Kristlik Mõttevõra

PUU MILLE ISTUSTAS JUMAL. TÕEND EEDENI AJAST!

29.08.23 01:30 PM By Kristlik Mõttevõra

Kui eestlased kiitlevad oma 800-aastase Tamme-Lauri tammega, siis Iisraelis leidub tuhande aasta vanuseid õlipuid. Võite kuulda väiteid, et Õlimäe õlipuud on Jeesuse aegsed. Kui neile meelde tuletada ajalugu, et Titus* käskis pärast Jeruusalemma vallutamist aastal 70 Jeruusalemma Õlimäel maha raiuda kõik õlipuud, siis on nad segaduses. Juutidele ei meeldi kuulda et Õlimäel ei jäänud puid alles. Tänaseni varjatakse seda fakti ja väidetakse, et õlipuud on Jeesuse ajast, mis tegelikult ei vasta tõele. Ent kõige selle juures kahvatuvad isegi tuhandeaastased Iisraeli õlipuud. Selle juures, mis asub Lääne-Aafriklas! Nimelt Senegalis kasvab tänaseni baobabipuu, mille vanus on 6000 aastat! Mis on sama pikk periood kui juutide kalender (aastaid 5783). Seekord teadlased said füüsikalise dateerimisega suhteliselt täpse tulemuse, hinnates puu vanuseks 6000 aastat, kui see vastab tegelikkusele? Seetõttu meil on põhjust arvata, et baobabipuud on seal aegade algusest, mil Jumal nad sinna külvas Maa loomise päevade ajal! Ja-jaa! Samal ajal, kui Jumal istutas Eedeni aia (1Ms 2:6), nii külvati kogu taimestik ka mujal, niisamuti Aafrikas. (Ja Issand Jumal laskis maast tõusta kõiksugu puid. 1Ms 2:9) Repliigina olgu veel öeldud, et Jumal istutas puid Eedeni aias, aga mujal ta külvas taimede ja puude seemned.

Süsiniku uuringu abil tuvastati Senegali baobabipuude vanuseks** 6000 aastat. Mis muide on sel juhul vanem kui Gisa püramiid. Mitmed baobabid, millega Euroopa maadeavastajad 1400. aastatel Lääne-Aafrikas kokku puutusid, olid juba kolm aastatuhat vanad enne kui need avastati.

Ja nad on suured. Mõnede baobabipuude tohutu suurus on viinud selleni, et neid on kasutatud omamoodi ajutiste ehitistena. Suurte baobabipuude õõnsaid tüvesid on kasutatud majade, vanglate ja isegi pubina.

Aafrika baobabipuu koort saab kasutada palaviku raviks ja kombineerituna mõne teise taimega malaaria eest kaitsmiseks. Lehti ja juuri kasutatakse meditsiinilistel eesmärkidel, peamiselt mao- ja rindkerehaiguste korral.

Pildil kujutatud Aafrika baobab on elus ja täiesti reaalselt kõigile näha. Selliseid on mitmes kohas Aafrikas. Need puud on "näinud" ka Noa veeuputust! Need koguvad oma sisemusse vett (nagu veetünnid) ja need ei karda ei uputamist ega päikest. Pole siis ime, kui me võime minna neid vaatama ja panna oma käe puu külge, mille Jumal "istutas" Maa loomise päeval, samal ajal kui loodi Eedeni aed. Väga võimas! Kui nii mõelda, siis maailmas ei ole alles väga palju tõendeid Eedeni ajast, aga see puu on ehe näide ja minge Senegali ja mõelge, milline Jumal meil on!

* Titus, Flavius Vespasianus (30. XII 39 – 13. IX 81),Rooma keiser 79–81, Vespasianuse poeg. Viis oma isa ülesandel lõpule Juudi sõja, vallutas 70 Jeruusalemma.
** Postitusele on lisatud mitmeid vastuväiteid, kuivõrd seisukohad erinevad ja dateerimise puhul meil ei ole lisada tulemust.

Kristlik Mõttevõra