Kristlik Mõttevõra

UNENÄGU, JUMALIK, PIIRITU JUHTIMINE

19.02.22 11:17 PM By Kristlik Mõttevõra

Inimese aju mõtleb reeglites, aga mitte unenäos. ISEGI siis kui Püha Vaim juhib, inimene filtreerib ja tõlgendab ehk võtab vastu nii nagu suudab mõista. Ka prohvetid räägivad sõnumi piiratult, mida tuleb läbi katsuda, sest nende jutus on ka hingeline aspekt.
Seetõttu unenäo abil on võimalik ära näidata iga visioon, mida Jumal tahab rääkida kellegi jaoks. Vahel unenägu kordub, et asi oleks kindel. (Vt Taanieli selgitus, kui sama asi kordub)

Ii 7:14, 33:15, 1Sm 28:15, Tn 2:3; Mt 1:20, 2:12

Unenägu on kõige täpsem viis asjaolude selgitamisel, neid episoode visualiseerides detailselt. Inimese kujutlusvõime piirab meid, mitte Jumalat (isegi avatud nägemuse ilmutus, sest inimese mõistus plokib ära üleloomuliku loovuse, ps Peetrus!, Ap 10:14), kuid Jumal on olemuselt piiramatu ja tema selline juhtimine läbi unenäo "näitamise" on perfektne viis inimese juhtimiseks!

Sa näed unes ja see on vaja lihtsalt üles tähendada.

Muidugi on unenäod, mida inimene ei mõista, aga siin tulebki välja tõsiasi, et inimene püüab asju selgitada oma vaatevinklist, aga Jumal aitab keeruliste unenägude puhul saada selguse läbi Vaimu anni, kellel see on.

Kelles on Püha Vaim, see TUNNEB vaimu läbi ära (1Kr 2:14), milline unenägu ei ole Jumalast.

"Ja pärast seda sünnib, et ma valan oma Vaimu kõige liha peale. Siis teie pojad ja tütred hakkavad ennustama, teie vanemad uinuvad unenägusid nähes, teie noored mehed näevad nägemusi. Ja neil päevil valan ma oma Vaimu ka sulaste ja teenijate peale." Jl 3:1-2

Kristlik Mõttevõra