Kristlik Mõttevõra

TEMA TRIKID EI OLE MEILE TEADMATA

17.05.22 10:40 AM By Kristlik Mõttevõra

Vahel just kurat aitab kõige rohkem, vähemalt ei lase vaimselt uinuda, aga Jumal naerab kuradi välja.

Ega kurat ei käi ringi nagu ketist lahti pääsenud küla koer, kes valimatult hammustab kõiki ja lärmab. Kui ta nii teeks, ei saaks ta kedagi kätte. Inimene hoiaks temast kaugele ja näeb ning kuuleb kui ta tuleb. 1Pt 5:8

Kurat käib väga salakavalalt.

Tema taktika on jääda nähtamatuks ja pigem ta meelitab ja kiidab takka inimest ning lollitab täiega. See on manipulatsioon (nõidus). Mitte et ta otseselt nõiub kuskil, vaid ta manab inimese mõtetesse või tema ette kaunid perspekriivid: vaata, need kõik ma annan sinule, aga kummarda mind. (Mt 4:9)

Peamiselt on kuradi rünnakud kahte liiki, ta kiusab inimest katteta lootusega ja lollitab ära, et justkui tema saab anda kõike, mida inimese silm ihaldab.

Kõigepealt ta tekitab iha ja siis kui inimene neelab konksu alla, siis ta seob inimest kohustustega, mida see ei suuda täita. Siis kui inimene nõustub, tõmbab ta inimese konksu otsa ja sealt edasi paljud isegi ei märka, et neid tõmmatakse kuivale. Kõik käib nõustumise peal.

Kuid teine viis, on selline, kus kurat läbi mõne teise inimese süüdistab ja tahab hinge murda. Põhjusi leiab alati. Kuid peamiselt tunneb selle ära nii, kui üks inimene süüdistab teist inimest tegudes, mida ta ise teinud on ning milles ta ise täiesti süüdimatu on. Võte seisneb selles, et kui süü omaks võetakse, ongi kala jälle püütud. See on üks alatumaid viise inimese hävitamiseks. Sageli juhtub see avaliku surve ehk manipuleerimise (tegelikult nõidus) läbi, kus inimest sunnitakse võtma omaks süüd, kuigi ta süüdi ei ole. Isegi seaduse esindajad teevad seda, läbi psühholoogilise töötlemise.

Olge kained! Ütleb Peetrus.

Mitte et me oleksime joobnud ja peaksime kaineks saama, vaid me peaksime läbi mõtlema, mis nende tegude motiivid võivad olla, mis neid põhjustab: kadedus, kättemaks, ahnus, viha, ülbus, solvumine, jpt.

Kaine mõtteviis ei luba meid vaimselt lõdvaks lasta. Mis on iseenesest hea, sest te olete kogu aeg valmis tegutsema ja saate adekvaatsekt aru, mis olukord tekkis ja milleni see juhul viib.

Te võite vastu seista. Vahel sõitlete, vahel argumenteerite, vahel lükkate ümber või tagasi magusad pakkumised. See hoiab teid reel. Tasa ja targu. Igal inimesel on omad kiusatused, eks te tea neid, aga kurat teab neid kindlasti. Seetõttu kui te olete teadlik oma nõrkusest, siis te suudate ka selle ohu vastu seista.

Jeesus naeris välja kuradi lubadused, kuradi ahvatlused, vaid pealtnäha e näiliselt head tahted, aga ka valesüüdistused, millega tuldi teda püüdma. Tehke teie nõnda samuti, naerge välja! Jumal naerab kuradi üle. Ka teie saate ta välja naerda! Paljastades ta rumaluse ja pange ta paika tarkuse abil! Saatke sinna, kuhu ta kuulub. Ta on juba kaotanud ja ei suuda teid võita!

Olge täiesti loogilised mõtlemise poolest, ärge laske endaga manipuleerida ja kui te tajute, et keegi seda üritab teha (isegi teie ise!), siis tundke see ära ja ärge võtke midagi vastu, mis sisuliselt on kaheldav. Seda tähendabki valvamine. Valvake oma hinge!

Kristlik Mõttevõra