Kristlik Mõttevõra

ÜKSES ARMUST PÄÄSTETUD

03.04.22 05:32 PM By Kristlik Mõttevõra

"Sest teie olete armu läbi päästetud usu kaudu - ja see ei ole teist enestest, vaid see on and Jumalalt." Ef 2:5,8; Ap 15:11


Sul pole isegi võimalik käsku täita. Ära isegi mõtle! Sest nagu sa hakkad käsku täitma, lähed sa kohtu alla, sest siis mõistetakse su üle kohut tegude järgi. (Rm 2:22, Ilm 20:12) 


Aga Kristus on Sind uudseviljana (2Ts 2:13, 1Kr 15:23) vabaks ostnud (1Kr 7:23) ja sa pääsed armust. (Rm 2:24) Selle tõttu, et sa Ta vastu võtsid ja ta elab sinu sees, sest nüüd ei ela enam sina, vaid Kristus elab sinu sees. (Gl 2:20) Kui aga Kristus tõesti elab sinu sees, siis ei saagi sinu üle kohut mõista! Jumal ei mõista kohut Kristuste üle!!! 


Kuigi iga uskliku sees on see Kristus isenägu, vastavalt tema usus kasvamisele, aga mida rohkem on sinus ruumi Kristusele, seda sarnasem ta on sellele, kes Ta tegelikult on. Anna talle ruumi ja ela üksnes Tema armust. 


Kirik võttis evangeeliumi, sedagi vaid mõned punktid ja pani selle ikkagi käsu võtmesse, seetõttu evangeelium ei toimi.

 
Paulus ütles, et evangeelium toimib väes (1Kr 2:5), aga kuidas saab vägi toimida, kui kristlane suruti vana testamendi võtmesse, Seaduse ja käsu alla? See on kui autole osta uus kere, aga mootor on ikka vana. 


Evangeelium tähendab täiesti uut lepingut, mis on parem leping (Hb 8:6) nagu heebrea kiri selgitab. Kui aga võtta uued punktid vana lepingu juurde, on see vaid lepingu lisa, mitte uus leping. Kui te saate lõpuks aru, siis te mõistate, mis on öeldud juutidele, mida Jeesus ise ütles juutidele või neile, kes tahavad kohtu läbi pääseda, aga näite ka seda, mida Kristus ütles neile (s.t meile), kes temasse usuvad ja uue lepingu läbi pääsevad usust, mitte käsust või tegudest, mis ei olene teist enestest.


"Me ju arvame, et inimene mõistetakse õigeks usu läbi, Seaduse tegudest sõltumata." Rm 3:28.

Kristlik Mõttevõra