Kristlik Mõttevõra

SA JUBA ELAD IGAVESTI

07.10.22 10:20 AM By Kristlik Mõttevõra

Kas sa tegelikult ikka usud, et sa jääd elama igavesti?! Ilmselt on seda isegi raske ette kujutada. Rõõmusõnum on siiski õige, et see nii ongi. On aeg asju vaadata selle pilguga, et sa juba elad igavesti. 


Tegelikult algas igavene elu hetkest, mil sa andsid oma elu Jeesusele ja võtsid vastu pääste. Su vaim sündis uuesti, - ja pane tähele, see on märk sellest, et sa ei näe surma kunagi juhul, kui Jeesust tuleb enne järgi. Kuid miks sa ei küsi: missugune mu igavene elu olema saab? Kui sa noor olid, siis sa küsisid: kelleks ma saada tahan? Sa tegid selleks ettevalmistusi.


Piibel ütleb, et pühad tuuakse tagasi maa peale koos Kristusega, kõik pühad! Mitte ühtegi ei jää üles. Aga, mis nüüd edasi juhtub, on kahtlemata uus reaalsus, mida on raske uskuda, aga tegelikult see kehtib juba hetkest, kui sa uuestisündisid! Halleluuja! See on evangeeliumi üks oluline lepingu punkt igavesest elust, millest piibel prohvetites, evangeeliumites ja jüngrite kirjades kirjeldab.
Sa elad juba igavest elu! 


Seega, perspektiiv ei saa olla ajutine, 70 aastat, mis lõpeb surmaga. Lühike periood, eks ole? Mis on üldse sellise perioodil elu mõte?


Seetõttu inimesed otsivad elumõtet, aga peaksid otsima Jumalat. Kohe kui nad leiavad Jumala, leiavad nad ka oma elule mõtte! 


Igavesel elul on põhjapanev elumõte ja seda on isegi raske inimlikult ette kujutada, täiesti nõus. Kuid igavese eluga tuleb hakata end varakult harjutama, sest varem või hiljem see on uus reaalsus Kristuse rahuriigis, mis kestab igavesti. See on juba nii plaanitud.


Nüüd, kui sa selle mõtte vastu võtsid, teisisõnu, see hakkas sulle koitma, siis, hakka mõtlema kontekstis et sa elad igavesti ja hinda ümber mõttetud asjad oma elus ning võta ette asjad, millel on pikem väärtus kui sa seni neile omistasid. 


Tehes seda, sa hakkad elama isegi nii, nagu elasid Vana Testamendi ajal usuisad, kuid! sina elad kõigist neist kauem, sest sa ei sure, v.a Eenok või Eelia, kelle Jumal võttis ära. Ka nemad ei näinud surma. Kui sa usud, et Jumal võttis nad elusalt taevasse, siis, miks sa ei peaks uskuma, et see on vägagi võimalik lõpuajas.


Leia täna oma elus kõik see, mis jääb kestma, vähemasti selleks ajaks, kui sa Talle pulmapeol viibid ja pidutsed, kõigest mõned viletsuse aastad, aastad, millest kogudus ära päästetakse. Tee neid asju. Isegi puu istutamine jääb alles seni, kuni sind siia tagasi tuuakse, oled sa mõelnud? Või arvab keegi seda, et lõpuaeg pole veel alanud? 


Võta ette tegemised, mille vili jääb alles. Jeesus ütles seda meile prohvetlikult, et me kannaksime vilja ja meie vili jääks! Vili, mida koi ja rooste ei riku. See jääb. Tähendamissõnas ta rääkis isegi mehest, kes rajas viinamäe. Tähendamissõnad kirjeldavad päästmist, nt ka kümme neitsit. Et sinu vili jääb ka alles. Mõelge sellele, mis siis jääb alles? 


On asju, mida saab vaid kuulda, aga on asju, mida saab ka katsuda ehk vaimsed viljad ja ajalikud. Sest alles jäävad mõlemad, mida koi ja rooste ei riku. Sestap te saate juba täna teha seda, mis teie tulekul alles jääb, rahuriigis, kus teid määratakse valitsema ja see ei ole mitte üks teps taevas, vaid siin. 


"Teie ei ole valinud mind, vaid mina olen valinud teid ja olen seadnud teid, et te läheksite ja kannaksite vilja ja et TEIE VILI JÄÄKS. Mida te iganes Isalt palute, seda ta annab teile minu nimel." Jh 15:16

Kristlik Mõttevõra