Kristlik Mõttevõra

ÜTLE VÄLJA JA TÜHISTA VALED SÕNAD

19.10.23 11:01 AM By Kristlik Mõttevõra

Meil kõigil on vaja sõna kuuldavalt deklareerida vaimumaailma, sest sõnad vabastavad vaimsed ja ka hingelised sidumised, ja sel viisil lõpetatakse üks võim teise ees. Ka andeks palutakse sõnadega, ja siis toimub hinge tervenemine. Seda võib tajuda ka füüsiliselt, kuidas välja öeldud sõna järgselt otsekui elektri pahvakas läbi ihu voolab. 


Kui rahvas kuulutab välja uue riigi, siis nad samuti deklareerivad vabadust, ja teised rahvad teavad, et ühe riigiga on asi lõpetatud ja algas uus valitsusala.


Meie, Vaimu saanud peaksime ju hästi mõistma, mida tähendab deklareerimine ja kuidas sellega tõmmatakse piirid vahele? Alates sellest hetkest kehtib selles paigas Jumala riigi õigus.


Seetõttu kõik Kristuse omad on võitjad, kuigi nad ikka veel peavad usu nimel võitlema vaimses sfääris (Ef 6:12) ja elama inimeste keskel kes ei usu päästet. 


Kristlases on Jumala Püha Vaimu tempel ja kuri ei puutu temasse. (1Jh 5:18) Kuidas ta saakski? Kurjad vaimud jooksevad laiali nähes Jumala väge. (Lk 4:33,34; Mk 5:7) Jumala vastasel ei ole midagi meile vastu panna. Kurat on juba ära võidetud.


"Kes on, kes võidab ära maailma? Eks see, kes usub, et Jeesus on Jumala Poeg!" (1Jh 5:5) "Jah, igaüks, kes on sündinud Jumalast, võidab ära maailma. Ja see ongi võit, mis on võitnud ära maailma - meie usk." (1Jh 5:4)


Meil tuleb hinnata, kas keegi on meid eksitanud, meie võidu osas koti pähe tõmmanud, meid alandanud või oleme hoopis enda teadmatusest mõne vale omaks võtnud ning "konksu alla neelanud"? Kui see on juhtunud, siis selleks ongi deklareerimine, võidu sõna kuulutamine vaimumaailma, et siia ei ole kurjal asja! See ei ole sinu valitsusala, see on püha paik. Sinu ihu on püha ja Püha Vaimu elupaik.
Kuuluta enda elus selgelt ja arusaadava mõttega, ütle välja, et ma tühistan selle või teise mõtte mõju minu elus, mis mind eksitas ning kinni hoidis, ja kuulutan nüüdsest et selles osas kehtib Jumala riik ja tema õigus! Ole vaba!


Vahel on tunne, et tahaks mõnes olukorras midagi välja öelda või kuulutada, aga mõistus vaidleb vastu, pea ütleb, see on ju imelik? 


Südames tunned vajadust, aga vana mõtteviis või sageli ka oma maine tõttu või inimestega suhete hoidmine ja teiste arvamus takistab sind seda välja rääkimast. On nii juhtunud? Kui sa nii tunned, aga jätad sõnad ütlemata, siis, see olukord üha kordub ja kordub? See on taevaaluste vaimude deemonlik rünnak sinu vastu, aga SINA SAAD seda peatada. Selleks tuleb just sõna välja rääkida ja välja öelda see, mis tuleb otse südamest. Valehäbi ei ole Pühast Vaimust! 


Jeesus ei häbenenud asjadest rääkida ja inimesed kogesid teda kuuldes kaheseid emotsioone. Need kes tulid eksitama, need ärritusid Jeesuse sõna tõttu, aga need, kes vajasid vaimset vabanemist, need vabanesid sidumisest, said hingelt terveks ja rahu südamesse. Jumala rahu on üle mõistuse just seetõttu, et mõistus BLOKEERIB vaimu ja ei saa aru vaimsest vajadusest deklareerida ja vaimne surve ära lahendada. Seda tuleb tunnetada vaimselt.


"Aga maine inimene ei võta vastu midagi, mis on Jumala Vaimust, sest see on temale narrus ja ta ei suuda seda tunnetada, sest seda tuleb mõista vaimselt." (1Kr 2:14)

Kristlik Mõttevõra