Kristlik Mõttevõra

ÜKSNES SÜND, MITTE TEGU

17.10.22 10:26 AM By Kristlik Mõttevõra

Jumala lapseks sünnitakse, mitte ei saada! Kui keegi õpetab teile, et see on mingi saamise protsess ja enese hea tegu, siis ärge uskuge seda! Seda nii ei saa, see on pettus. Täiskasvanud mõtlevad kellekski saada, aga Jumala lapseks ei saa oma tegude tõttu. Sa ei sünni aastate jooksul, vaid ühe hetkega! Seetõttu Jumal välistas KÕIK lapseks saamise õpetused ja lõikas läbi KÕIK võimalused õigeks saamisest, mis ülistasid inimest ja tema saavutusi. Jäi üksnes sünd.

Imikul ei ole mingeid saavutusi, ta lihtsalt on, ta sünnib ja seegi ei olene temast enesest.

Jumala lapseks saamine on Jeesuse sünnist sõltuvuses (Mt 2:4); kus laps pidi sündima, kirjeldab Matteus. Kes sünnib Jumala Pojaks, Lk 1:35. Nii ka kõik kes tahavad saada Jumala lapseks, peavad vaimust uuestisündima. Mingit muud varianti ei ole. Kui keegi sünnib ülevalt, siis ta ON. See ei ole tema tegu, vaid Jumala Vaimust. Endine on möödas ja KÕIK on UUS.

"Niisiis, kui keegi on Kristuses, siis ta on uus loodu, vana on möödunud, vaata, uus on sündinud." 2Kr 5:17

PANE HÄSTI TÄHELE järgmist salmi! 2Kr 5 ptk 18 kinnitab eeltoodud salmi ja ütleb välja otsesõnu: "See KÕIK on Jumalast" !!!!!!!!!

Sünnid momentaalselt Jumala lapseks, Jumala riiki, aga koos meelevallaga. Seetõttu isegi kurjad vaimud alistuvad ja lahkuvad uuestisündinud isikust kui neid oli. Mitte selletõttu milline sa inimlikult või iseloomult oled; vaid üksnes selletõttu, KES on sinu sees ja milline on sinul meelevald! Sest Kristus elab nüüd sinus, Püha Vaim on pitser, tunnistus ja isiklik nõuandja, aga ka vägi, mille läbi see meelevald kehtestub kogu maailmas.

Muidugi, sa ei pruugi teada et sul selline Jumala lapse õigus ja volitus ehk meelevald on, seetõttu tulebki selgitada ja teadvustada esmalt iseenesele, kes sa selline nüüd OLED. Kuigi Jumala lapsed sünnivad kui vaimulikud beebid, siiski on Jumal neile juba üle andnud kogu meelevalla, millega nad said Jumala lapse õigused. Kuri ei puuduta teda. (1Jh 5:18)

Nõnda siis, Jumala lapseks saamine ei ole üldse protsess, et sa võtad vastu staatuse ja siis justkui ühel heal päeval oledki saanud Jumala lapse õigused ja volitused (piisavalt "ära sündinud"), kui sa pingutad piisavalt mõne õpetuse kohaselt, täidad kõiki käske. See on vale! Väga kaval, et pisendada väge, mis sinus juba tegelikult on, üle antud ja teadmist, kes sa oled, et sa ei võtaks väga palju sõna, hoiaks madalat profiili. Ole nüüd vagur nagu talleke! Aga see on kuradile kasulik, samuti religiooni süsteemile, mitte Kristusele. Selline kaval meelevalla kinni katmine ja varjamine eeldab, et ühel päeval sa saad siiski meelevalla ja siis oled Jumala laps ja mõned isegi väidavad, et sa pead mingist tulest läbi minema. See on absoluutselt vale!

Sul on meelevald ja see on juba üle antud, ülevalt, seda ei anna või edasta ega luba keegi vaimulik kirikust, vaid üksnes Jumal ÜLEVALT, mida sa ise ei saa võtta enese õiguse, kõigi sobivate tingimuste täitmise puhul, vaid meelevald tuleb üksnes usust ning praktiliselt on iga päev sinu kasutada, alates hetkest mil sa sündisid Jumala lapseks. Küsimus on selles, kas sa seda kasutad?

Kristlik Mõttevõra