Kristlik Mõttevõra

SUHE PÜSIB ÜKSNES KUIDAS

29.08.23 10:59 AM By Kristlik Mõttevõra

Ainuüksi seda ühte juhist järgides asi toimib ja suhe püsib

Maailm kasutab terminit püsisuhe, aga võime kihla vedada, et neil pole aimugi, kuidas seda reaalselt tomima panna? Püsisuhe kui selline on neil suhe, mis hetkel kulgeb v kestab, kuid see ei ole püsivaks määratud. See on auklik nagu juust ega tähenda üldsegi lõpuni kestma jäämist.

Laulatusel öeldakse: mida Jumal on kokku pannud, seda inimene ärgu lahutagu. See on tõesti püsisuhe. "Jumal, seda on kerge öelda," ütleb inimene või "kerge rääkida, aga raske teha, kui mitte võimatu?" Tegelikult on suhte püsimiseks vaid üks viis, mida järgida ja millest juba Moosese raamat kirjutab: "Seepärast jätab mees maha oma isa ja ema ning hoiab oma naise poole." 1Ms 2:24

Aga! Kuidas saab mees hoida oma naise poole, kui naine ei hoia oma mehe poole? Suhe on alati kahepoolne.

Kui kõik naised hoiaksid oma mehe poole, ei toimuks ühtegi abielu katkemist ega rikkumist, see ei oleks lihtsalt võimalik. Isegi Taavetil ei oleks olnud võimalik Uurija abielu lõhkuda ja teha pattu, mille saladuse Naatan avalikkuse ette tõi. (2. Sm 12:7,9)
Vahel naised süüdistavad mehi, et ei ole ühtegi meest, kes oleks truu, siis esmalt on põhjust peeglisse vaadata! Kas nad ise hoiavad oma mehe poole? Või nad hoiavad kõige poole, aga v.a oma mees? Mees üksi ei saa hoida teise naise poole, kui naised hoiaksid vaid oma mehe poole.

Mees võtab loomu poolest seda, mis saada on, aga naine valib. Kuni naine valimist ei lõpeta, ei ole tal võimalik hoida ka oma mehe poole.
Kui keegi hoiab oma mehe või naise poole, siis kuradil on väga raske neid oma vahel tülli ajada ja lahutada. Seetõttu ongi piiblis kirjutatud juhis juba alguses, mis muide ei ole üksnes mehele mõeldud kohustus, kui seda mehe kahjuks ja naise enese õigustuseks kallutatult tõlgenda. See on mõlemapoolne!

Kui naine ei hoia mehe poole, siis see suhe on katki seni, kuni naine suhtes täidab oma koha. Kurat teab neid pragusid, mis on suured avad, mille kaudu pered lahku ajada. Jumal küsib: mida mina kokku panin, kas sa hoidsid seda koos?!

Paulus kirjutas suhte hoidmiseks järgmist: "Ärge keelake end teineteisele muidu, kui ehk ainult kokkuleppel ajutiseks, et pühenduda palvetamisele, ja tulge jälle ühte, et saatan ei saaks teid kiusata teie taltsutamatuse kaudu." (1Kr 7:5)

Ja veel. Kui vaid üks pool otsustab teise intiimvajaduste üle, siis, see sisuliselt tähendab lahutust, nad ei ole enam üks liha. Näiteks. Kui naine ütleb mehele, et ma ei soovi intiimsuhet, siis kuidas nad on üks liha? Juriidiliselt võib olla jokk, aga de fakto on naine suhte lahku löönud ja ei hoia enam mehe poole. Siin ei ole isegi enam millestki neil rääkida. See suhe on katki löödud.

"Seepärast jätab mees maha oma isa ja ema ning hoiab oma naise poole, ja nemad on üks liha!"

Mis oli mitme tuhandete aasta jooksul AINUS juhis üldse, mida Jumal suhte hoidmiseks inimestele andis. Ometi inimene, mõtleb välja igasuguseid nippe suhte hoidmiseks, aga ikka selgub, et ükski neist ei tööta lõpuni.

Isegi juhul, kui inimene ei tea suhtest suurt midagi, ei psühholoogiast, siis Jumal ju ei eeldagi suhte puhul eelnevat kogemust, ei määra muuhulgas isegi see, kas keegi Jumalat usub või mitte; sest ainuüksi seda ühte juhist järgides asi toimib ja suhe püsib. Hoides oma mehe või naise poole hoiate oma suhet kõigele vaatamata.

Niipea kui üks ei hoia, siis on see vaid aja küsimus, mil see suhe lõplikult lõhki läheb. Kui üks pool ei taha olla üks liha, hoida oma kaasa poole, ei saa enne midagi paremaks minna, kui ta meelt parandab, palub andeks ja ka meelt uuendab selles küsimuses.

Kristlik Mõttevõra