Kristlik Mõttevõra

SA OLED KÕIKE SEDA VÄÄRT!

18.09.22 11:00 PM By Kristlik Mõttevõra

Ärge uskuge ega isegi palvetage kaasa kui keegi ütleb: Jeesus ma ei ole seda väärt. (Sel ajal vaikige.) See on hingeline ja kaval saatana vale, muuta meid teovõimetuks ja alandada meid. Jumala silmis oled sa väärt ja Jeesus andis sinu eest ära kõige kallima, mis tal oli, oma elu! Kui sa ei oleks midagi väärt, siis Jumal ei oleks andnud sinu päästeks oma kõige kallimat - ainusündinud poega!

Ärge paluge kaasa mõtteid, et "ma ei ole midagi väärt." See on valede vale! Sõnal on jõud ja sõnaga on kogu maailm loodud, sõnad tervendavad, sõnadega andestatakse ja sõnadega õnnistatakse, aga ka neetakse. Ärge needke ennast! Ärge alandage, ärge halvustage kedagi, keda Issand on õigeks mõistnud. Nüüd ei ela enam teie, vaid Kristus elab teis! (Gl 2:20)

Kristus on väeline ja tema alandamine kestis vaid ristisurmani, kuni Isa ta väes üles äratas. Ka teie alandamine kestis vaimuliku uuestisünnini, aga nüüd olete te tema omad. See on vaimne tõsiasi. See ei ole mingi emotsioon.

Kurat tahab, et sa usuks seda haledat vale väärtusetusest, sest siis sa oled vagur ja teovõimetu, kes ei võta meelevalda, - sa ei pane vastu (Jk 4:7) ning tal ei ole vaja põgeneda. Aga kõik need kes teavad oma hinda ja väärtust, ainult need saavad vaimumaailmas ennast maksma panna ja kuradile koha kätte näidata. Kõike, mida piibel kirjutab. Deemonid värisevad teie isiku ja teie palvete ees ning teie käskude ees. Sa ei saa kuradile vastu panna, kui sa usud seda vale et sa pole mitte keegi. Sa oled Jumala laps ja mida varem sa selle mõttega harjud, seda parem sulle ja kõigile sinu lähedastele! See ei ole mingi inimliku süsteemi alamklass või keskklass või isegi eliit, vaid sul on kuninglik sugu ja tiitel. See on sulle juba määratud! (2Tm 2:12, Mt 19:28, Ilm 5:10, 20:6)

See ei ole isegi alandlikkuse küsimus ega märk selleks, et Jumalale meeldida ja muljet avaldada palvetes või oma isiku madaluses ja tema kõrguses, seda teeb valealandlikkuse vaim. Jumal teab kes ta on ja ta teab, kes on need kes Jeesuse vastu võtsid Kristuses. Mõnikord on seda piinlik näha, kui uskliku alandlikkus muutub suisa vaimulikuks uhkuseks, aga uhkus on uhkus. Sellega tuleb tegeleda.

Uskuge seda, mida Jumala sõna ütleb teie kohta: te olete Jumala lapsed, püha preesterkond, kuninglik sugu, valitsejad ja kuningad tema riigis! Seda te olete ja seda sõna rääkige endale ja oma usukaaslastele. See on ususõna.

Jumal ei vaja teie iseenese lihalike ega hingelisi alandamisi inimeste ees, vaid ta on teinud teist püha rahva ja väelise Kristuse jüngrid, kes teavad oma väärtust ja on selle usus vastu võtnud ning käituvad meelevallaga kõigi nähes kui tema riigi saadikud ja esindajad kuni ta tuleb järgi. Jumal ei oleks valanud milligrammigi oma poja verd, kui sa poleks midagi väärt!

Ütle välja: "Ma olen hindamatu pärl, kõike seda väärt, et Isa andis minu päästmiseks oma ainusündinud Poja, kelle veri tegi mind kõlblikuks ja kuningaks, Jumala lapseks." Ütle seda iga kord, kui keegi arvustab sind või tahab maha tõmmata.

Kui sa kogesid et see sõna aitas sind, siis, jaga seda teistega!

"Teie aga olete "valitud sugu, kuninglik preesterkond, püha rahvas, omandrahvas, et te kuulutaksite tema kiidetavust, kes teid on kutsunud pimedusest oma imelisse valgusse - teid, kes te muiste polnud rahvas, nüüd aga olete Jumala rahvas, teie, kelle peale polnud halastatud, nüüd aga on." 1Pt 2:9,10

Kristlik Mõttevõra