Kristlik Mõttevõra

SIND PÄÄSTETAKSE IKKA KOOS LASTEGA

20.09.22 10:25 PM By Kristlik Mõttevõra

Kui Jumal tuleb päästetute järgi, siis ta ei jäta pere lapsi siia! Laste päralt on taevariik ja nagu Peetrus kirjeldab: "Sina ja kogu su pere saate päästetud." Ap 11:12-15, vt lisaks Mk 10:14, Lk 18:16.

See ei ole mõni hingeline või inimlik arvamus, vaid Peetrus tunnistab, et seda ütles talle Püha Vaim ja inglid kinnitasid seda. Mõelda vaid, kui tähtis see küsimus Jumalale oli, et ta selleks kasutas isegi ingleid! See on piibli kirjeldustes teadaolevalt ainus kord kui ühes sündmuses on samal ajal tegutsemas Püha Vaim ja inglid. (Ap 11:12-15)

Kui su lapsed on usklikud, siis pole mingit küsimust; aga ülesvõtmisega võetakse ära ka lapsed, kelle vanemad on päästetud. Vanemad päästetakse koos nende lastega. Jumal ei jäta sinu lapsi siia metsalise kätte, vaid võtab lapsed kohe kaasa samal ajal; kui ta tuleb sinu järgi, nii viiakse ka su lapsed üles. Piibel kasutab selles kontekstis kr keelset sõna "oikos", mis tähendab, et kõik ühe pere isikud.

Kuid piibel kirjutab ka, et "sel ööl on kaks ühes voodis - üks võetakse vastu ja teine jäetakse maha"? (Lk 17:34) On ta siis usklik või uskmatu, aga üksnes patu tõttu ei võeta inimest kaasa või kui ta ei taha saada päästetud. Kui pattu ei ole, võetakse kogu pere üles! Isegi kui su lapsed viibivad eemal, siis inglid lähevad neile järgi, koguvad kokku ja toovad nad üles.


Jeesus kirjeldas, et kõigi päästetute järgi tulevad inglid. "Ja ta läkitab oma inglid suure pasunahäälega ja need koguvad kokku tema valitud neljast tuulest, taeva ühest äärest teise ääreni." Mt 24:31 

Kristlik Mõttevõra