Kristlik Mõttevõra

USK EI OLE KERGEMEELNE

16.11.22 09:18 AM By Kristlik Mõttevõra

Jumalasse uskumisega on vastupidi.

Inimesed ütlevad vahel "Usklikud on kergeusklikud." Hästi. Mida nad ise usuvad? Musta kassi, horskoope, maage, kõikvõimalikke ennustajaid, selgeltnägijaid, puukummardajaid, maausulisi? See nimekiri on väga pikk, võite ise juurde lisada, aga nad usuvad nähtustesse, mida isegi noored või lapsed välja naeravad! Kuidas saab puu sind aidata või päästa sinu hinge? Võta mõistus pähe ja küsi endalt küsimusi!

Kui sa tegelikult ka usud mida piibel kirjutab, siis sa ei saa seda teha ajuvabalt, lodevalt ega kergemeelselt! Usk nõuab kainet mõtlemist. (1Pt 4:7, 5:8) Mis tähendab muuhulgas, et see ei ole pimesi usk, vaid tõendatud. See tähendab muuhulgas veel seda, et sa võtad vastutuse oma seisukohtade üle, sa ei saa mingit mulli suust välja ajada! See ei lähe läbi.

Vastupidiselt kaardimoorid, maagid, horoskoobid ja teised soolapuhujad ei vastuta mitte millegi üle, vaid teevad kõike tähelepanuvajaduse ning sissetuleku pärast (Ap 16:16) Teisisõnu, ise tead, usu kui tahad, aga meie tagajärgede eest ei vastuta!

Ennustamine põhineb inimese uudishimul, mis on kiusatus. Kui inimesed ei oleks uudishimulikud, ei oleks ka ennustajaid, kes sellega neid lollitavad. Uudishimu paneb inimesed patustama.

Sa võid uskuda selgeltnägijaid, aga tegelikult ei ole selle taga rohkem ega vähem kui vaid deemon, püüton*, kes petab kergemeelset inimest ja saab vastutasuks õiguse võtta üle inimese hing, mis läheb kõige tipuks hukatusse.

Jumalasse uskumisega on vastupidi.

Jumal vastutab selle üle, mida ta ütleb enese olevat ja mida see endaga kaasa toob, seetõttu see ei ole mingi lihtsameelsus, kergemeelne ega lõbus ajaviide ning meelelahutus, vaid Jumal seisab selle taga mida ta inimesel uskuda pakub ja see ei ole omakasupüüdlik, vaid hingele parim. See pakkumine on tõsine asi.

Kergemeelsus ja kergeusklik on isik, kes usub seda, mis ei võta vastutust oma tegude üle. Kus te olete kuulnud, et mõni horoskoobi kirjutaja lisaks märkuse: "ma vastutan oma sõnade eest, selle eest, mis teiega edasi juhtub." Lihtsameelsus on sellist isikut ja tema kirjutatud sõnu üldse tõsiselt võtta ja uskuda. See on lihtsalt pettusskeem.

"Usk on loodetava tõelisus, nähtamatute asjade tõendus." Hb 11:1


* (eesti keeles tõlgitud "lausuja" s.t ennustaja või ennustamise praktika), kreeka keeles Πύθων Pýthōn, poo'-thone; alates Πυθώ Pythṓ (selle piirkonna nimi, kus asus kuulsa oraakli Delphi asukoht); a Python, s.t. (analoogselt, oletatava jumalikustajaga seal) inspiratsioon (rahustav): — ennustamine.

Kristlik Mõttevõra