Kristlik Mõttevõra

RAHU PARADOKS

20.12.23 02:44 PM By Kristlik Mõttevõra

Püsige kinni heas ja mõistke, mis on Issanda tegelik tahtmine

Jeesus sai jätta poole valimata, aga inimesele ei ole seda antud. Meil tuleb valida pool ja agressor ega agressioon ei ole valik, mida saaks kui musta valgeks rääkida. Jah, meile ei meeldi üks või teine juht, aga Jumal vaatab asja laiemalt, strateegiliselt. Kui praegu oleks olnud võimul Trump, siis nähtavasti Ukraina oleks juba maatasa tehtud, arvestades Trumpi vaateid ja peab ütlema, kuigi kristlased ei tahtnud Bideni võitu, siis tema võit oli ka Ukrainlaste võit ning võimaldas Ukraina riiki säilitada. Kui praegu tuleb võimule Trump, kes on konservatiiv, siis on ta lubanud kapselduda oma riigi huvidesse ja annaks Ukraina kandikul venelastele, sundides ukrainlasi nõustuma nn rahu nimel oma piiridest loobuma venelaste kasuks. Sama teeks ka Türgi ja samuti Orban, kes tegelikult kuigi teda teatakse konservatiivina ja kristlastele see sobib, siis ta annaks ära Ukraina venelastele. Orban isegi vihkab ukrainlasi, vaadates tema väljaütlemisi ja avalikult ukrainlaste vastast suhtumist. Miks ta seda teeb? Kuna venelased ehitavad Ungarile tuumajaamu* ning Orban tahab olla sõltumatu EL, sellega ta on seadnud end venelaste liitlaseks ja sisuliselt aitab vene metsalisel teha laastavat tööd.

Ka eestlaste seas on palju neid kristlasi, eriti katoliiklaste seas, kes ei saa aru sellest, et kõik mis hiilgab ei ole kuld, vaid kassikuld! Jumal ju näeb seda ja seetõttu paneb mind imestama, kui kristlased musta valgeks räägivad või naiivselt toetavad agressoreid ja nende liitlasi või neid, kes soosivad terroriste ja barbareid. Kas Jumal ei armasta neid? Loe VT ja näed, kuidas Jumal neid hävitas nii et silm ka ei pilkunud.

See juhtub täna ka Iisraelis. Jutt et lastel ei ole vett ja juudid peaks olema humaansed palestiinlaste vastu, on tegelikult deemonlik soovitus. Need samad lapsed tulid tagasi koju ja avaldasid klippe kuidas nad tapsid juute ja olid uhked oma tapatöö üle ning vanemad kiitsid neid takka. Muidugi ei teinud seda kõik, aga Hamasile ei lähe korda ei nende rahvas ega lapsed. Nad tahavad vaid hävitada juudiriiki. Seetõttu nende tegudel on tagajärjed.

Nii tulevad tagajärjed ka kõigile teistele, kes täna kas otseselt või kaudselt toetavad või õigustavad ukrainlaste tapmist. Jumal seda ei õigusta. Jumal ütleb, ole sa kuum või külm, aga ära ole leige. Erapooletud on leiged. Jumal valib alati poole ja seda võite lugeda pühakirjast, aegade algusest tänaseni. Kristlased, kes õigustavad konservatiivse maailmavaate tõttu kurjust, tegelikult ei tea mida nad teevad, andke neile andeks!

Jeesus ei saanud võtta poolt, ta tuli südamest kõiki päästma. Ta on rahuvürst, rahu tooja. Aga ta oli Kuningas ja kuningas ei ole erapooletu kurjuse osas. Tema esimene ülesanne oli sündida ja anda elu ristil, aga alles pärast seda ta valitseb maailmas. Iga asi omal ajal. See aga ei tähenda, et ta täna on venelaste poolt, sest need on (õige)usklikud. Kirill, kes on nende nr 1, on seda ka ukrainlaste tapmise õhutamisel. Arusaamatuks jääb, kuidas katoliiklaste seas sellest aru ei saada, aga väga raske on aru saada ka Paavsti juhisest, et triibulist võib õnnistada?

Seetõttu kallid usuvennad ja usuõed, püsige kinni heas ja mõistke, mis on Issanda tegelik tahtmine. Muidugi on see rahu. Kuid rahu ei ole allaandmine ja kui teie jaoks on Taaveti lingukivid halvad, siis te ei tunne Jumalat. Jumal on püha ja püha vihaga Jumal, kes alati on poole valinud, sest ta ei saa ennast salata. Jumal on alati valinud õgluse ja vahel on raske mõista. Kuid tema mõtted on kõrgemad kui meie mõtted ja ta näeb suurt pilti. Häda meile, kui meie valime vale poole ja ei tunneta õiglust ning anname vaimulikus mõttes maad kuradile. Tema vastasele. Kuid rahu Jumal on alati olnud poliitiline, kuigi ta ei saanud oma vaateid realiseerida.

Ei maksa arvata, et Kirill, Orban v Trump on tema lemmikud. Ei ole. Vahel peab Jumal kasutama oma vastaseid, et teha teoks seda, mida tema näiliselt omad ei näe, sest raha ja võim on pimestatud nende silmad. Eestlane ütleb, võim on pähe hakanud.

Jumal on õiglane ja õiglus on alati tähtsam kui näiliselt õige pool. Õiged toovad rahu. Olge teie rahutoojad ja rääkige inimestele, kuidas Jumal näeb inimest ja kui imeline on tema käekiri. Näiliselt mõistusevastane, nagu meile tuntud paradoks: tasa sõuad, kaugele jõuad. Niisamuti on Jumal sunnitud valima oma vastased, et teha teoks oma tahe, mida ei saa seletada tuntud poliitilistest v usulistest seisukohtadest lähtudes. See on näiliselt mõistusvastane, aga mida Jumal saab pöörata heaks, sest ta on Jumal.

Niisamuti on paradoks see, et päästja sünnib ja beebit kummardavad kuningad. Juudid ootasid väelist kuningat, aga Jumal saatis beebi, keda inimesed pidid hoidma ja kaitsma selleks, et see sureks ristil. Milline ema usuks seda v tahaks beebit, et teda varsti ristil näha? Kuid Jumala teed on imelised. Ta on meile saatnud Päästja. Igaüks kes temasse südames usub ja suuga tunnistab, et Jeesus on Issand, see saab päästetud. Kas sina tahad seda?

KM toimetaja M. Veisveer

* Ilmselt paljud ei mõista, miks Orban on Ukraina vastane, siis sellele on lihtne selgitus. Ungari energeetikasektorisse on oodata olulisi investeeringuid, sealhulgas kahe uue tuumaenergiaploki rajamiseks. Seda ehitavad venelased. Seetõttu Orban ütleb välja ja teeb vaid seda, mida Venemaa tahab. Ungarisse ehitab tuumajaama Rosatom. Leping sõlmiti augustis 2023. Alates sellest hetkest Ungari täielikult ära pööranud ja Venemaa vasall.


Margus Veisveer

Rosatom alustab Ungari Paks II tuumajaama põhifaasi töid

Venemaa riikliku tuumaenergiaettevõtte Rosatomi tütarettevõte Atomstroyexport alustas Ungaris Paks II tuumaelektrijaamas (TEJ) kahe uue vesi-vesi energeetilise reaktori (VVER)-1200 põhietapi ehitust koguvõimsusega. -tootmisvõimsus 2,4GW.


Rosatomi Atomstroyexport ja Ungari ettevõte Duna Aszfalt alustasid ettevalmistusi süvendi kaevamiseks, kuhu tuleb tulevane energiaplokk 6.

Bauer Ungari alustas pinnase tihendamist, jätkates samal ajal kohapeal põhjavee sulgemise rajamist.

Ehitustööd algasid pärast seda, kui pooled leppisid
18. augustil 2023 kokku kahe elektriploki ehituslepingu muudatustes. Projekti omanik AS Paks II Tuumaelektrijaam väljastas teate projekti üleminekust teise etappi.

Rosatom teatas, et 6. jõuallika süvendi kaevamine viie meetri sügavusele on suuremahuliste tööde algus.

Leiukoha kaeveala on nelja jalgpalliväljaku suurune. Objektilt on välja viidud miljon kuupmeetrit pinnast.


Allikas (loe artiklit) Power Technology

Kristlik Mõttevõra