Kristlik Mõttevõra

TUNDED VÕI VAIM

13.10.21 04:30 PM By Kristlik Mõttevõra

Ei loe millised on meie emotsioonid. Tihtipeale meil on nii tugevad emotsioonid, et me ei kuule mida Püha Vaim räägib.
Me tajume olukorda läbi oma elamuste, tunnete, aga Jumalariik on rahu. See tähendab muuhulgas ka emotsionaalset rahu, aga on täiesti mõistetav, kui meil on põletavad probleemid, siis meie hing kisendab ja oleme emotsioonaalselt üles köetud, endast väljas (eriti kui meid rünnatakse vaimselt). Jumal ootab siis, et me võtaksime aja maha ja rahuneksime.

 
Jeesus küsis ühtelugu: aga mis on kirjutatud? 


Kujutage ette neid kõiki emotsioone mõlemalt poolt, kui Jeesuse ette toodi abielurikkunud naine? See ei olnud selline rahumeelne mõttevahetus, kus arutati asjade üle. Seal keesid üle kõik emotsioonid mh viha, kättemaks, ahastus, lootusetus. Aga Jeesus võttis aja maha. Kõik said korraks hinge tõmmata. Kujuta ette nüüd ka naise tundeid, mis tema hinges toimus? Kes teadis, et hetke pärast on ta juba kividega surnuks visatud. Või variseride emotsioone, kes juba mõtlesid kivide peale! Ei tahaks kummagi nahas olla. Aga Jeesus tegi mida? Ta jäi hetkeks vaikseks ja siis kirjutas sõrmega maa peale, KAKS KORDA! (vt Jh 8:6 ja 8 s) See oli raske hetk, millest olenes inimese elu. Seadus ütles ühemõtteliselt, mida teha. See oli isegi Jeesusele väljakutse, et leida vastust! Kuid Jumala vaim leidis lahenduse. Esimene asi mida teha tuleb, on vaikseks jääda, kui sa tahad vastust vaimus.


Tee sina nõnda samuti. Jää vaikseks ja kirjuta üles, mida sa mõtled. Mitte mida sa tunned, vaid mõtted! Sest tunded ei loe, aga loeb see, mis Jumal kirjutanud on. Jumala vaim tuletab siis meelde. Ta ei hakka ega saagi teha end kuuldavaks sinule enne kui sa ei ole maha rahunenud. Ta ootab seni. Kui sa nüüd võtad aja rahuneda ning kuulad oma sisemist häält, alles siis ta saab sind aidata. Sa lubad tal rääkida. Sa kuuled mida tal sulle öelda on. Püha Vaim ei ole emotsioon, ta on isik, ta on vaim. Kes tahavad Jumalaga suhelda ja teda kuulda, peavad seda tegema vaimus.


Kui sinu hing päästetakse, siis ei loe see mis emotsioone sa sel hetkel koged, loeb vaid Jumala sõna, see, mis kirjutatud on.
Jumal on Vaim ja kes teda kummardavad, peavad teda vaimus ja tões kummardama. Jh 4:24

Kristlik Mõttevõra