Kristlik Mõttevõra

RÕÕM NAKKAB KUI VIIRUS

22.02.23 08:10 PM By Kristlik Mõttevõra

Jumal soovib näha meie siirast rõõmu

Nii nagu õigus tuleb vastu võtta, mille järgselt saabub läbi Püha Vaimu rahu südamesse, nii tuleb ka rõõm vastu võtta!


Rõõmustada Issandas igal ajal sõltumata olukorrast. Rõõmustamine ei ole kristlase valik, see on justkui uus käsk, mille Jumal on üle andnud pärast meele parandamist ja see ei ole üldse mitte üks võimalus paljude valikute vahel, vaid ainuvalik, võta või jäta! Jumala lapse süda kuulub täielikult Jumalale. Jumal soovib näha meie siirast rõõmu. Kõige üle, mida ta meie eludes teeb ja igas raskuses, mille purustab Jumala vägi ja meid vabastab.

See ei ole selline maine rõõm või rõõmustumine ilmalikest asjadest, vaid rõõm Jumala tundmisest, aga ka teadmisest identiteedist, kelleks Jumal on sind teinud ja mis selle tõttu sind ees ootab!

Küllap sa rõõmustad kui sulle maksti preemiat või tõsteti pensioni. Ent millal sa rõõmustasid, et sul on igavene elu?

Usklikul on rõõmustamiseks miljon põhjust, sest kui sa oled Jumala laps, siis rõõm kuulub sinu igapäevase elu juurde, nagu söömine või riietumine.

Kahtlemata rõõmustame, kui Jumal vastab palvele ja tuleb kaua oodatud tervenemine või usu üllatus, aga Jumal tahab näha meid rõõmsana kogu aeg! 


Rõõmustamine on tegelikult Jumala riigi vaimsuse kirjeldus, vaimne, taevane reaalsus. Väliselt nähtav, mida inglid iga päev kogevad iga uue päästetud hinge tõttu ja mida kõik Jumala trooni ees tunnetavad.

Kui sa oled Jumala laps, temaga lepitatud, õigeks mõistetud, siis, sul on rahu Jumalaga, siis ei takista rõõmu mitte miski.

Jumal ei pea ilmtingimata kogu aeg midagi selleks tegema või üle andma, et sa rõõmustaksid! Sa oled kuningliku preesterkonna liige ja kuningas, kes juba täna valitseb vaimumaailmas, seistes kogu vaenlase väe peal nagu pühakiri tõotab. Kes peagi hakkab valitsema Issanda rahuriigis. Kas selle kõige üle peaks kurvastama? Isegi  mitte siis, kui meid taga kiusatakse, ahistatakse! Milleks kurvastada?! Tegelikult pole kurvastamiseks MITTE ÜHTEGI PÕHJUST, vaid iga päev oodata Issandat rõõmsa südamega, tema ilmsiks saamist! Issand on isegi kõik meie koormad võtnud enese peale. Mida ta veel peaks tegema, et inimest rõõmustada? Sageli just igapäevased takistused ei lase inimesel rõõmu tunda.

Jumal vastab rõõmu välja valamisega niisamuti kui ta vastab uskliku palvele. Kuid rõõm ei ole palvevastus, vaid uskliku õigus ja Jumala lapse loomulik hinge seisund, igas olukorras ja igal ajal, väljendades tänulikkust Isale ja Pojale ning Püha Vaimule, kes täidab meid kõiki rõõmuga.

Kui sa täidad armastuse käsku, siis täida ka rõõmu "käsku". Jumalale meeldib kui tema lapsed on rõõmsad ja täis lootust ning väge, sest rõõmus on lisaks kõigele muule ka Jumala vägi! Püha Vaimu rõõm on kui viirus, RÕÕM ON NAKKAV VILI. See on ainus viirus, mida inimesed saada igatsevad, aga selle vastu ei aita ükski rohi! See hakkab nii väga meeldima, et inimesed muutuvad kiivaks. Kes ei tahaks kogeda rõõmu, mis on üleloomulik, mitte maine rõõm, vaid taevalik ja igavene rõõm? Rõõm, mis su sees viib sind pilvedest kõrgemale. (Rõõm Issandas on mu tugevus).

Kristlik Mõttevõra