Kristlik Mõttevõra

TESLAKRISTLUS EI VEA VÄLJA

19.09.23 09:21 AM By Kristlik Mõttevõra

Kristus tõepoolest võeti taevasse ja ta istub Isa paremal käel, see kõik on õige. Kuid see on üks pool. Teine pool on selles, et Kristus on kohal ja sinus.

Kristus ei ole kuskil kaugel ja Püha Vaim ei tegutse üksi, see on tõde. Sellest rääkis Jeesus ja seda õpetasid jüngrid kõigile, et Kristus, kuigi ta on taevas, on ta Vaimu läbi kogu aeg kohal ja ta on meie sees. Seetõttu paljud kristlikud õpetused ei toimi, kui nende seisukoht seda põhitõde ei kaasa oma õpetustes.

See on nagu autoga sõit. Kõik on nagu õige, aga auto ei hakka sõitma isegi siis kui mootor töötab. Keegi peab istuma sisse ja seda juhtima! Paljud kristlikud õpetused on nagu teslad. Sõidavad programmide kaudu. Kuid programme kirjutavad inimesed. Selle järgi sõit on kunstlik. Kohe kui puuduvad teetähised, viib sõit kraavi. Kuid Kristus ei vaja kunstlike teetähiseid, väljamõelduid raame, sest Kristus on vaimuvabadus. Teie olete kutsutud vabaduseks. (Gl 5:13)

2. Korintose 3,17 "Ent Issand on Vaim, ja seal, kus on Issanda Vaim, on vabadus."

Kogudused, kus õpetatakse et Kristus on inimeses, nii nagu pühakiri seda kirjeldab, seal on inimesed täis Vaimu ja rõõmu ja igasuguseid häid tegusid, suuri imetegusid ning tunnustähti.

Sageli õpetatakse küll, et Kristus tuleb vastu võtta ja siis te saate päästetud, aga edasi? Sellega on asi lõpetatud (loe: tehtud) ja Kristus ei saagi inimestes ilmuda ega kuju. (Gl 4:19)

Kristus saab ilmneda alles siis, kui inimene saab aru, et temas on Kristus ja ta teab, et Kristus saab koos temaga elu.

Kristust saab järgida käskudega, aga selle Kristus on taevas. See on nagu Vanas lepingus. Sarnane käsumeelsus. Kristus ütleb, ma olen siin, tulen sinu sisse. Seda ta ütles juba jüngritele! Ma teen iga päev uut!

Tea seda, et Kristus on endiselt meie kõigi sees ja ta saab inimeses teha kõike. Sest nüüd ei ela enam inimene, vaid Kristus! Kui ta saab elada ja talle antakse selleks võimalus, kui tal lastakse elada või surutakse "taevasse".

Ent Kristus on kohal igal hommikul, aga pane seda tähele! Niisamuti täna hommikul. Ta ootab sinu järgi, anna talle aega. Anna esimesed minutid temale ja ta näitab sulle, mida tänasel päeval ta sinu sees teeb ja sinu jaoks on juba valmis pannud!

Kristlik Mõttevõra