Kristlik Mõttevõra

RAHUTEGIJA VS SUVAIST

10.03.22 10:16 AM By Kristlik Mõttevõra

Kui keegi läheb iseendaga pahuksisse, siis ta otsib vaenlast väljast. Ta on küll õigesti aru saanud, et vaenlane tuleb väljast poolt, aga ta arvab, et vaenlane on inimene, seetõttu kurat saab neid ära petta. Kõige võti on selles, et iseendaga peab rahu tegema.

Kurat tuleb ja tahab hävitada ja kui inimene sellest aru ei saa, siis ta võib hakata hävitama kõiki (musternäide on Herodes) ja kasvõi kogu maailma. Seda teeb Putin. Ta on eksituses. Ta arvab, et inimesed tahavad halba teha, kuid see ei ole nii. Mõelda vaid, sa oled ühe võimsama riigi juht ja kardad endast nõrgemaid riike ja võitled nendega ja alistad neid? Seetõttu ta on tülis kogu maailmaga.

Putin on välja öelnud: "Kui vaenlane saadab tuumaraketi, siis enne kui see jõuab temani, saadab ta vastu oma raketi ja nad lähevad põrgu, aga meie oleme siis juba taevas!"

See on vene stiilis huumor ja hooplemine. Ent ta usubki seda päriselt, kahjuks. Ta arvab, et ta pääseb taevasse, aga tegelikult seda ei juhtu. Ka tema vaimulikud (õigeusklikud) ei räägi sellest.

Kuid niipea kui Putin mõistab, et tal ei ole võitlemist liha v verega, vaid kurjade taevaaluste vaimudega (Ef 6:12), nii otsekohe saab selle lahingu lõpetada ja isegi iga sõja lõpetada! Selleks peab esmalt mõistma, et suurim vaenlane vaatab vastu peeglist (deemon). Seda saab Püha Vaim näidata ja tuua meeleparandust.

Esmalt peab enda sees rahu tegema ja rahu Jumalaga ning rahu maailmas.

Kuidas saab deemon sellist asja korraldada?

Juhul, kui me teeme pattu, kuivõrd patt avab ukse deemonitele ja siis saab kõike korraldada. Inimene kes on patus, ei saa aru, et tema vaenlane ei ole ligimene. Ta süüdistab kõiki teisi.

Mis on tingitud sellest, kui patte kergelt võtta ja ei pööra enda hingele piisavalt tähelepanu, milline on meie hinge olukord tegelikult. Hitler oli sügavas eksituses ja nüüd on põrgus.

Hingerahu saab siis, kui süda on puhas. Ole võitja! "Võida sina kuri heaga" ei tähenda võitlust inimestega (Rm 12:21), vaid sisemist võitlust deemonite vastu, kes eksitavad ja võtavad inimese mõtete üle kontrolli.

Vahel saab mõne inimese mõtlema panna, kui talle head teha (kuhjata tuliseid süsi pea kohale). Aga deemon ei mõista seda ja seetõttu ta vaid naerab kui "sigade ette pärleid visatakse". Deemonil on suva.

Seetõttu Putin on suvaist.
(vene k poh*uist)

Suvaism on deemonlik sidumine ja seda kurjust tuleb inimesest välja ajada ja ta vabastada. See on vaimne probleem. Kristus teeb vabaks, mitte religioon. Putin arvab et ta saab religiooni läbi õigeks, aga teda tuleks päästa. Üksnes Kristus suudab päästa. Kristus tegi Saulusest Pauluse.

PALVETAGE, et Jeesus ilmuks Putinile nagu ta ilmus Saulusele ning ütleks: "Putin, Putin, miks sa mind taga kiusad?" Ap 9:4
""Aga tema ütles: "Isand, kes sa oled?" Ja hääl vastas: "Mina olen Jeesus, keda sa taga kiusad."" Ap 9:5
Ärge kartke! Piiblis on kirja pandud kõik olulised sündmused ja uskuge Jumalasse, et tema kontrollib kõike mis juhtub ka täna ja ei luba midagi enamat kui vaid seda, mis piiblis on.

Kristlik Mõttevõra