Kristlik Mõttevõra

TUUMASÕDA EI OLE PIIBELLIK JA UNENÄOD SELLEST ON DEEMONLIKUST ALLIKAST

29.08.23 01:00 PM By Kristlik Mõttevõra

Taevast langev tuli oli osaline ja väga täpne. See tuli täpselt isikute peale...

See on nüüd see teema, mida ikka ja jälle tuleb meelde tuletada ja inimesi hoiatada, iseäranis kristlasi, kuivõrd sageli just nemad on aktiivsed selles ja arvavad, et teevad kõigile teened, aga tegelikult on sügavalt eksitatud ja edevusest motiveeritud. Kurat teab seda ja seetõttu eksitab just neid, kes konksu kergesti alla neelavad ja näevad igas unenäos Jumala sõnumit või vaimulikku ilmutust, aga paraku on otse vastupidi. Kuradi deemonid on need, kes seda kristlastele ette söödavad ja loomulikult tuleb see vaimset kanalit pidi, aga millist? Jeesuse hoiatus on ka täna asjakohane, ta ütleb hoiduge valeprohvetite eest. Valeprohvetid on need, kes edastavad inimestele oma unenägusid, aga peaksid need peast välja viskama. Piibel kirjutab et deemonite ülesanne on inimestele unes anda väljamõeldud pilte ja hirmutada, uskuge, neid tuleb väga sageli. Võib esineda isegi iga öö. Küsimus on selles, mida sa sellega peale hakkad. Piibel ütleb, et sõnal on vägi, seetõttu tuleks need unustada, mitte nendele "elu võimalust anda" neid levitades! Te saate ju ise otsustada, kas te räägite välja unenägusid või viskate peast välja! Inimene, kes näeb unenägusid võib saada selle Jumalikust kanalist, aga enamus ei ole seda. Lihtsalt see on kanal. See on nagu eestlaste televisoon, enamus kanalitsest on propaganda ja puha vale, ainult väga harva on midagi õiget. Inimene võib näha unenäo, mis ongi Jumala ilmutus, aga enamus pilte ja sündmuste konstruktsioone ei haaku kuidagi piibli sündmustega.
Selline teema on tuumasõda.

Näiteks üks selline Jukka Rokka misjonär nägi unenäo 1959 aastal, milles ta kirjeldab, kuidas aatompommide kohutavad jõud lõhkusid maad ja põletasid linnu ning kõrvetasid neis olevaid inimesi. Selle juurde tuuakse Ilmutuse raamatu 8 ptk, kus kirjeldatakse, et kolmandik maad põleb ära jne (Ilm 8:7-9). Seetõttu väidetakse, et see unenägu on piibellik. Kuivõrd seda põlemist nähakse tuumapommide läbi. Tuumasõda saab küll ära põletada maad, linnu, laevu jne. Aga sellega kaasneb probleem. Probleem on selles, et tuumasõda ei vali keda ta põletab ja see hävitab kõik, mitte kolmandiku, ammugi ei jää alles Iisraeli, Jeruusalemma, ega ühtegi rahvast.

Mõni nüüd targutab, kas siis maa ei hävigi, need on ju ka Jeesuse sõnad? Ei hävi. Lugege edasi. Lugege läbi kogu piibel ja lõpuaja sündmused ja sellele järgnevad ettekuulutused, siis te saate vastuse, et Maad ei hävitata! See selleks.

Sellised tuumasõja põhised tõlgendused "kolmandiku" küsimuses, kus tuli tuleb taevast, on inimliku allikaga. Tegelikult koguni deemonliku päritoluga unenägudest. Uskuge, nad oskavad ikka oma "tööd" väga hästi teha ja seda serveerida "söödavalt", et isegi prohvetid lähevad selle konksu otsa. Lisame siin allpool ka selle juurde kirjakohti, võite veenduda, et see mida me kirjutame, on reaalne, vaimne reaalsus, paraku valest allikast, kibedast, deemonlik töö. Lõpuajal teevad deemonid eriti intensiivset eksitustööd ja mõned näevad ühtelugu veidraid unenägusid. Kuid mis moodi siis see kolmandik ära põleb? See on küsimus, millest tuleks alustada kõigil, kes kahtlevad, kas tuumasõda on ikka vältimatu.

Ilmutuse 8 ptk räägib tulest, mis kirjeldab kolmandiku ehk osalist põlemist. Esiteks tuleks küsida nüüd: kuidas inimene seda ära mõõdab? Kuidas me teame, milline osa sellest põleb ja milline ei põle? Kuidas me teame, kuidas seda on tehniliselt võimalik teostada? Jumala sõna ju ei valeta. Kui põletatakse osadena, siis peab see olema teostatav. Nagu juba märkisime, et tuumasõjas ei ole võimalik osaliselt põletada, vaid kõik hukkuvad ja midagi ei jää alles. Kuid siin piibel kirjeldab, et tuli on erinevate objektide peal ja üksnes osaliselt põleb, kolmandik. Seetõttu mõistlik inimene, ja Jumal on mõistusega isik, mida ei saa alati öelda inimeste kohta, küsib, selleks peab olema mingi viis, kuidas see juhtub?

Asi on selles, et inimesed ei loe piiblit. Sest kui nad loeksid, siis nad teaksid, et Jumal on juba sellisel, valitud hävitamise meetodil tuld kasutanud. See on Jumala tuli. Tuli taevast. Jüngrid teadsid seda, kuna Johannes ja tema vend Jaakobus tahtsid tule alla kutsuda ja hävitada mõned inimesed (Lk 9:54). Nad said hüüdnimeks kõuepojad. Jüngrid teadsid, et Jumala juurest tuleb alla tuli ja see hävitab valikuliselt, vastavalt määratud eesmärgile. Kas siis ühe, mõned või suures hulgas hävitamisele määratud. Kas seda nimetada kolmandikuks või neljandikuks või osaliseks, seda peab kuidagi jäädvustama sel juhul ja hindama. Ent Jumal on nö Vana Testamendi kirjeldustes ja ajal tulega asju korraldanud, aga mitte mänginud tulega! Mõnele kristlasele meeldib inimesi hirmutada, kuid Jumal ei hirmuta tulega kedagi ja Jeesus ei lasknud jüngritel tulega kerge käeliselt toimida. Tänu Jumalale!

Kui keegi ütleb, et me jampsime, siis olgu siinkohal ka näide, kuidas Jumal osaliselt tule abil hävitas inimesed. See kõlab julmalt. Ent see on piibellik, mitte aga tuumasõda. Jumal kasutab tuld taevast ja see on piibellik! "Vaata, taevast langes tuli ning põletas kaks esimest viiekümnepealikut ja nende mehed." kirjeldab esimene kuningate raamatu juba esimene peatükk. Kordame veel kord: taevast langes tuli ning põletas kaks esimest viiekümnepealikut ja nende mehed. Nagu näete, juhtus "kolmandiku" põletamine. Me ei tea kui paljud matemaatiliselt hukkusid, aga teame, et see taevast langev tuli oli osaline ja väga täpne. See tuli täpselt isikute peale ja täpselt nende meeskonna peale, kes pidid saama hävitatud.

Nüüd võite juba taibata, et see mida lõpuajal Jumal hakkab tegema, on midagi analoogset. Kuid palju mastaapsem. Jumal ei hävita maad, ammugi ei saa ta seda lubada inimestel teha. Tal on võimalusi palju, sest Jumala käes on kõik juhid, on nad siis usklikud või mitte. Jumalal on asjad kontrolli all, kuigi meile tundub, et asi on käest ära läinud.

Niisiis. Ilmutuse raamatu 8 ptk kirjeldatud kolmandiku meetod, kus tuli langeb ning kolmas osa põleb ära, on täpselt sarnane meetod, mida Jumal on kasutanud ka varem ja see ei ole inimlik tuli (milleks on tuumapommid jms). See meetod on üsna sarnane Soodoma hävitamisele, kus tehti "valikuline suurpuhastus", kuid seal ei olnud taevast langev tuli, vaid võisime lugeda, et tuli tõrva ja tuld ja väävlit, see ei olnud taevast langev Jumala tuli.

Kui te mõtlete selle tule ja kolmandiku peale, siis ärge mõelge nii nagu Soodoma puhul, kus plats puhtaks löödi, vaid mõelge nii, nagu kirjeldatakse Eelia lugu, kus Issanda tuli langes alla ja sõi ära põletusohvri, puud, kivid ja põrmu ning lakkus ära vee, mis oli kraavis. (1Kn 18:38). Inimesed selle juures ei saanud viga. See oli täpne tuli. Jumal teeb isegi "puhastust" täpselt, mitte uisapäisa. Panen ühe puraka ja mis siis, et mõned veel hukka saavad, ärgu olgu vales kohas, ise süüdi, mõtlevad inimesed sageli, aga mitte Jumal. Jumala tuli on valikuline, täpne ja mitmemõõtmeline. Kui on vaja suuremat tuld, siis on see suurema ulatusega, kui on vaja täpsemat, siis tuleb justkui "laserikiirena" ent me ei tea, kui kaua see kestab. See ei pruugi olla nagu äikselöök, vaid võib kesta pikalt.

Seetõttu on ka kolmas dimensioon. Kolmandiku põletamine võib toimuda ajaliselt pikemalt kui meie seda ette kujutame. See Jumala tuli võib liikuda nagu tulesammas. Kõrbes ju oli see nii, oli ju! Seega kolmandiku põletamine võib ka toimuda nii, et see taevast liikuv tuli liigub edasi ja põletab nagu "lasergraveerijaga" ja eemaldab selleks määratud materjali. Ent jätab alles kõik selle, mis põletamiseks ei ole määratud.

Nüüd aga valeprohvetitest.

Koguja ütleb ühemõtteliselt ja selgelt välja, seda, mida me esimeses osas kirjutasime. Nimelt: "Sest kus on palju unenägusid ja palju sõnu, seal on ka palju tühisust. Aga sina karda Jumalat!" (Kg 5:6) Ka prohvet Jeremija juhib sellele tähelepanu. Küllap nad teavad, millest on jutt. Jeremija kirjutab: "Vaata, ma olen nende vastu, kes prohvetlikult kuulutavad vääri unenägusid, ütleb Issand, ja jutustavad neid ning eksitavad mu rahvast oma valede ja kelkimistega. Ometi ei ole mina neid läkitanud ega käskinud ja nad ei too sellele rahvale mingit kasu, ütleb Issand." (Jr 23:32). Aga ta ütleb veelgi resoluutsemalt, et ärge kuulake neid! "Teie ärge kuulake oma prohveteid ja ennustajaid ning unenägusid, samuti mitte märkide seletajaid ja nõidu, kes teile räägivad," ja selles nimekirjas on unenägude osas vägagi selge hoiatus.
Mida aga kristlased teevad? Ütlevad välja kõike mida sülg suhu toob ja kui üks ennustus on õige, siis peab ka kõik muu õige olema. Kui üks unenägu oli õige (Jumala antud), siis peavad ka teised seda olema. Aga ei ole! Seetõttu tuleb iga pilt ja unenägu ikka mõistusega läbi valgustada piibli sündmuste ja suures plaanis, kui se tõesti peaks kirjeldama midagi lõpuaegadest ja ajama näpuga järge. "Kuidas siis sellega tegelikult on?" peaks iga kord iga asja osas uurima.

Joel on öelnud, et ma valan oma vaimu välja. (Joeli 3:1, samuti Ap 2:17) Te kõik teate seda kohta peast ja isegi jüngrid tsiteerisid seda, aga nad ei hakanud seetõttu iga unenägu Jumala ilmutuseks pidama. Nad teadsid väga hästi. Paulus sai vahel unenäo, ühes talle ilmus ingel unenäos ja ütles, et laev hukkub, aga ükski laeval olnud ei huku. Nagu teate, siis nii läks ja see oli Paulusel tõepoolest vaja kuuldavaks teha, sest inimesed olid juba kaotanud lootuse ja teate küll, siis nad lasevad käed rüppe ja siis võibki nii täide minna, et hukud. Aga sõnumi mõte oli selge: ärge andke alla, mis siis et torm on tugev, tegutseme ja teeme omalt poolt oma osa, mitte ei istu niisama. Laeva juhtida on ka tormiga võimalik. Nii ka läks, kuigi see laev läks karile. See oli selgelt Jumala vaimu poolt antud unenägu.

Kes veel ei tea, siis Sakarja kirjeldab, et seeravid räägivad nurjatust, ennustajad näevad valet ja jutlustavad tühiseid unenägusid. (Sk 10:2)
Ärge jutustage tühiseid unenägusid edasi, mis ilmselgelt ei kannata mingit kriitikat ja arvestage sellega, kes seda teeb, see on vastutustundetu ja meeletu, kes ei anna aru, mida sõna levitamine vaimumaailmas teeb, sest see "kinnitab" deemonite tööd. Ärge tehke seda ja olge arukad. Vahel tõesti Jumal annab unenäo, ent unenäod on mitme allikast, inimlikud pildid, deemonlikud või Jumala ilmutused.
Tahame teid julgustada.

Tuumasõda ei ole piiblis. See ei ole piibellik. Lugege, mis saab olema enne ja eriti pärast seda, kui Jeesus tuleb tagasi koos pühadega Õlimäele ja mis sellele järgneb. See on ju mustvalgel kirjas. Sellesse sündmustiku ja ajajärku ei mahu kuidagi tuumasõda. Uskuge Jumala sõna ja katsuge läbi. Maailmas on küll prohveteid, kes suudavad edastada Jumala tahet ja ilmutusi, aga see ei tähenda, et kõik on Jumala antud ja võib pigem öelda, et enamus sellest ei ole seda. Kui keegi ütleb sõna ja see läheb täide, ei tähenda, et tema järgmised sõnad on õiged ja ta ei ole mõjutatud või eksitatud. Sellest rääkisid juba prohvetid enne Jeesust ja meil ei ole põhjust kahelda.

---
Mt 7:15 Hoiduge valeprohvetite eest.
1Kn 18:38 Siis Issanda tuli langes alla ja sõi ära põletusohvri, puud, kivid ja põrmu ning lakkus ära vee, mis oli kraavis.
2Kn 1:14 Vaata, taevast langes tuli ning põletas kaks esimest viiekümnepealikut ja nende mehed. Aga olgu nüüd minu hing su silmis kallis!"
Lk 9:54 Seda nähes jüngrid Jaakobus ja Johannes ütlesid: "Issand, kas sa tahad, et me käsime tulel taevast alla tulla ja nad ära hävitada?"
Ilm 13:13 Ja ta tegi suuri tunnustähti, nõnda et ta lasi ka tule taevast maa peale maha tulla inimeste silme ees. (See on hoiatus, et ärge uskuge ka iga tuld, sest antikristus ja valeprohvetid tahavad Jumala tule abil eksitada)
Ilm 8: 7-9 Esimene puhus pasunat ning sündis rahet ja tuld segamini verega ja see visati ilmamaa peale ning kolmandik ilmamaad põles ära ja kolmandik puudest põles ära ning kõik haljas rohi põles ära.Teine ingel puhus pasunat ning otsekui suur tules põlev mägi visati merre ning kolmandik merd muutus vereks, ja kolmandik mereloomi, kel hing sees, suri ära, ja kolmandik laevu läks põhja.

Kristlik Mõttevõra