Kristlik Mõttevõra

VAATA ÜLES JA ENDA SISSE

08.04.22 09:39 AM By Kristlik Mõttevõra

Te saate kõik vajaliku otse ülevalt

Käsuseadus on juutidele. Evangeeliumites räägib Jeesus juutidega ja väldib teisi (Jh 7:27,28). Apostlid räägivad juutidele. Paulus räägib paganatega ja kirjutab oma kirjad. Kontekst kus sündmused toimuvad on orjanduslik. (Jh 15:15) Kõige selletõttu ongi palju vääriti tõlgendust ja sõna väänamist.

Kui Jeesus ütleb täna midagi, siis ta arvestab meie tausta, nii ühiskonna kui sotsiaalset ning kultuurilist. (Jh 16:12) Viga on selles, kui keegi võtab mõne sõna ja püüab seda automaatselt rakendada teie peal. See ei toimi nii! Kuna see aja taustal omandas või selgitas teisiti.
Selleks on aga Püha Vaim, kes teab, õpetab ja nõustab, mida täna vaja on. Te saate kõik vajaliku otse ülevalt, kui te vähegi kuulate, mida Ta teile räägib.

See tuleb ülevalt alla. Kui te seda rakendate, siis te võite üllatuseks avastada, et ahhaa, Jumala sõna kinnitab seda. Nii saate iga päev kinnitatud, juhatatud, õpetatud ja varustatud teabega, mis täna on elav.

Me ei liialda, kui väidame, et te saate suurepäraselt hakkama ainuüksi siis, kui te kuulate ja teete üksnes seda, mida Püha Vaim ütleb. Jeesus elab teie südames ja te ei tee midagi valesti, kui te olete temas. Seda ta rääkis, et "jääge minusse ja mina jään teisse." (Jh 15:4) Asja võti on selles, et Tema on teie sees! Ja Jeesus teeb mida teil vaja läheb. (Jh 17:19)

"Et kõik oleksid üks, nii nagu sina, Isa, minus ja mina sinus, et nemadki oleksid meis, et maailm usuks, et sina oled minu läkitanud." Jh 17:21
.

Kristlik Mõttevõra