Kristlik Mõttevõra

ŠOKK ASTEROID

04.01.23 10:01 PM By Kristlik Mõttevõra

Šokk asteroid: NASA valmistub hiiglasliku "kaosejumala" saabumiseks 2029. aastal

Lk 21:11 Tuleb suuri maavärinaid ning kohati näljahäda ja katku ning hirmsaid ja suuri tunnustähti taevast.
Ap 2:19 ning ma annan märke ülal taevas ja tunnustähti all maa peal: verd ja tuld ja suitsusambaid.

Kuvatõmmis: 99942 Apophis orbiit 2029. aasta aprilli kuus.

NASA on alustanud ettevalmistusi eelseisva asteroid Apophise tõttu, mis hüütakse "kaosejumal" (‘God of Chaos’), mida peetakse Maa jaoks potentsiaalselt ohtlikuks, kuna see möödub planeedile liiga lähedalt.

NASA on juba alustanud ettevalmistusi asteroidi 99942 Apophise saabumiseks, mis 10 aasta pärast Maast mööda hiilib. Asteroidi läbimõõt on umbes 350 meetrit (mis põhineb eeldataval tihedusel 2,6 g/cm3) ja see möödub 13. aprillil 2029. aastal Maa pinnast vaid 19 000 miili kauguselt. Apophis on üks suurimaid asteroide, mis Maa pinnalt nii lähedalt üldse möödub ja kokkupõrge planeediga võib olla laastav kogu elule Maal. Kui piibel kirjutab, et "taevavägesid kõigutatakse", siis nii lähedalt maast mööduv asteroid põhjustab tõepoolest Maa ümbritsavas atmosfääris tohutu pöörise, rääkimata kosmoses paiknevatest sateliitidest. Kuna asteroid paikneb Maale lähemale kui orbiidil olevad side- ja ilmasatelliidid. Enamik Maa orbiidil olevaid satelliite on geostatsionaarselt planeedist 36 000 km (22 236 miili) kaugusel, aga see möödub poole lähemalt ehk vaid 19 000 miili kauguselt, mis on umbes 5700 kilomeetrit. Seega võib asteroid ripsata ka Maa kõrgemat mäge juhul, kui arvutustes viga on, aga see võib lõpetada ka planeedi elu ja paisata meid tagasi kiviaega. See möödub ikka väga lähedalt! Loodetavasti möödub?

Apophis liigub peaaegu 25 000 miili tunnis, mis tähendab, et juba väike kõrvalepõige selle trajektoorilt võib olla meile katastroofiline. Apophise suurus ja lähedus Maale on viinud selle liigitamiseni potentsiaalselt ohtlikuks asteroidiks (PHA) ja NASA soovib asteroidilt võimalikult palju õppida, et aidata vältida tulevikus asteroidiga seotud probleeme.

NASA teadlased on teadlikud, et kui asteroid 2029. aastal planeedist mööda lendab, võib ka selle orbiidi trajektoor muutuda, tekitades hirmu, et tulevikus võib massiivne kivi planeediga ikkagi kokku põrgata. Eeldatakse, et kivi särab taevas erakordselt eredalt ja kogub kiirust üle taeva lennates 2029. aastal. Seega on oodata enneolematut tulevärki!

NASA teadlaste sõnul on Apophise lähenemine 2029. aastal teadusele uskumatu võimalus.

See liigub nii kiiresti, et ületab minutiga Kuu laiuse ja on eredalt valgustatud nagu tähed öötaevas. Mõnede teadlaste sõnul ei anna kivi tohutu suurus põhjust muretsemiseks, kuna asteroidi Maad tabamise tõenäosus on 1–100 000. NASA on alustanud ettevalmistusi maast mööda lendava kivi uurimiseks ja rõhutas, et see oleks maailmale suurepärane võimalus sarnaste asteroidide kohta rohkem teada saada. NASA radari teadlane Marina Brozovic ütles: "2029. aasta Apophise lähenemine on teadusele uskumatu võimalus." Astronoom Davide Farnocchia lisas: "Me juba teame, et lähikohtumine Maaga muudab Apophise orbiiti." Pange tähele, praegu räägitakse, et muudab asteroidi orbiiti, aga keegi ei räägi sellest, kuidas see võib mõjutada ka Kuu või Maa orbiiti või kuidas sellega jääb või kui lähedalt see mööda pörutab? Ege ilma asjata ei nimetata seda kaosejumalaks, see põhjustab kaose, vähemasti orbiidil, milles sateliidid pihta saavad või maa peal sellest tekivad meie ilmastikus tormid jt.

NASA mudelid näitavad ka, et lähedane lähenemine võib muuta selle asteroidi pöörlemisviisi ja on võimalik, et mõned pinnad muutuvad, näiteks väikesed laviinid. Teadlased on hinnanud ka asteroidi teekonna planeedist möödumisel. Esmakordselt on see palja silmaga nähtav, kui see jõuab lõunapoolkera kohal öötaevasse, sööstes üle idaranniku Austraalia läänerannikule. See jätkab oma teed ümber maailma, ületades India ookeani teel USA-sse. Kui see tõsti nii juhtub, siis eestlaste jaoks ei toimu sündmus meie pea kohal, aga need on NASA arvutused, mida praegu tehtud on.

Vaata lisaks andmeid (Wikipedia): 99942 Apophis

Kristlik Mõttevõra