Kristlik Mõttevõra

ÜLELOOMULIK SISEMINE RAHU

10.03.22 11:15 AM By Kristlik Mõttevõra

Usaldage Jumala rahu enese sisemuses. Kui te olete Jumalaga kahekesi enne tähtsat otsust või üldse oma igapäeva toimetustes, annab Püha Vaim nõu. Vaja on lihtsalt võtta aega ja üheskoos olla. Lase Jumalal rääkida, kuula ta ära.

Kui teha Jumala tahtega kooskõlas, kaasneb sellega sisemine rahu, mida mõistusega ei ole võimalik ära seletada ja seetõttu te ei suuda ka kunagi seda teistele ära põhjendada, mida te usus teete, kuigi teised võivad olla täiega närvis, et nad ei saa teilt piisavalt infot miks te nii otsustasite või teete seda või teist. Ent teie sees on kindel veendumus, et te teete õiget asja koos Jumalaga, siis teistele see ometi nii ei näi.
Üleloomulik rahu talub ära kriitika. Vaenlane ründab (süüdistab), sest talle ei sobi teie usk, aga nähtavasti olete sarnast rünnakut kogenud ja see ei kõiguta teie usku.

Inimesi häirib, et te ei selgita oma usku, aga kuidas sa seda üleloomulikku veendumust ikka selgitad või saadki mõistusega käsitleda? Ei saa. Teie usute ja teate, et see nii on ja "jutul lõpp".

Usk ajab uskmatuid närvi. Mõned süüdistavad ülbuses, mõned hoolimatuses, mõned nimetavad julmaks, ent tere tulemast Jeesuse maailma! Just seda kõike ta koges usu tõttu, millest enamus aru ei saanud, sest nad püüdsid seda hoiakut inimlikult hinnata ja teie usukogemus ei ole midagi võõrast ega uut usuteel, mida Jumal ei teaks.

Kõik evangeeliumid sisaldavad rohkesti näiteid, kus rahu ja usu vastu tuli mõni lihalik või deemonlik rünnak, aga Jeesus jäi oma veendumusele kindlaks.

Variserid olid ikka täiega endast väljas (1Kr 1:23), kui nad ei saanud Jeesust süüdi mõista, sõnast püüda, endast välja viia. Nad ei hoidnud ennast tagasi! Jeesus sai ikka täiega võtta! Jeesus tundis ära selle inimliku külje, vahel ta küll ärritus vaimus kirjutab piibel (Jh 11:33), aga ta vaimus sai aru kui miski tahtis kahjustada tema ja Isa tahet. Seda ta mõistis Püha Vaimu mõjujõul.

Paulus koges sarnast tunnet, Ap 17:16.

Teie tunnete seda samal moel Püha Vaimu mõjul, kes elab teie sees, aga annab oma üleloomuliku rahu ja mitte miski ei kõiguta teie rahu, mis on üle mõistuse.

Kristlik Mõttevõra