Kristlik Mõttevõra

VAIM TULI PEALE

29.06.23 08:11 AM By Kristlik Mõttevõra

Vahel inimesed ütlevad, et "vaim tuli peale" ja siis räägivad, mida nad tegid. Kui inimene ei ole kristlane, siis enamasti selline vaim ei ole Jumalast. Vahest jätavad midagi tegemata, sest "ei tule vaimu peale, noh!" Parem ongi. Sest need vaimud ei ole sugugi ohutud.

Kunstnikud räägivad muusadest, ja siis saavad aru küll, et tegelikult on midagi väljast poolt, mis neid mõjutab, aga nad ei näe seda vaimu.
Meid ümbritseb vaimumaailm, kas ma tahame seda tunnistada või mitte, vaimud on meie lähedal ja meie mõjutajad, iga vaim omal moel. Asi läheb hapuks, kui inimene kaotab kontrolli oma vaimu üle nii, et deemonid valdavad tema tegevust, vahel osaliselt, vahel täielikult, siis tuleb neid inimesest välja ajada. Ega nad ise ei lähe, kui inimene "on andnud sõrme," siis võtavad nad käe ja ei kavatse sugugi välja minna.

"Armsad, ärge usaldage iga vaimu, vaid katsuge vaimud läbi, kas nad on Jumalast," selgitab Johannes. (1Jh 4:1) Seda ei ole öeldud üksnes prohvetluse kontekstis, vaid üldse. Isegi kristlased ei vaevu mõtlema, millised vaimud neid mõjutada tahavad või koguni teevad seda.

Seetõttu te näete koguduste ja kristlaste seas igasuguseid probleeme, sest mõned neist raiuvad nagu rauda, et neil on õigus! Tegelikult on sel vaimul "õigus", kes neile peale käis ja neid segadusse viis. Mis me siis imestame, et kogudused ei saa omavahel läbi, sest lahkmeele vaimud on neid tülli ajanud.

Vaim tuli peale. Milline? Teil tuleb alati küsida: miks peab kristlasele vaim peale tulema, kui meil on sees Püha Vaim?

See vaim ei käi kellelegi peale ega pressi ennast ettepoole, vaid juhib, õpetab, tervendab ja teeb seda koos usklikuga.

Tõsi, vahel see vaim keelab, aga see keeld ei ole selline, et ma muidu "tühistan" sind kui sa mulle ei allu. Samuti saab see vaim teha üleloomulikke asju, isegi haarata inimest ja viia teise kohta, aga mitte kunagi ei tee ta seda põhjuseta. Kui Püha Vaim midagi hoiatab või keelab, siis tal on alati selleks põhjus. Ole vaid mõistlik ja uuri välja. Ainult teda kuulake!

Täna võib Püha Vaim langeda, õigupoolest tema auhiilgus koguduse peale, kus kõik on justkui vaimu all ja Vaim kõike ning kõiki puudutab, ent meis on Püha Vaim olemas, nii et meile ei pea "vaim peale tulema". Pigem ei peaks üldse seda ootama sellisel moel, sest ta juhib iga Jumala last seestpoolt. Isegi kui keegi paneb käed peale, siis toimub Vaimu ülekandmine, aga ta tuleb ühe seest üles ja läheb teise sisse nii, et see näiteks saab terveks või vabaneb nö vaimudest, kes varem on peale tulnud, otsesõnu sisse läinud deemonitest.

Inimestel on tohutul hulgal deemoneid ja seda te näete nende tegudest ja kõnedest. Mis vaimu all nad tegelikult tegutsevad. Deemonitel on erinevad nimed ja ei ole ühtegi teist vaimu peale inimese enda vaimu Jumala vaimu kõrval, kes peaks inimesele peale tulema.

Inglid on vaimud, aga langenud inglid on deemonid, neid jätkub kõikjale. Me ei näe neid, aga deemonid tahavad inimesele esiteks peale tulla ja siis sisse pugeda, kui neid soovitakse enda ellu.

Ärge isegi üritage mõelda, et "vaim ei tule peale"! Sest see on kutse vaimumaailma ja see on deemonitele avatud uks.

Deemonid saavad tulla inimese sisse vaid siis, kui see inimene teadlikult seda lubab juhtuda. Selliseid inimesi on tohutult palju Eestis, kes väidavad enese kedagi olevat, aga tegelikult on nendes deemonid ja nende deemonite võimekused, mille läbi nad siis üleloomulikus maailmas on ennast identifitseerinud ja selge see, et teevad kurja.

Inimene, kes deemonitega ei tegele, on üldjuhul üsna mõistlik ja arukas. Kui ta aga võtab vastu Jeesuse oma isiklikuks päästjaks, siis tuleb Püha Vaim peale ja sisse elama ja see üleloomulik tarkus ja Jumala vägi asub inimese sisse ja see ei ole inimesele loomuvastane olukord, vaid tema algne olukord, mille juurde Jeesus ta tagasi toob ja ta saab elada oma elu koos Jumalaga. Mitte vaimudega, kes peale tulevad.

Kristlik Mõttevõra