Kristlik Mõttevõra

USU VÄGE EI SAA RÜNNATA

06.01.22 01:20 PM By Kristlik Mõttevõra

Kas Peetrusel oli pühakirjalik alus vee peale astumiseks? Ei. Enamus usuasju põhineb vaid sellel, kas sa usud neisse? Esmalt teed kaasa ja siis mõistad, mitte mõistad ja teed.

Kes tahab Jumalale meeldida, peab uskuma (mitte intellektuaalsed teadmised, isegi mitte pühakirja põhjalik tundmine). Ent usk lähtub üleloomulikkusest, mitte faktidest ja olgu juurdunud armastuses. Kuid armastus ei ole arulage ega fanatism, vaid olgu tundlik Pühale Vaimule.

Sa pead olema piisavalt napakas (heas mõttes), et palvetada tervenemist vähist või äratada surnust üles ja kamandada kurje vaime. Kuid see "hullus" on võimalik kohe, kui sa tunned Jeesust isiklikult.

Mida need jüngrid võisid mõelda, kui Jeesus nad üsna kohe saatis kurje vaime välja ajama, teadmata isegi kuidas seda teha?! Teadmine tuli neil peale usku.

Vaenlane ei saa rünnata väge, mis tuleb usust, kuid ta saab rünnata mõtteelu, mistõttu mõistus on kuradi lahinguväli meie vastu. Seetõttu USK ON ENNE aru ja arvamist.

Usust, siis me oleme efektiivsed ja miski ei takista eesmärgi saavutamist, ammugi negatiivsed mõtted v meie mõistus. Selle asemel toetub usk Jumala väele ja meelevallale, mis ta meile on andnud juba! Seetõttu Jumal hoiab meelega vastused pärastiseks, et me ei toetuks omaenese vildakale arusaamisele.

Kuradi eesmärk on alati seada kahtluse alla Jumala autoriteet ja sinu loomus. Seni kuni sa kuradiga vaidled, oled sa tema jaoks ohutu ja ei tegele Jumala riigi ja väega. Sa pead teda käskima: "Ole vait! Sa pole mitte keegi. Kao minema!" (Mt 16:23) Kui sa aga samastad end Jeesuse endaga, siis ta põgeneb ja sina teed kõike mida Jumal sinu läbi tahab ära teha.

Seetõttu ongi kirjutatud, et käi vaimus, sest usus käimine seda ongi.

Paulus ütles, et ta ei hakka nõu pidama lihaga. Ta keskendus usule.

Kui sa lased ennast kaitsesse suruda, annad sa maad kuradile ja ei ründa. Kui sa aga usus välja lähed, siis sa lööd kõike, sest kogu meelevald on tema kogudusele juba üle antud ning kurat ei võida teda ära.

Ole usklik ja kasuta usku! Peetrusel ei olnud aega mõelda, kas nooda heitmine on piibellik, aga ta uskus ja tõmbas välja 153 kala. Peetrusel ei olnud aega mõelda, kas vee peal kõndimine on piibellik, et vesi kannab, aga ta astus paadist välja ja kõndis järve peal.
Kui te loete neid pühakirja kirjeldusi, siis keegi ei saanud toetuda arutlustele. Jüngrid läksid usus ja tegid mida vaja ja tunnustähed järgisid neid.

Enamus teie elu küsimusi on piiblist puudu, te ei leia neid, aga kui te USUTE, siis Jumal on teiega. (Mt 21:22) Ta on seda tõotanud olla iga päev kuni ajastute lõpuni.

Kristlik Mõttevõra