Kristlik Mõttevõra

PILV, MAALT MINEK JA MAALE TULEK

22.11.23 01:05 PM By Kristlik Mõttevõra

Kas päästetul ei tule enam maaga kokkupuudet?

Öeldud on et põrgust ei ole surnud hingel tagasiteed, kuid see ei tähenda, et taevast ei saa maale tagasi pöörduda. Kui see nii oleks, siis ei oleks saanud Jeesus ilmuda jüngritele ihulikult. Siis on ka meie kristlik usk tühine. Meil ei oleks lootustki!

Kui Jeesus viidi pilve sees taevasse, siis samal kombel tuleb ta ka tagasi. Ta ei tule vaimuna, vaid ihulikult. Kuid ta ei tule üksi, vaid koos kõigi pühadega. Kui inglid viivad meid taevasse, siis saame ka meie tulla tagasi. Meid viiakse elusalt. Me ju ei sure ära! Meil on igavene elu. Jeesus elab! Ka tema ei surnud ära taevasse tõstmisel. Nii ei sure ka meie ihu, kui inglid meid koguvad kokku igast maailma paigast (Mt 24:31) ja tõstavad meid üles. Me elame igavesti.

Päästetakse kohtu ja maa peale tuleva viletsusaja eest, muidu võiks ju siin oodata kuni Jeesus tuleb tagasi? Aga Jeesus ei saabu üksi Õlimäele. KÕIK päästetud tulevad koos temaga kaasa ja ta alustab siin uue riigiga. Te ju ei saa valitseda taevas, seal valitseb üksnes Jumal, aga kus teie siis valitsete? Ikka siin, maa peal. (Ilm 20:6, Js 11:6-10) tema rahuriigis on vaja (ase)valitsejaid ja teie olete üks nendest. Õlimäele saabumine on teine tulek. Vahel te kuulete, et koguduse päästmine on teine tulek. See ei ole nii. See on minek!

Inimesed arvavad, et Jumal on kuskil kaugel ja pärast seda kui Eeden kadus, pole Jumal maa peal käinud. See seisukoht on ka mõnedes kirikutes Jeesuse kohta, et pärast pilve sees taeva minemist, Jeesust pole siin olnud. Ent ta ilmub jätkuvalt ja väga paljud inimesed on temaga kohtunud ka meie ajal ja ta on isegi puudutanud inimesi. Vaim ei saa ihu puudutada. Kuid Jeesus ei ela vaimus, vaid ihus ja seetõttu on öeldud, et ta elab. Meie usu alusammas on see, et Jeesus elab. Kui aga Jeesus tõsteti pilve sees üles, siis paljud teist on lugenud, et Jumal kasutas pilve maa peale ilmudes?

Jumal ei ole kuskil kaugel ja osavõtmatu, vaid ta on tulnud pilve sees maa peale ja piibel kirjeldab seda.

Pilv on tema vahend. Näiteks ta tuli lahendama koguni peretüli. (4Ms 12:1) Mirjam keeras Aaroni üles ja ässitas rahvast Moosese vastu, sest Mirjamile ei sobinud Moosese võõramaa (etiooplasest) naine, siis Jumal sai selle peale väga pahaseks ja tuli kohale. Jumal astus alla pilvesambas ja kutsus Mirjami ja Aaroni "vaibale". (4Ms 12:4) Kui pilv oli lahkunud, siis oli Mirjam pidalitõvest lumivalge. Mirjam sai kätte oma karistuse ja pidi seda taluma 7 päeva. Siis Mooses palus Jumalat, et ta teeks ometi Mirjami terveks. Seitsme päeva pärast oli Mirjam terve. Kuid kirjeldatud sündmuses tuli Jumal pilve sees maa peale. See juhtus kõrbes, pärast seda kui juudid olid Egiptusest välja toodud. Kuid inimesed teevad Jumalast mingi abstraktse idee, kes ei adu mis meil toimub siin ja seda seetõttu. Ent nad ei tea sündmusi või ei pane tähele, mida pühakirjas kirjeldati. See on ju must valgel loetav! Pilv ei ole usuküsimus. Kui pilv lendab sinu kohal, see on ilmastiku nähtus. Niisamuti kui Jumal kasutab pilve, sa näed seda oma silmaga! Kui Jeesus ilmub sulle, siis sa näed teda samuti, see ei nõua sinult usku, kui ta sind puudutab.

Kui aga on kirjeldatud, et Jeesus tuleb maa peale, siis see ei ole mingi X planeet, vaid see sama paik. Kui on kirjeldatud, et sina tuled koos temaga, siis see ei ole kuhugi mujale minek, vaid sa lähed sinna, kuhu läheb Issand ja sa lähed sinna mitte vaimuna, sest Jeesus ei ole seal vaimselt, vaid füüsiliselt ja sina oled samuti füüsiliselt kohal.

Kuidas on küll nii raske seda lihtsat asja mõista? Inimestele on kaua aega aetud teist juttu, et taevas on see kuhu sa jääd ja maaga ei tule sel enam kokkupuudet. See on absoluutne vale! Kui keegi tahabki uskuda seda vale, siis tahes tahtmata ta tuuakse siia tagasi, sest nii toimub elu pärast viletsusaega ja algab uus ajastu, rahuriik, kuhu tema pühad on määratud valitsejateks.

Kristlaste uskmatus tuleb tihti sellest, et neile jäetakse kantslist asjad lahti rääkimata, sest see ei ole kirikute doktriinides. Konfessioonid on selles küsimuses ette otsustanud, et me ei räägi seda ning see on tabu. Kui keegi räägib, siis meie meelest kõik see, milles kirikud kokku ei ole leppinud, tuleb seada kahtluse alla ja need isikud tühistada ning markeerida valeõpetajaks. Aga sellega tehakse ka piibliprohvetid valeõpetajateks ja samuti Jeesus valeks. Õnneks on meil piibel ja tõde vaatab sealt iga päev vastu kõigile, kes seda loevad ja tahavad seal tõde leida ning näha.

Seetõttu kallid sõbrad, oleme siin selleks, et teile rääkida kogu evangeeliumi, mis ei ole vaid see, et pimedad saavad nägijaks ja kurdid kuulevad. Isegi Peltsebul tegi neid samu tervenemisi, aga ei ole suuteline kedagi põrgust tooma tagasi maa peale. Üksnes Jeesus on väeline ja temale on antud kogu meelevald kõikjal, isegi põrgus viibida, kui ta peab seda vajalikuks. Kuid kuradil pole mingit väge, vaid tal on üksnes vähe aega jäänud, aga teadke ja uurige sõna, sest kirjutatud on juba kõik, mida me praegu vajame päästeks ja edaspidi juhtub.

Ärge kuulake valeprohveteid! Neid on maailmas väga palju, isegi eestlaste seas on palju valeprohveteid, aga nende kohta me ei ütle midagi teotavat, sest Issand ise tegeleb nendega nii või teisiti. Jumal halastab patu, aga valeprohvetitega on asjad keerulised. Nad ennustavad Jumala nimel sündmusi ja tulevikku, mida Jumal ei ole öelnud, mis on piibli sündmustega vastuolus ja sellega nad pilkavad Jumalat ning tema prohveteid ning eksitavad inimesi. Jumal seda kohtleb eriti resoluutselt. Valeprohvetid on eriti jultunud ja imetlevad ennast ja teevad oma tegusid au ja kuulsuse tõttu ning paljud neist teenivad sellega elatist, aga mis tuleks veel välja öelda?

Kõik need on valeprohvetid, kes ennustasid tuumasõda või väitsid, et Putin alustab tuumasõda. Putin on surnud ja põrgus. Kuidas te seda asja nüüd selgitate, küsime neilt? Meie meelest oli see hingeline ja vale ettekuulutus, mitte vaimne.

Kristlik Mõttevõra