Kristlik Mõttevõra

PSEUDO LIGIMESEARMASTUS

19.10.21 10:24 AM By Kristlik Mõttevõra

Sallivus on väär ligimesearmastus, kuna see sallib pattu ja toob esile sotsiaalsed hädad. Taevas ei ole sotsialiste ega sotsialismi. Kristlased on kunigriigi esindajad. "Armsad, me oleme nüüd Jumala lapsed, ja veel ei ole saanud avalikuks, kes me ükskord oleme. Me teame, et kui tema saab avalikuks, siis me oleme tema sarnased, sest siis me näeme teda, nii nagu ta on." 1Jh 3:2

Kui kristlased ei võta ligimesearmastuse väärtõlgendust tõsiselt kui pattu, vaid peame seda kahjutuks (süütuks), sallime ja ühel hetkel uue moraali esindaja kombel kiidame takka ning pigistame silma kinni, siis kisume eksijaid pattu ja häda neile, kelle läbi see tuleb. Mt 18:6 See võtab inimestelt ära pääste, saada andeks patud ja kogeda vabanemist ning igavest elu.

Teie aga olete "valitud sugu, kuninglik preesterkond, püha rahvas, omandrahvas, et te kuulutaksite tema kiidetavust", kes teid on kutsunud pimedusest oma imelisse valgusse. 1Pe 2:9 Tõeline ligimesearmastus avaldub läbi Jumala armastuse. 1Jh 5:2

Kui nüüd keegi tahaks vaielda, et ligimesearmastus on midagi hoopis teistsugust kui Jumala armastus, mis on agape teadupärast, siis ütleme kohe: Jeesus küsis, kes neist armastas? (samaarlase lugu, Lk 10:20 jj) Aga ütles ka vastuse, tee seda ka sina! Tegelikult nad teadsid mis on õige. Pane nüüd tähele! Mida kirjutas Paulus, et Jumala armastus valati välja Püha Vaimu läbi, Rm 5:5. Seetõttu me arvame ekslikult, et agape on UT and. Päris kindlasti mitte, sest Püha Vaimu kaudu valati seda välja, seda sai ühtäkki kõigile kes teda vastu võtsid. Kuid see oli ka enne mõningal juhul avaldunud, kuid käsuõpetus ei tunne seda, sest fookuses oli käsk ja täitmine. Kõik need, kes möödusid inimesest, täitsid käsku. Nii preester kui leviit. Aga see ei tähenda seda, et nad ei teadnud mida tähendab armasta oma ligimest v mille Jeesus võttis kokku ühte käsku, armasta Jumalat ja inimest, siis sa oled kõik täitnud. Seetõttu ligimese armastus on Jumala tahe juba algusest peale, aga selle sai inimene v iga kristlane nn tööriistaks, millega tuleb inimesi kohelda nii nagu Jumal seda ette näeb ja mille alusel seda armastust tuvastab. Jeesus õpetas seda jüngritele. Kuid need ei mõistnud seda lõpuni enne kui nad said väe ülevalt ja nagu piibel kirjeldab, nende silmad avati. Siis nad mõistsid, et ligimese armastus on kogu aeg olnud Jumala prioriteet, ka juba aegade algusest, aga inimesest sai ligimese vaenlane ning me teame, millega see päädis. 

Nõnda siis, agape ei ole midagi uut siin päikese all, vaid inimene unustas selle, sest hakkas pattu armastama ja hiljem armastas käsuõpetust, aga ei teinud seda mida Jeesus eeskujuks tõi ja ütles otse, et see ongi see, mida on vaja teha ja nagu ikka, juudid pidid mõru pilli alla neelama kui Jeesus ütles, et samaarlane teab mida teeb.

Kristlik Mõttevõra