Kristlik Mõttevõra

SEE KAS ON SUL VÕI EI OLE

07.09.23 08:40 AM By Kristlik Mõttevõra

Jumala riik

Mk 10:15 "Tõesti, ma ütlen teile, kes iganes Jumala riiki vastu ei võta nagu laps, ei saa sinna."

See ei tähendab mingit välist sära ja hiilgust, vaid usk, et sinu ihus on Jeesus.

Mk 15:43 "tuli Arimaatia Joosep, lugupeetud mees, Suurkohtu nõunik, kes ka ise ootas Jumala riiki, võttis julguse kokku ja astus sisse Pilaatuse juurde ning palus enesele Jeesuse ihu."

Kui tihti Jumala riigi asjad vajavad julgust, sest need on ebatavalised, mida Jumal paneb tegema ja inimesed mõtlevad neil juhtudel: "Imelik oled või?!"

Lk 6:20 "Ja Jeesus tõstis silmad oma jüngrite poole ja ütles: "Õndsad olete teie, vaesed, sest teie päralt on Jumala riik!"

Ei mingi toretsemist ja võimu, vaid eesli sälu seljas, aga südames Püha Vaimu tempel.

Lk 9:60 "Ent tema ütles talle: "Lase surnuil matta oma surnuid, aga sina mine ja kuuluta Jumala riiki!"

Kui ta ütles et mine kuuluta Jumala riiki, siis see tähendab, et mine kuuluta seda, mida sa näed oma südames ja mida sa koged ja kuuled seest poolt. Südamest!

Lk 10:9 "ja tehke terveks sealsed haiged ja öelge neile: "Jumala riik on teie lähedal!"

Kui ta ütles haigetele et Jumala riik on lähedal, siis see tähendab, et nende lähedal oli Püha Vaimu tempel, mille esindaja seisis seal samas nende kõrval; ja oli valmis panema käed peale, et Jumala riigi läbi toimuks vaimu avaldus ja inimene saaks terveks. Ei kuskilt kaugelt või kõrgelt, vaid esindaja Jumala riigi vägi avaldus seest poolt. 

Lk 11:20 "Aga kui mina Jumala sõrmega ajan kurje vaime välja, siis on Jumala riik jõudnud teie juurde."

Miks sõrmega? Puudutuseks piisab sõrmest, et vägi kanduks üle ja tervendaks.

Lk 17:21 "ega öelda: "Ennäe, siin!" või "Seal!", sest ennäe, Jumala riik on teie seas!""

Seas on see sellepärast, et kristlased on miljonid Püha Vaimu templid, tollal veel alles mõned jüngrid, kelle seas inimesed viibisid, aga see ei ole muutunud, lihtsalt neid kelle sees on Püha Vaimu tempel, neid on sajad miljonid. Jumala riik on teie sees!

Lk 18:16 "Ent Jeesus kutsus lapsed enese juurde ja ütles: "Laske lapsed minu juurde tulla ja ärge keelake neid, sest selliste päralt on Jumala riik!"

Lapsed võtavad sõna vastu lihtsamalt, vahetult, ja nad ei esita teoloogilisi vastuväiteid. Lapsed on siirad ja nende päralt ongi Püha Vaimu tempel. 

(Ps. Lapsed võetakse surma korral taevasse, aga taevasse ei saa keegi kes on pattu teinud, seetõttu ei ole õige väita, et lapsed on patused või sünnist saati patused.)

Lk 18:17 "Tõesti, ma ütlen teile, kes iganes Jumala riiki vastu ei võta nagu laps, ei saa sinna."

Erinevalt rabidest, võtsid lapsed Jeesust siiralt. Jumala riik tuleb siiralt vastu võtta. Jumala riik on reaalselt nähtav Püha Vaimu templis, milleks on kristlase ihu. Kristuse vastu võtmist kinnitab Püha Vaim, kes viibib püsivalt sinu ihus. See ei ole kuskil väljas, vaid sinu sees! 

Lk 22:18 "Sest ma ütlen teile, mina ei joo nüüdsest peale viinapuu viljast, kuni Jumala riik on tulnud."

Meile on tulnud Jumala riik ja Jeesus seadis armulaua osaduse. Leiba süües ja veini juues seob see meid Jeesuse ihu ja verega. See on otsene, kõige püham tegevus, mida kristlane saab üldse oma ihus - templis toimetada ja olla osaduses. Meelde tuletada Kristuse surma läbi uut Vaimu lepingut ning seda, et Jumala riik on tõesti meie sees. Kelle ihus ei ole templit, see ei saa seda eelnevat teha. 

Jh 3:3 "Jeesus vastas talle: "Tõesti, tõesti, ma ütlen sulle, kes ei sünni ülalt, ei või näha Jumala riiki."

Selleks, et saada Jumala riigi Püha Vaimu templit, on tõesti esimeseks tingimuseks vaimus uuestisünd, kus inimene peab Kristuse vastu võtma.

Jh 3:5 "Jeesus vastas: "Tõesti, tõesti, ma ütlen sulle, kes ei sünni veest ja Vaimust, ei saa minna Jumala riiki."

Muidugi on oluline meeleparandus ja ristimine, sest veest sündides algab uus elu, sured patule ja elad Kristusele! Nüüd ei ela enam patt, vaid Kristus elab sinus.

Ap 28:31 "kuulutades Jumala riiki ja õpetades tõde Issandast Jeesusest Kristusest täiesti avalikult ja ilma takistamata."

Te saate kuulutada vaid seda, mis teil on. Juba on! Mitte seda, mida te arvate et inimestele tuleb kunagi või saab tulevikus olema. Ei. Jumala riigi kuulutamine on see, et sa kuulutad seda, et sa oled nüüd ühendatud ja sul on vaimus ligipääs ning sa võid täie julgusega minna tema aujärje ja trooni ette. Teil on juba takistamatu ligipääs meie Issanda ja Päästja Jeesuse Kristuse igavesse kuningriiki. 

Rm 14:17 "Jumala riik ei ole ju söömine ega joomine, vaid õigus ja rahu ja rõõm Pühas Vaimus."

Just nimelt. Jumala Püha Vaimu templis on ka reaalne mõju, mis annab meile õiguse, rahu ja rõõmu ning otse loomulilult ei kellegi muu kui Püha Vaimu läbi!

1Kr 4:20 "Sest Jumala riik ei ole ju sõnades, vaid väes."

See vägi on Püha Vaimu tõttu, mitte et sul iseenesest oleks võimed tulenevalt sinu isikuomadustest, vaid see on Jumala riigi esindajale antud vahend, millega vaimses maailmas kehtestada Jumala riiki ja tema õigust.

1Kr 6:9 "Või te ei tea, et ülekohtused ei päri Jumala riiki? Ärge eksige: ei kõlvatud ega ebajumalateenijad, ei abielurikkujad ega lõbupoisid ega meestepilastajad."

Keegi kes ei võta vastu Kristust, ei saa midagi kogeda Jumala riigist, sest tema sees ei ole templit ja ta ei mõista midagi, ta võib kõrvadega kuulda sõna, mida räägitakse, aga ta ise on südame poolest lahutatud enne kui ta vaim ei sünni uuesti ja Püha Vaim ei tule tema sisse elama. Seetõttu te kohtate palju neid kes räägivad Kristusest, aga neil pole aimugi, mida see tegelikult tähendab.

1Kr 6:10 "ei vargad ega ahned, ei joodikud ega pilkajad ega riisujad päri Jumala riiki!"

Jumala riik ei tule elama rikutud inimesse enne, kui see ei paranda meelt. Seni kuni inimene elab patus ja põleb himudes, jääb ka Jumala riigi uks talle suletuks.

1Kr 15:50 "Aga seda ma ütlen, vennad: liha ja veri ei või pärida Jumala riiki ega kaduvus pärida kadumatust."

Jumala riik toimib vaimumaailma läbi.

Gl 5:21 "kadetsemine, purjutamised, prassimised ja muu sarnane, mille eest ma teid hoiatan, nagu ma varemgi olen hoiatanud, et need, kes midagi niisugust teevad, ei päri Jumala riiki."

Ei ole mõtet teha illusioone, et keegi käib kirikus ja on kristlane, kui ta jätkab oma endistes eluviisides. Mis on enese petmine. Jumala templis ei ole mingit kadedust, purjutamist ega prassimist.

Kristlik Mõttevõra