Kristlik Mõttevõra

VAIMUD TEAVAD SINUST KÕIKE

24.09.23 07:43 AM By Kristlik Mõttevõra

Tänane sõnum on mõeldud kõigile, mitte üksnes kristlastele, vaid kõigile. Inimesed mõtlevad salajasi mõtteid ja arvavad, et keegi ei tea mis nende peas toimub. Telefonis olevad programmid jälgivad neid ja uued nutiautode programmid teavad sõitjast kõike. Mõned inimesed arvavad ekslikult, et neid ei saa pealt kuulata ja nad seadistavad oma nutiseadmed nii, et varjata ajalugu. Häda on aga selles, et teie tegemisi ei proovi jälgida mitte üksnes turundajad ja suurkompaniid, et teile midagi müüa. Teist teatakse kõike! Absoluutselt iga sõna. Kujutage ette, kui see info, mida te mõtlesite teiste suhtes, kuvatakse avalikult suurel ekraanil ja te ei saa seda isegi vältida, veel vähem kustutada. See jääb ajaloos alati nähtavale. Kui teile tuleb pähe mõni vana salapatt, siis kust see järsku pähe tuleb? Arvasite õigesti. See on vaimumaailm. Vaimne maailm teab lisaks välja räägitud sõnadele ka kõiki teie mõtteid. Kõike!, mida iganes te olete mõelnud. Vaimumaailmas on teie ajalugu nähtav kõigile vaimudele. Seetõttu mingid olukorrad tuletavad meelde teie vanu salamõtteid. Tegelikult mitte olukorrad, vaid seda teevad vaimud.

Juba teises piibli peatükis saate lugeda kummalisest sündmust, et inimesed olid alasti, aga nad ei häbenenud. Ent järgmine peatükk kirjeldab, kuidas see mõte neile järsku pähe tuli et nad alasti on. (1Ms 3:7) Vapustav, kas pole? Kõik näevad et sa oled alasti, aga sa ise ei saa sellest arugi. "Kuningas on alasti" on tegelikult piiblist inspireeritud narratiiv. Kuidas sulle tundub, kui sa seisad inimeste ees, oled alasti, aga arvad, et sul on riided seljas? Teised aga jälgivad sind ja nad näevad sind alasti, aga sina ei tunne end alasti olevat.

Näiteks samamoodi kõik meie rahvaesindajad riigikogus ja see palagan peaministri ümber on just olukord, kus peaminister on alasti, aga ainult tema mõistust peeti kinni, et sellest aru saada. Kas see on võimalik? Jah on. Arst Luukas kirjeldab: "Siis ta avas nende mõistuse kirjadest aru saama." (Lk 24:45) Päris hirmus olukord. Keegi vaatab su poole ja teab kõike, aga sina ei saa millestki aru. Lugege mu huultelt ei suuda peita seda, mis kellegi peas toimub. Vaimumaailm näeb kõike ja teab iga sõna ja mõtet, mis iganes inimese peast läbi käib. Neil ei ole vaja inimeste huultelt lugeda, sest nad teavad inimestest kõike. Vaimne maailm teab absoluutselt kõike ja midagi ei jää saladuseks. Kas te kahtlete selles?

Vahel ka kristlased mõtlevad, et kes ikka teab, nad teevad oma asja ja ega keegi ei tea nende peas olevaid mõtteid. Mida piibel kirjutab? "Ükski loodu ei ole tema ees nähtamatu, vaid kõik on alasti ja paljastatud tema silma ees - tema ees, kellele meil tuleb aru anda." (Hb 4:13)

Kui sa nüüd mõtled, et Püha Vaim teab nii või teisiti sinust kõike, siis tegelikult teab Jumal igast inimesest kõike. Kuigi need kannavad riideid, siis, nad ei saa varjata isegi oma mõtteid! Kujuta ette, kui keegi saab ligi sinu arvutile või telefonile ja pidevalt saab teada kõike, mida su riistvara failides kirjas on. Kas see kannatab ilmavalgust?, on isegi liiga lihtne küsimus. Kuidas Jumal sellesse suhtub, mida sa oled salvestanud ja arvad, et keegi ei tea.

Isegi ingel teab sinust kõike. Muidugi on ingel advokaat või kaitseingel ka selles mõttes, et ta ei avalda su saladusi inimestele. Siiski pannakse kõik kirja sinu eluraamatusse ja piibel kirjeldab, et inimesel tuleb aru anda. Kui sul oli patte, mida sa palusid andeks, siis Jumal kustutas need eluraamatust (Ps 69:29, Ilm 20:12) ja see pesti maha Jeesuse verega, aga see ei tähenda, et vaimumaailm sellest midagi ei tea. See on ka põhjus, miks inimestele tuleb meelde, - tegelikult "tuletatakse" meelde vanu patte. Kui patud kustutati eluraamatust, siis, kes nendest veel teab? Deemonid näevad sinust kõike. See on inimese tõehetk vaimumaailma ees.

Inimene loodi siia alasti ja isegi siis, kui Jumal küsis Aadamalt retoorilise küsimuse, et kus sa oled?, siis tegelikult ta alustas vestlust, mitte et ta oleks otsinud Aadamat. Ta ju teadis kõike. Aadam aga arvas, et Jumal ei tea tema mõtteid ja nii saab oma patu maha salata. Looja ees ei ole ükski loodu nähtamatu.

Tegelikult ka iga programm, mida sa kasutad, saab suuremal või vähemal määral teada, mida sa veel teed. Tesla teab kus sa sõidad ja mida sa sel ajal teed, siis ammugi teavad inglid ja kogu vaimumaailm isegi seda, mida sa mõtled, mis su peas toimub. Millised need mõtted sõna sõnalt on. Sellest tuleb aru anda. Inimene ei taha vastutada oma tegude eest, aga parem on võtta vastutus mõtete eest, enne tegusid, kui selle eest tuleb aru anda.

Kui sul on asju, mille üle sa tunned piinlikust või sa ei taha, et neid teised teaksid, siis see ongi see koht, kus vaata üle, kuidas see vajab muutmist nii, et sa võid seista ühel päeval ja öelda, võtke mind või alasti, mul ei ole midagi varjata. Ma ei pea midagi häbenema. See mis ma tegin, selle kohta ma võtsin vastutuse ja sellega on asi klaar. Kuid peale seda on mu süda puhas ja isegi süüdistaja kurat ei saa midagi halba öelda, kui ta isegi tahaks. Tegelikult oleme kõik ihu alasti Jumala ees iga päev. Ta teab meie iga sõna ja kõiki mõtteid. Kui need teevad talle pigem head meelt, siis, - hing ole rõõmus ja täna Jumalat! 

Kristlik Mõttevõra