Kristlik Mõttevõra

TEIL ON KÖÖGIS "EGIPTIUSE PÜRAMIID"

01.12.22 03:11 PM By Kristlik Mõttevõra

SISSEJUHATUSEKS


Selleks, et suudaksite mõista suurt pilti, lisame siia esmalt mõned olulised teadmised, mis on vajalik, et te suudaksite teemaga kaasa mõelda ja selle olulisust.


Gravitatsioon on nii nõrk, et vesiniksideme ühes veetilgas, mis on elektromagnetilise jõu üks nõrgemaid vorme, võib ületada terve planeedi gravitatsiooni. Tegelikult on gravitatsioon neljast põhijõust nõrgim, mille Looja on kehtestanud loodud maailmas. Tugevimast nõrgemani järjestatud jõud on 1) tugev tuumajõud, 2) elektromagnetiline jõud, 3) nõrk tuumajõud ja 4) gravitatsioon.

Kaks neist, tugevad ja nõrgad tuumajõud, on seotud aatomi tuuma koos hoidmisega. Need kaks jõudu on olulised universumi toimimise ja tähtede sära jaoks, kuid te ei näe neid kunagi "päris" maailmas töötamas. Ülejäänud 2 jõudu on gravitatsioon ja elektromagnetism. Kõik, mida me reaalselt teame maailmast, milles me elame, on pärit nendest kahest jõust.

Elektromagnetism – jõud, mida me kõige paremini tunneme – on 10 kuni 36. astme võrra tugevam kui gravitatsioon.
See on 10,000,000,000,000,000,000,000,000,000,000,000,000 korda tugevam!

Kas elektromagnetismi näiteid leiab piiblist? Kogu pühakirjast!

Millist füüsikalist jõudu saab Jumal kasutada meie füüsilise keha "kiskumiseks" või ülesvõtmiseks? (1Ts 4:17)

Isegi teleporteerumiseks ühest kohast teise asukohta. (vt Ap 8:38,39) Selleks sobib üksnes elektromagnetism. Seetõttu elektromagnetism on kristliku usu oluline füüsikaline nähtus, võib väita, et kristlane kogeb seda päästepäeval, mil toimub ülesvõtmine. Kuidas?

Piiblist tuleb esimesena meelde tuntud sündmus, mil inimene hetkega ühest kohast teise "kistakse". Selline sündmus on Apostlite tegudes, kui Filippus kohtab Etioopia kojaülemat (Ap 8:38,39). Piibel kasutab selle koha peal taas terminit harpazō. Mis seal kirjas on? "Kui nad veest välja tulid, haaras Issanda Vaim Filippuse, ja eunuhh ei näinud teda enam." Piibel kirjeldab taas, et inimene liigutati ära. "Aga Filippus leiti! Asdodist" Kujutad sa ette, ühe hetkega inimene haitub silme alt ja ta leitakse kaugelt linnast!Tegemist on füüsilise jõuga, kuna Filippus jätkab oma tegevust juba uues paigas. Kui keegi isegi visata õhku ja see langeb 10 meetri kõrguselt, võib see osutuda viimaseks langemiseks ja sa hukkud. Inimesed on ka jala pealt kukkudes kaela murdnud. Nüüd aga hopp ja korraga oled sa uues asukohas. See ei ole gravitatsiooni väline vaimne jõud, vaid füüsikaline jõud, mis on gravitatsioonist miljoneid korda tugevam! Ainus sobiv jõud saab selleks olla elektromagnetism, sest teistel juhtudel inimene ellu ei jää. Kuivõrd Jumal on maailma Looja, ta on seadnud looduses reeglid, füüsikalised seaduspärasused ja füüsikalistele objektidele toimivad need ühtviisi. Nüüd aga liigume Egiptusesse.

AJALOOLINE TAUST


Meile kõigile tuttav Moosese kõrkjamerest läbiminek leiab piisavalt tõendeid mere põhjast, kus hulgaliselt vaarao sõjavarustust on alles veel tänaseni. Kuid vähem on midagi käegakatsutavat alles vaarao püramiidi seinal kujutatud esemetest ja tehnoloogiast. Asi pole selles, et neil ei olnud seadmeid, vaid enamus sellest jäi kadunuks, nähtavasti veeuputuse ajal? Kui aga midagi veel püramiidi sees alles oli, siis see pandi hiljem "pihta". Küsimus aga järgmine, kuidas seletada seda, et üle kogu maailma leiab püramiide, mõnevõrra erinevad, aga veel hiljuti avastatud olid kaetud mullastiku kihiga? Mis häda pärast pidi neid mulla alla matma või kes seda tegi, kas taevast sadas mulda? Muidugi olid need ehitatud enne veeuputust. Neil oli aega ehitada 1500 aastat enne kui tuli veeuputus. Muidugi tehti need valmis. Baabeli torn oli vaid üks näide piiblis paljudest sellistest "tornidest". Kuuldavalt erinevate arvamuste alusel ehitati püramiide mitukümmend aastat. See on isegi väga kiiresti. Neil oli aega küll ehitada, kasvõi 200 aastat, ikka jäi veel aeg üle enne seda, kui tuli vesi ja kõik segamini pööras ning sel ajal Noa päästeti. Kuid päeva mõte on juhtida teid taas elektri juurde.



"EGIPTUSE PÜRAMIID" SINU KÖÖGIS


Oleme juba maininud, et egituses tunti elektrit ja nende hauamonumendid kubisevad seadmetest, mida nad kasutasid. Üks seade, mida teie tõenäoliselt kodus kasutate, toimib samal põhimõttel.


Kes teeb teist süüa induktsiooni pliidil? Kui te lülitate sisse induktsiooni pliidi, siis te võite asetada käe pliidile ja te ei tunne midagi. Kuidas see siiski toimib, kas te olete mõelnud selle peale? Seal ei ole ju tuld all, ega isegi ei teki anumaga juhtme teel ühendust, sest te võite poti pealt tõsta, aga kohe kui te tagasi tõstate, hakkab see jälle tööle. Egiptuse püramiid oli põhimõtteliselt sama mudel ainult et suurel kujul, oma magnetiliste omadustega ja kuidas seal valgustust tekititi v kasutati. Kuid neil olid isegi mikrofonid. Kas see paneb teid imestama? Ei tohiks. Sest see tehnoloogia on kujutatud püramiidide ruumides. Ainult et seadmeid ei ole alles. MIks? Võimalik, et veeuputuse tõttu jäi suurem osa kadunuks. Aga kuidas induktsioonpliidiplaat toimib?

Induktsioonpliidiplaat on lihtsalt elektromagnet, millega saate süüa teha. Kui lülitate toite sisse, tuleb pliiti vool, mis läbib see selles oleva mähise ja tekitab magnetvälja kõikjal selle ümber ja (mis kõige tähtsam) otse selle kohal. Täpselt selline efekt ja väljade mõjud avastati ja kaardistati teadlaste poolt Gisa püramiidi uurides. Vaata lisaks sellest postitust (2 päeva tagasi) » Elektromagneetiline avastus

Pliidil tekib lihtne alalisvool (mis voolab alati samas suunas) konstantse magnetväli: üks elektromagnetismi seadustest on see, et kõikuvat magnetismi tekitab ainult pidevalt muutuv elektrivool. Seega peate kasutama vahelduvvoolu (seda, mis pöörab pidevalt suunda), et tekitada kõikuv magnetväli, mis kaudselt toodab soojust. Ja see on kõik, mida induktsioonpliidiplaat teeb on see, et tekitab pidevalt muutuva magnetvälja. See ei tekita otseselt soojust. Sa võid oma käe selle peale panna ja sa ei tunne midagi. (Hoiatus: ärge kunagi pange oma kätt pliidiplaadile, mida on hiljuti kasutatud toiduvalmistamiseks, sest see võis selle peal seisnud panni tõttu ohtlikult kuumaks minna.)

Kui asetate sobiva panni sisselülitatud induktsioonpliidiplaadile, tungib plaadi tekitatud magnetväli läbi panni metalli. Seega on metallitüki (panni põhja ja külgede) sees liikuv kõikuv magnetväli – ja see paneb ka elektrivoolu läbi panni (seda tähendab induktsioon). Nüüd pole see päris sama, mis elektrivool, mis voolab läbi juhtme, kandes elektrienergiat sirgjooneliselt (ütleme) akust taskulambipirni. See on omamoodi keerlev, keerlev elektrivool, millel on palju! energiat, kuid millel pole kuhugi minna; nimetame seda pöörisvooluks. Metalli kristallstruktuuri sees keerledes hajutab see oma energiat. Seega kuumeneb metallpann kuumaks ja soojendab kõik selle sees olevad toiduained esmalt juhtivuse (andab oma soojusenergia otse toidule) aga ka konvektsiooni teel (vedel toit tõuseb ja langeb pannil, kandes soojust endaga kaasa).

Iga keeduala sees on tihedalt kokku keeratud metallist mähis. Kui lülitate seadme toite sisse, voolab vahelduvvool läbi mähise ja tekitab selle ümber nähtamatu kõrgsagedusliku vahelduva magnetvälja. Kui keedualal pole panni, siis kuumust ei teki: keeduala jääb külmaks. Võite küsida, miks meil on vaja kõrget sagedust. Kuigi teie kodu toiteallikas on vaheldumisi umbes 50–60 Hz (s.t 50–60 korda sekundis), suurendab induktsioonpliidiplaat seda umbes 500–1000 korda! (tavaliselt 20–40 kHz). Kuna see on palju suurem kui vahemik, mida enamik meist kuuleb, peatab see igasuguse tüütu ja kuuldava surina (heli teekib seal vaid ventilaatori tõttu, mis jahutab süsteemi). Mitte vähem oluline on see, et see ei lase magnetjõududel panni pliidiplaadil ümber nihutada. Kuid olgu ka vihjeks etteruttavalt öeldud, et magnetjõudude abil tõstetakse raskusi või nende abil saab esemeid liigutada. Pann jääb paigale. Asetage pann keedualale ja mähise tekitatud magnetväli tungib selle sees olevasse rauasse. Magnetväli indutseerib panni sees keerlevaid elektrilisi (pööriseid), voolu, mis muutub küttekehaks.

Induktsioonpliidiplaadid kasutavad vaskspiraale, et genereerida soojust elektrivooludest otse teie kööginõusse. Selleks, et induktsioonpliidiplaat töötaks, peavad potid ja pannid olema magnetilise ja tasase põhjaga. Sellise põhimõttega kasutatavad seadmed olid egiptlastel püramiidis. Nii et võtke pott. Hoidke magnetit alumise pinna küljes. Kas see kleepub kindlalt? Sul on induktsioonkööginõud. Nagu egiptlastel "induktsiooni valgustid" või nimetame neid pigem "patareilampideks" ja neid kujutatakse püramiidide joonistel. Mõnel teist on kodus kallimad potid, kuhu on sisseehitatud temperatuuriandurid, mis aitavad pliidiplaadil reguleerida vajalikku võimsust, mis võimaldab ka automaatset kaugjuhtimist (wifi) sellistest asjadest nagu nutitelefoni rakendused.

Nende püramiid oli suur "induktsioonipliit" ja nad kandsid endaga kaasas "panne", mis ei olnud küll millegi küpsetamiseks, aga üks neist moodustest oli valgustuamine. See oli lihtsustatult nende kasutusmudeli seletus.

Kuid analoogne mudel on teil köögis, mis on tuhandeid kordi väiksem, kaasaegsem, töötamise põhimõte siiski vägagi sarnane. Teil on kodus Gisa püramiid, mille peal te teete süüa. 😄

Kaks päeva tagasi kirjutasime, et Gisa püramiidil on tugevad ja ebatavalised elektromagnetilised omadused ja see ei ole lihtsalt kokkulangevus. Teie induktsioonipliit toimib samuti elektromagnetilise mõju tõttu. Võib veel öelda nii, et lihtsaimaks selliseks vooluallikaks ongi liikumisel magnetvälja jõujooni lõikav juhtmetükk. Selliseid jooniseid leiate egiptlastel. Induktsiooni elektromootorjõud paneb põlema elektripirni.

Seega see on põhimõtteliselt sama kasutusmudel, mida kasutasid egiptlased, aga täna õpetatakse põhikooli füüsika tunnis kui tänapäeva saavutust? Sellejuures võiks hoopis juurde õpetada ja näidata, et egiptlastel olid sarnased seadmed. Muidugi nad tundsid vaske, kulda jt metalle. Selleks, et kasvõi valgust saada, ei ole vaja juhtmeid kuhugi seina lükata, vaid peab olema magnetväli (vaata video) või püramiid, mis seda funktsiooni omas ja väiksem seade või tarbimiskoht või mõni ese (nt valgusti, vt seadmeid pildi allpool).

Egiptlastel olid isegi kõlarid ja mikrofonid, nii uskumatu kui see meile tundub? Oma joonistel on dioodid, pooljuhid, kõlari membraanid, kondensaatorid, mähised jt elemente ja nende püramiidide joonised ei ole mingid abstraktsed esemed, vaid suuresti elektriseadmed ja nende kasutamise viisid. Igaüks teab, et kõlar teeb heli. Aga millist elektrivoolu toimet siin ära kasutatakse? Elektrivoolu magnetiline toime ilmneb ka üksiku juhtme korral, aga poolile keritult ehk mähisena liituvad kõigi keerdude mõjud. Mähis toimib elektromagnetina eriti hästi, kui pista pooli sisse rauast südamik. (Muide, idamaades osati elektrit saada juba 3000 aastat tagasi, veel enne kui siin mingi Ilitsi lambike kohale jõudis ja kogu maa elektrifitseeriti nõuka ajal.)

Magnetnähtuste põhjuseks on samuti elektrilaeng, aga ainult liikuv elektrilaeng, st elektrivool. Tõesti, elektrivooluga kaasneb magnetiline toime, mida kasutatakse elektromagnetites ja elektrimootorites. Ka elektrienergia tootmine käib väga suures osas magnetjõu kaudu. Püsimagnetites küll elektrivoolu ei ole, aga elektronidel on üks pöörlemisega veidi sarnane omadus, spinn. Püsimagnetite magnetjõu allikaks ongi osakeste spinn. 

Elektromagnetism on ainus füüsikaline jõud, millega on võimalik olenemata objekti massist või raskusest, liigutada seda õige arvestuse ja kontrollitud tegevusega ohutult mistahes punkti. Inimest takistab vaid selle tehnoloogia keeruline kontrollimine (õigesse punkti jõudmine), mitte tehnoloogia iseenesest. Mida selle pika jutu kokkuvõtteks öelda on? Inimesed loevad piiblit ja mõtlevad, et see on mingi muinasjutt, tegelikult sisaldab piibel muuhulgas viiteid teaduslikele nähtustele, mida võibolla ei pandud kirja valemitega, kuna see ei olnud kirjade eesmärk või seda ei peetud vajalikuks. Seetõttu võib väga põnev väljakutse olla koostada egiptuse võimalustega võrreldavad seadmed, mida saab püramiidis testida ja seda tehnoloogiat taas elustada.


Päikesekiirgus on Päikeselt lähtuv elektromagnetlainete ja aineosakeste voog. Egiptlased teadsid seda ja see oli põhjus, miks nad päikest kummardasid (jumal Ra).


Elektroonikud ja seadmete tootjad teavad, kui ohtlik manetväli nende elektroonika seadmetele on. Millised mõjud võiksid magnetväljapöördel olla maapealsele elule? NASA spetsialistide hinnangul võib magnetvälja muutus põhjustada magnettorme. Päikesetorm põhjustab tõsiseid elektromagnetilisi probleeme kogu planeedil. Virmalised on selle otsene silmaga nähtav tulemus, mis on suureks probleemiks ka elektromagnetiliste seadmetele.

"Kui see nähtus on suur, võib see planeedil elektrit katkestada. Üks tõsisemaid mõjusid, mis sellel olla võiks, on see, et see hävitab kogu maailmas elektri. Vaja oleks kogu juhtmestik vahetada, et saaks uuesti valgust. See mõjutab tõsiselt ka sidet ja satelliite. Me ei saa eitada, et inimesed sõltuvad enamasti satelliitidest. Täna kasutame kõige jaoks satelliite. Päikesetorm võib aga hävitada või põhjustada satelliitide töö lõpetamise." Repliigi allikas: https://www.meteorologiaenred.com/et/tormenta-solar.html

Kristlik Mõttevõra