuskilt võõrad, vaid prohvetid omade seast. Kas pole mitte mõttekoht?! Tänapäeval öeldakse valdav enamus arvab sama, aga Jumala vaim küsib: miks peaks neid uskuma? Jumala sõna ütleb, need kõik 450 olid valed. Kusjuures teadke seda, et Jumal vastas Eelija palvele tulega! "Siis Issanda tuli langes alla ja sõi ära põletusohvri, puud, kivid ja põrmu ning lakkus ära vee, mis oli kraavis." (1Kn 18:38) Ja rahvas võttis kinni kõik 450 valerohvetit ja tapsid nad Kiisoni jõe ääres.
Jeesus hoiatas: "Ja PALJU valeprohveteid tõuseb ja need eksitavad paljusid" Mt 24:11. "Ja need pakuvad suuri tunnustähti ja imesid, et kui võimalik, eksitada ka valituid." (Mt 24:24) "Aga rahva seas oli ka valeprohveteid, nõnda nagu teiegi sekka tuleb valeõpetajaid, kes vargsi toovad sisse hukutavaid eksiõpetusi ja salgavad ära Issanda, kes on nad vabaks ostnud. Nad tõmbavad iseeneste peale äkilise hukatuse." (2Pt 2:1) Ja Johannes ütleb, et katsuge vaimud läbi, kas nad on Jumalast. (1Jh 4:1)

Kui tihti kristased võtavad endale voli kergekäeliselt rääkida kogu hingest Jumala nimel ja ennustada seda või teist mida Jumal tegelikult ei ole öelnud ega kunagi plaaninud teha, siis neid hingelisi tabas varem sama saatus kui Eelia loos juhtus Kiisoni jõe ääres. Loomulikult ei ole neil kristlastel taevasse asja! See ei õigusta kedagi et sa oled kristlane, kui sa hakkad Jumala asjadega mängima või poosetama või tegema raha, ootab sind ees tulejärv. Ilma naljata. Tuletage meelde ilmutuse raamatut. Ei soovita kellegil isegi proovida Jumala nimel sõna võtta ja ei soovita ka jagada valeprohvetite ettekuulutusi. Miks? Sest sel viisil saate nende tegudele kaasa aitajaks.

Kristlik Mõttevõra