Kristlik Mõttevõra

SELLEST TE TUNNETE KA NEID

23.03.23 07:41 AM By Kristlik Mõttevõra

Paulus õpetas, et armastusest tuntakse Kristuse omasid. Jeesus õpetas, et tema omasid tuntakse ära sisemise tunnuse ehk vaimu abil, kes on meie sees. (Jh 14:17,20), aga kes ei võta teda vastu, ei saa sellest aru (s. 7). Kui me tunneme oma vennad v õed ära läbi vaimu, siis me saame aru ka sellest, kes seda ei ole. Paljud uskmatud teevad samuti armastuse tegusid, aga neis pole Jumala vaimu. Kristlased näevad seda läbi. Kahjuks on vahel ka nii, et usklikud teevad armastuse tegusid, aga neis ei ole enam Jumala vaimu, kes on tagasi tõmbunud või koguni patu tõttu lahkunud.

Seetõttu ära tundmine toimib ikka vaimust! Sest inimeste sees olevad kurjad vaimud avalduvad läbi nende mõtete, mida nad välja ütlevad (vastu enda tahtmist), igal võimalikul hetkel vandudes ja rääkides läbi rumalate sõnade ja kiites kurjuse tegevust. Need on meile eriti hästi näha, lausa "alasti". Kuigi mõned neist, kes kohtuvad uskliku inimesega, püüavad oma vandumise kalduvust vaos hoida (tegelikult alateadlik sund), aga ikka lipsab mõni "kurat" üle huulte. (2Tm 2:26) Nad ei ole päästetud.

Meile on selline vandumine võimatu. Kristuse ihu sees olev Püha Vaim blokeerib sellised mõtted ja välja ütlemised, kuigi neid võib ikka pähe tulla. (Ef 4:27) Kurat üritab meid eksitada mõtete läbi või isegi vihale ajada, aga Jumala vaim juba eos tunnistab, (1Jh 4:2) kes on meie sisse antud nõustaja ja me saame vaistlikult aru ning oleme selle sisemise tunnistuse märgi läbi teadlikud või hästi informeeritud. Ent mitte kuradi lapsed! Need on pimeduses, nende vaim ei näe. (Ap 13:10, 1Jh 3:10)

Kurat on eestlase suus, ennast korralikult kanda kinnitanud. Kuigi kõik patused rahvad vannuvad, siis eestlane vannub igal võimalikul hetkel nö muuseas. Mõnel on kurat sidesõna.

Kristlastega suheldes hoiavad need ennast tagasi ja püüavad vältida sõna kurat, et endast head muljet jätta. Kuid ikka lipsab "kurat" üle huulte. See aga, et nad ennast tagasi hoiavad, tuleb nende alateadvusest. Kuid selle avaldumist mõjutab ka Jumala väe ligiolu, mis kristlasel on Püha Vaimu tõttu, kelle läheduses kurat proovib jääda märkamatuks. Miks? Sest ta ei taha kaotada inimest, kelle sees ta tegutseb. Seetõttu on põhjust varjata.

Aga kurat ei ole päästetud usklikule mingi vastane ja seetõttu ta lihtsalt on sunnitud ja peab tõmbama ennast tagasi Jeesuse nime või tema esindaja läheduses. Apostlite tegudes hakkasid avalduma kurjad vaimud kui apostlid nende lähedale tulid ja deemonid kiunusid ja kirusid, aga jüngrid tundsid seda ära ja ajasid neid inimestest välja. Seda saate ka teie teha. Teie ümber on pealtnäha kenad inimesed, aga neis on deemonid. Kui ininene annab neile ruumi, siis nad võtavad üle nii mõtteviisi kui ka teod ja tahte ning lõpuks inimene ajab igasugust jama suust välja.

Kristlik Mõttevõra