Kristlik Mõttevõra

ÜKSNES ISIKLIK

11.03.24 01:21 PM By Kristlik Mõttevõra

Teid on tuhat aastat ninapidi veetud, et te peate sõltuma ühest või teisest usu juhist, oleneb mis konfessiooni te siis parasjagu kuulute. Tegelikult te peate sõltuma vaid Jeesusest. Aga teile öeldakse, et te PEATE sõltuma eelkäijate kogemusest! Tegelikult kristlus ega Kristus ei sõltu teiste inimeste kogemustest, vaid sul peab olema isiklik kogemus ja otsekontakt Jumalaga. Kui sa loodad kristlikule filosoofiale v teoloogiale, siis sa oled tõsises ohus, hädas ja isegi jamas.

Pääste on üksnes isiklik usukogemus. Püha Vaimuga täitumine on vaid isiklik kogemus. Püha Vaim räägib sulle arusaadaval moel ja isiklikult, sest ta tunneb sind kõige paremini ja teab kuidas sinu poole arusaadavalt pöörduda. Nii samuti vaimuandide suhtes. Sa ei sa päästetud jüngrite kogemusega. Sa saad usu vaid isiklikult vastu võtta ja ise vaimus uuestisündida. Keegi ei saa sulle selles kogemuses midagi olulist öelda, sest see on sisemine veendumus, sest SA SÜNNID ÜKSI JUMALARIIKI, nii nagu sa sündisid üksi siia emaihust. Kellegi kogemus ei omanud sinu jaoks vähimatki tähtsust! Keegi ei saanud sulle selgitada teoloogiliselt, kuidas sa sealt lootekotist välja saad ja üldse, et on olemas selline imeline Jumala poolt loodud maailm. Imik ei tea seda enne, kui ta üksi selle läbi teeb ja ise õpib emaga suhtlema, kes teda õpetab isiklikult.

Teised võivad kogeda imelisi asju, rääkida teoloogiat ja õpetada mida konfessiooni alustajad väitsid ühe või teise usuasja suhtes. Siiski sa pead kõik selle isiklikult avastama seda läbi tehes. Paljud õpetavad, aga see on vaid filosoofia ning teooria seni, kuni sa ise seda ei koge. Praktika on see, kui sa saad Püha Vaimu, kes sulle kõike avab hetkel, mil sa seda just vajad. Nii armastuse, väe, rõõmu või Kuninga kuningriigi korra suhtes. See kõik tuleb sul seest poolt.

Kui sa oma suuga tunnistad, et Jeesus on Issand ja südamest usud, siis sa saad päästetud. See kõik on isiklik, kõigil on oma päästekogemus ja see erineb ning teiste varasemad kogemused ei oma sinu jaoks mingit tähendust enne, kui sa ise vaimu kaudu seda sisemiselt läbi ei tee ja ise läbi südame aru ei saa, et sa said selle kätte, sest toimus sisemine muutus. See on ülem kui kogu mõistmine.

Nikodeemos oli see rabi, kes võiks meid kõiki õpetada. Ta oli vaimulik ja usu poolest südamest nn tõsine usklik, nagu meil vahel öeldakse, aga see kõik oli vaid religioon, sest ta ei olnud päästetud. Jeesus ütles, sa pead ülalt sündima. Sestap tal ei olnud tegelikult veel mitte midagi, kuigi tal olid põhjalikud teadmised, ta oli teoloog. Samuti tema kogemused ei tähendanud mitte midagi tema päästeks enne, kui ta ise uussünni läbi tegi ja sai isiklikult Jumala vastu võtta ning kogeda, rääkida Jumalaga ning tunda isiklikult Püha Vaimu. Isegi Püha Vaimu suhtlemisest ei ole inimesel enne mõistmist, kui ta saab Püha Vaimu südamesse ja ta ise tajub, kuidas Jumalariik tegelikult toimib läbi südame, mitte mõistuse, ja sestap teiste kogemus on tühine. Teised võivad rääkida läbi elatut, aga see ei aita sind saada Jumalaga püsiühendust. Sa võid proovida armastada inimesi kui pühakiri selgitab, aga sa ei suuda seda lõpuni mõista enne, kui sa ei koge südames Jumala agape armastuse väge, et see armastus ei olegi valikuline nagu inimesed valivad. Sa võid üritada, aga see on määratud pinnapealseks ning kõigest õpetuseks ning religiooniks. Sa pead KÕIK ISE läbi tegema. Sa pead uuestisündima.

Uue maailmakorra ideoloogia seisab vastu just sellele, et sul ei oleks kedagi kõrgemat ülemust kui riigi valitseja, sest muidu ta ei saa sind kontrollida. Sul on Püha Vaim, kes annab sulle juhised ja Kuningate kuningas, keda sa kummardad, mitte mingi inimlik valitseja. Veel enam, Kuningate kuningas on teinud kõik tema järgijad Jumala lasteks, see tähendab kuningateks. Seega sa hoopis ise oled oma elus valitseja!, aga see on vastuvõtmatu maistele valitsejatele, sest nad ei saa sind kontrollida. Seetõttu metsaline on vastupanija, kuna ta tahab teid ise kontrollida ja kiskuda välja Jumala kuningriigist. Kuid ta ei saa seda teha seni, kuni sa mõistusega aru saad, et sul on vaid üks Issand. See on isiklik juht ja keegi teine ei saa sind isiklikult kontrollida. Sinu usk on üksnes isiklik.

Teile vahel õpetatakse Peetruse isiklikku arvamust v teoloogiat, et alluge inimlikule korrale. (1Pe 2:13) See on LÕKS. Kui te allute inimlikule korrale, siis te ei allu enam Issandale. Seda lõksu langesid paljud kirikujuhid, kui inimesi manipuleeriti, sisuliselt nõiuti kandma näokatet ja kõike muud, et kirikutes ei tohi enam Jumalat teenida. See on lihtne näide, kui te allute kogu inimlikule korrale. Õnneks paljud Eesti kirikud on abielu küsimuses siiski löönud selja sirgu, ega laulata neid, kes Jumala sõna põhjal selle juurde ei kuulu. Huvitav, kas pole? Kas nüüd said pastorid aru, et Peetruse korraldus ei olegi enam see, mida kinnisilmi tuleb täita? Kus te varem olite? Aga hea, et niigi läks. Näiteks metodistid tulid välja nende ülemailmsest organisatsioonist just selle soolise pressi tõttu. Seda otsust on rõõm näha ja isegi nende logo on muutunud. Piibel on küll pühakiri, aga kõik ei ole alati selles meile kohustuslik, nagu ka orjandusliku korra ajal kehtestatud peremudel. See ei olnud alguses nii, aga ei ole ka enam nii. Aga oleme sellest varem juba kirjutanud. Üksnes Jeesus on see sama ikka ja igavesti ja tema on meie ainus valitseja. Kui teile keegi ütleb, et peate kedagi teist vahetama Jeesuse vastu, siis te olete tõsises hädas kui te seda teete. Miks? Sest te olete Issanda ära salanud. Jeesus hoiatas, et kui ta tuleb, kas ta leiab maa pealt usku? Küsimus ei olnud ju selles, kas keegi usub Jumalat, sest isegi kurjad vaimud usuvad, aga just selles, et Jeesus on ära salatud ning tõugatud tema kohalt ning teised valitsevad teid, mitte Issand.

Kristlik Mõttevõra