Kristlik Mõttevõra

SUL ON VÄGE ROHKEM KUI SA ARVAD

05.03.24 08:06 AM By Kristlik Mõttevõra

Saame Jumalalt vaid seda, mis vastab meie usule. Meile ei selgitata, et meil on õigus ja kohustus esitada oma õigus kõigele, mis pärandina meile kuulub, ilma selleta me kõike ei saa. Meil on Jumala lapsena meelevald e teisisõnu võim saada seda, mis meile on päranduseks antud. 

Sõna võim tähendab ei midagi muud kui õigust, mille all mõeldakse potentsiaalset (võimalikku ja varjatud) valdust. Näiteks, kui pärast kellegi surma vaadatakse üle testament, siis kõik selles märgitud isikud e pärijad saavad pärimisõiguse, neile, kes pärandile on oma õigusi esitanud. Kuid vahel juhtub nii, et selle saamisest midagi ei teata. Seda sama meetodit kasutavad ka pimeduse esindajad, kes üritavad varjata v eksitada Jumala laste eest nende Kristuses saadud pärandi tegelikku suurust. Kristlasi saab küll mõjutada nii, et neile ei tule pähegi kõike kasutada e kogu meelevalda rakendada. Seda tehakse igasuguste pooltõdede abil, umbes nii, et sul ei ole ikkagi kogu väge ja õigust ja sageli öeldakse, et te olete üldse vaid lambad, kes ei peagi midagi omama vaimses mõttes. Piisab kui kiriku vaimulik kõike teab, teie olge vagurad talled! Kuid Peetrus ütles, et meie oleme kuninglik preesterkond, mitte niisama usklikud. See peaks panema iga uskliku mõtlema, et kas see, mis kantslist väidetakse on ikka see, mis õigus tegelikult igale uuestisündinud kuningale anti? Mis on Jumal meie jaoks valmis pannud. See on piiramatu vägi, võim, rõõm, mis on Kristuse poolt taevasse pandud, aga ei tohi sinna jääda, vaid tuleb usus vastu võtta. See jääb paljudele teadmatuseks. 

Seetõttu paljud kristlased elavad kogu elu teadmatuses, et neil ei ole mitte midagi, nad on paljad kui püksinööp ja ei oma mingit mõju, mis on mõistagi lausvale. Aga elades vaimses mõttes kerjusena, jääbki märkamata, et sinu jaoks oli olemas loendamatu rikkus. Jumal tahab kindlasti, et Jumala lapsed elaksid täis väelist elu, täidetud rõõmu, rahu ja vajadustega, olles õnnelikud ja rahul, mida iseloomustab ka suurepärane füüsiline, hingeline ja vaimulik tervis. Kui palju kristlasi seda kunagi ei saavuta, sest nad ei tea, et see neile kuulub Kristuse pärandina.

Kahjuks kristlased on liiga tagasihoidlikud, et ei julge isegi Jumalale peale käia, olla pealetükkivad, sest neile on räägitud Jumalast kui hirmsast ja ohtlikust isikust, aga Jeesus õpetas, et Isa on hea ja ta ei anna kala asemel madu. (Lk 11:11) Nad lepivad haigustega, võtavad vastu needuse sõnu, masendust, rahutust, stressi ja palju ebameeldivusi, sest neile on õpetatud, et see on Jumala tahe neile anda kala ja madu. Nad oleksid väga üllatunud, kui keegi ütleks neile, et Jumal pole kunagi nende ellu "madu" planeerinud, see ei ole tema lastele ning võiksid isegi pahandada, kui keegi midagi sellist õpetaks: kõik tuleb heaks. Kõik, aga mitte madu!

Jeesus andis meelevalla ajada välja kurje vaime. (Mk 3:14,15) Veel enne, kui langes Püha Vaim, juba anti üle meelevald kogu vaenlase väe üle, sest kes siis veel inimese hinge vaevavad kui mitte deemonid! Kui aga keegi ajab välja deemonid, sõitleb neid, siis on Jumalariik jõudnud nendeni. (Lk 11:20) Seetõttu tegelikult igasugune tervenemine ja vabanemine on iga kristlase kätte antud ja algkristlased hoidsid sellest kinni ega korraldanud mingeid erilisi tervenemise teenistusi, vaid võtsid kõike praktiliselt usus ette käigu pealt. (Mt 21:22) Jeesus õpetas: "Ja kõike, mida te iganes palves palute uskudes, seda te saate." Mida iganes ja usus. See ei ole mingi valitud seltskonna privileeg, vaid see tuleb usust. Uskudes te saate. 70 jüngrit olid üllatunud, et neile kurjad vaimud kuuletusid, seda veel enne seda, kui nad said Püha Vaimu anni. Jeesuse juurde tuli väeülem ja ütles, et ma ei ole väärt tulema su juurde, aga ütle vaid ÜKS sõna ja mu sulane saab terveks. Mida te veel tahate, et te hakkaksite uskuma? Rääkimata sellest, et teile on antud kogu meelevald! Kogu vaenlase väe üle. Neil ei olnud praktiliselt midagi, aga nad uskusid sõna või palusid, ütle üks sõna! Jeesus ei öelnud ilma asjata, et kui te ütlete sellele mäele: siirdu siit sinna! (Mt 17:20) Sõna tuleb esmalt kuuldavaks teha e välja öelda, alles siis see hakkab tööle. Kuulake kristlasi ja te imestate, kui sageli nad räägivad eneste ellu negatiivset usku. Kas neil üldse saabki midagi head nende ellu tulla? 

Kuid selleks, et sõna välja rääkida, pead sa uskuma, et sul on meelevald seda öelda v alustuseks vähemalt teadma, et sul on see õigus juba olemas. Kui sa arvad, et sa ei ole mitte keegi, siis sa oled kuradi valet uskuma jäänud. See on tõsi! Ära enam endale valeta, vaid uuenda meelt! Kuid Jeesus õpetas oma jüngreid, et neil tuleb kuulutada, isegi siis, kui nad kahtlevad, tuleb öelda välja ususõna ja siis see vägi hakkab liigutama vaimumaailmas kõike: nõtrusi, vale, stressi, haigusi, deemonite kiusu. Kõike, sest te saite päranduse.

Kristlik Mõttevõra