Kristlik Mõttevõra

SUL ON PÜHA VAIMU JUHILUBA

29.08.23 01:05 PM By Kristlik Mõttevõra

Kui sa oled roolis, alles siis saab Püha Vaim sind juhtida

"Sest kõik keda iganes Jumala Vaim juhib, on Jumala lapsed." (Rm 8:14) See ei räägi Püha Vaimu tegemistest, mida ta kuskil mõnes olukorras teeb. Mitte seda! Siin on selgelt öeldud, mida kristlane teeb. Siin räägitakse sinu tegudest. Kas sa oled juhitud või mitte! Kuid see juhtimine ei ole kuskilt kaugelt puldi kaudu nagu drooni või mänguasja või nupust teleka juhtimine. Ei. See jutt on sinust.

Sina tegutsed, aga koos Püha Vaimuga. Kui puldist saab juhtida väljast, siis Püha Vaim juhib Jumala lapsi seest poolt.

Piltlikukt, selleks et juhtida, pead sa olema esiteks juhitav. Sul peab olema tunnistus ja selleks on Püha Vaimu juhiluba. Sa pead läbima nn kursuse, et seda saada ja siis sooritama eksami, et teda vastu võtma ning siis sa saad õiguse, Jumala lapse õiguse, mis tuleb Kristuselt. Selle õigusega sa istud rooli.

Kui sa oled roolis, alles siis saab Püha Vaim sind juhtida. Ei piisa õigusest, vaid nüüd tuleb hakata juhtima, sõitma!

Kui sa saad juhiloa, siis juhitud oled sa siis, kui sa sõidad autoga. Märgid ja reeglid aitavad sul liikluses sõita. Püha Vaimu märgid ja reeglid aitavad sul sõita kristlikul usuteel.

Jumala Vaim ei võta rooli enda kätte. Rool on ikka sinu käes ja gaasi pead vajutama samuti sina ise. See ei ole autopiloot ega tesla, kus sa istud ja auto ise sõidab sinu eest, justkui nagu idamaa muinasjutus vaibaga. Sina oled roolis ja Püha Vaim annab sulle juhised kuhu sõita ja millal ning milleks. Rool on sinu käes, aga juhised annab Püha Vaim.

Ta ei liiguta asju nagu nõid, et inimene ei saa ennast või ihu liikumist või oma mõtlemist kontrollida ja temaga tehakse mida iganes. Kui Püha Vaim juhib, siis sina otsustad, kuidas sõita ja rooli keerata või käiku vahetada ning sa järgid märke.

Kiri roomlastele selgitab, kõik kes Jumala Vaimu poolt selliselt juhendatud on, need on Jumala lapsed.

Kuid esmalt tõesti on vaja läbida Püha Vaimu juhtimiskool ja sooritada eksam, et saada juhtimisõigus. Õigus tuleb usu läbi Kristusesse. Kui sa usud, siis Jumala Vaim saab hakata sinuga "kaasa" sõitma. Tegelikult on ta sinu sees ja ootab vaid sinu küsimust: kuhu me täna sõidame?

Kristlik Mõttevõra