Kristlik Mõttevõra

PIIRAMATU JUMAL

25.03.24 08:47 AM By Kristlik Mõttevõra

Jumalast on saanud sinu õigsus. Sinust on saanud tõeline kuningas, aga siis ei ole enam õige rääkida nõrkusest ega väljenda nõrkust, sest sel juhul sa räägid oma ellu uskmatust! Sest mida sa suuga tunnistad, seda sa oled ning elad. Päästeks sa ju pead suuga tunnistama, on nii? Rm 10:9

Kui sa ei usu, siis Jumal ei saa sinu vastu suurt midagi ette võtta. Ära enam räägi oma ellu läbikukkumist, sest siis on kurat suurem kui Jumal. Kui sa kuradit pead suuremaks või teda enam kardad. Sul ei tohi kuradi vastu olla suuremat aukartust kui Jumala vastu.
Kui sa usud, et kurat on sinu usuelus Jumalast suurem, siis sa pead kiiresti neil kohad ära vahetama. Olgu su Jumal piisavalt suur igas hetkes ja olukorras. "Ja Jeesus vastas neile: "Olgu teil usku Jumalasse!" Mk 11:22

Mooses kirjeldas Jumala suurust (1 ptk). Kui sa tahad valitseda kuningana oma elu vallas, aga sa mõtled, et oled läbi klohmitud, nõrk ja saad jälle kitli peale, siis sa oled kindel kuradi edus sind jälle ja jälle läbi nüpeldada. Jumala vägi ei saa tulla läbi sellise uskmatuse. See ei ole Jumalale kasulik.

Jumal ei ole kõrvalise tähtsusega isik. Ära enam piira Jumalat oma uskmatusega. Ta ei ole piiratud vastutusega nagu mõni ettevõte v osaühing. Ta ei ole lihtsalt sinu päästepäeva kindlustusselts. Ta tahab, et sa usuksud teda kogu aeg, igas olukorras, iga päev, kõiges.
Kui sa piirad Jumalat, piirad sa sellega tegelikult iseennast ning piirad oma ellu armu ja väge. Jumal ei tohi su elus olla väike, sest siis ta ei ole enam esikohal, kus sinu Issand peab olema. Lase Jumal vabalt tegutsema ja sa näed, kuidas ta sinu elus asju ajab. Tema jaoks ei ole miski võimatu. (Mt 17:20, 19:26.)

Sa ei tohi mõelda nii, et sa ei tohi teda iga asjaga tülitada. Sa võid mõelda kui inimene, aga kui sa kuulud Jumalale, siis ei ole olemas enam sinu asju või väikseid ja suuri asju, vaid on Jumala asjad. Kristuse kuningad kuuluvad kõigega Issandale ja kõik see läheb korda Issandale. Sinu elu on juba Kristuse elu, sest see on üle antud. Seetõttu kui sa seda usud, siis sinu jaoks puuduvad piirangud.

Kõik on võimalik Jumala käes ja ta on sinu sees alati valmis tegema nii väikseid kui suuri asju.

Kristlik Mõttevõra