Kristlik Mõttevõra

TE SAATE VÄE PÜHALT VAIMULT

06.10.21 12:25 AM By Kristlik Mõttevõra

Püha Vaim on peenetundeline, kui ta midagi ütleb ja sa ei kuula teda ära, siis võib minna mitu päeva enne kui ta seda uuesti meelde tuletab. Siis sa koged, et oled tema suhtes käitunud üleolevalt ja pead ikkagi esmalt teda lõpuni kuulama ja kui vaja ka üles kirjutama, aga pärast seda tegelema muude asjadega. Sa pead õppima käima tundlike meeltega ja käima kõigiga ümber peenetundeliselt.
Püha Vaimuga täitunud kristlase elu vajab harjumist, et ta kogu aeg kohal on, ligiolus ja see muudab sinu hoiakud alandlikuks. Sa murdud ja suudad uhkuse ära tunda. Teisalt sa oled Tema juhtimisele ja õpetamisele kättesaadav ja juhitav. Teisisõnu, oled roolis ja kohe valmis olukorrale reageerima.

Kuid kuulekus tuleb sellest kui Püha Vaim hoiab meid murdunuina üha uuesti. See muudab kuulekaks ja see on Püha Vaimu töö, samas ta lohutab kogu aeg. Selleks on ta ka lohutaja vaim. Et ta saaks kedagi murda, peab see osutuma vastupanu ja olema terve.

Kuid ta ei ole diktaator ega orjapidaja, sest me ei ole saanud orjapõlve vaimu ja ta toob vabaduse, 2Kr 3:17, Rm 8:15. Siit võib igaüks nüüd ise teha järeldused, kui palju Püha Vaim domineerib või peale käib. Ta ei sunni alluma v tegema niisugust, mis on meie tahtele vastu meelt.
Saatan murrab murtuid südameid, et need lõplikult purustada; Issand terveid, et nad muuta juhitavaks. Püha Vaim hoiab meie käitumist vajalikul tasemel (loe: objektiivsel, st ei lase uhkeks minna), kui käime koos temaga erksas juhtimises.

Kui sa tahad pidevalt kulgeda Jumala ligiolus, peame teadlikult püsima murtuna, alandlikus meeles. 1Pe 5:5,6 ja Jk 4:6

Sellele järgneb andumine ja see tähendab, et kuulame ja ka teeme seda mis ta ütleb üha uuesti ja uuesti. Need on kõigest abinõud, et meist saaksid kõlblikud, sisse töötatud tööriistad Jumala käes, mis toimivad. See ei tohi meid ära juhatada maailmast, vaid peab meid muutma nii, et oleme väelised tunnistajad. Sest vägi laskub sel juhul ja neile, siis kui sa oled kõlblik, saab vägi kohal olla ja mõju avaldada.

---
Loe mh ka Ap 8:18-20.
"Aga kui Siimon nägi, et Vaim antakse apostlite käte pealepanemise kaudu, tõi ta neile raha ja ütles: "Andke minulegi see meelevald, et igaüks saaks Püha Vaimu, kelle peale ma iganes oma käed panen!" Aga Peetrus ütles talle: "Hävigu su hõbe koos sinuga, et sa arvad Jumala andi saavat raha eest!"

Kristlik Mõttevõra