Kristlik Mõttevõra

PEALE PULMAPIDU

18.10.22 10:25 AM By Kristlik Mõttevõra

Te kõik olete kuulnud ja võibolla ka tunnete kedagi kes ütleb: "see maailm ei ole minu kodu" või "ma lähen koju." Matustel öeldakse, et ta läks koju. Kuidas sellega tegelikult on?

Jumal lõi taeva inglitele, aga maa lõi ta inimesele. (1Ms 2:8, 5:1, 6:6) Kui keegi ütleb, et maa ei ole tema kodu, siis ta tegelikult eksib. Üksnes inimene pandi vastutama loodud maa eest ja maa on inimese kodu, muuhulgas igavene kodu. Ei taevas ega mõni muu planeet ei ole mõeldud inimesele elamiseks, vaid üksnes maa.

Kristlikud konfessioonid õpetavad enamasti hinge päästet sündmuseni, kus usklik pääseb ära taevasse. Suund on õige, aga, mis saab edasi? Kas sellega ongi pääste küsimus lõpetatud? Siiski evangeelium ja inimese lugu ei lõpe taeva saabumisega.

Mõned kristlased, kes kuulutavad lõpuaega, tekitavad inimestes hirmu, ärevust, aga see on lihalik nagu Paulus selgitas kirjas galaatlastele. Kui võtta pähe, et lõppeks see jama kiiremini ja lõpuks pääseks ära taevasse, oma koju. "Halb" uudis on aga see, et tegelikult taevas saab viibida vaid mõned aastad, sest siis tuleb Kristus kõigiga tagasi maa peale. Samuti igaühe töö mis jäi püsima, saab palga siin. Elu läheb edasi. See on hoopis väga hea uudis! Rõõmusõnum, kas pole? Kas see ei meeldi teile? Asjata.

Edasi toimub parim osa teie igavesest elust! Sa näed oma silmaga Jumala õigluse taastamist ja kuidas kurjus saab häbistatud ja hävitatud. Ent õiged elavad ja hõiskavad igavesti. Isegi õelate vara antakse õigetele. Ütleks õelatele: ära hõiska enne õhtut!

Paulus õpetas: rõõmustage alati! (1Ts 5:16) Ta leidis rõõmu ka kannatustes ja kõigis olukordades, sest ta teadis, mis teda mitte üksnes taevas ees ootab. (1Kr 6:2,3, 1Jh 3:2) Jüngrid teadsid seda.

Ühel päeval sa kohtud Paulusega, aga see pole veel kõik, kuna sa näed ka seda, mis tema hakkab maa peal tegema. Samuti Peetrus, Jaakobus jt.

Ära arva siis, et igavene elu algab alles taevas ja sinna see jääbki. Ei. See juba algas - maa peal ja käib korra taevas ära, aga pärast seda jätkub taas maa peal, kui pühad tuuakse tagasi. Inimene ei pääse siit kuhugi. Tahad sa seda või mitte, aga Jumal juba otsustas selle ära, nii ka meie kodu ei ole taevas. Seal on kõigest ase (Jh 14:2) Reisi ajal sa viibid hotellis või sind võetakse külas vastu, nii ka on taevas ajutine eluase.

Sestap on mõistlik ümber hinnata ka oma tegevused ja eesmärgid, olgu need kohased inimesele, kes tegelikult juba elabki mõeldes nii nagu ta elab igavesti! Mitte ei viska püssi põõsasse ja ootab kõige lõppu. Mitte ei tõmba küüru selga, vaid kui vaja, keerab ka teise põse ette ja ütleb: Tänu Jumalale! Minu aeg veel ei ole tulnud, aga see tuleb nii nagu Jumal tõotab!

Sa elad igavesti siin, ja võta see kohe teadmiseks, sest inimese igavene elu ei ole taevas, vaid juba käib alates pääste hetkest ja jätkub siin. Nii on seatud.

Kui sa nüüd mõtled edasi ja enda ümber ringi vaatad, siis, sa leiad väga palju tegemist, mis kõik on vaja teha enne kui sind mõneks ajaks pulmapeole kutsutakse ülesvõtmise läbi. See olgu pigem ettevalmistus, ja mitte üksnes vaimne, vaid ka maine. Mida sa teed, kui pidu läbi on ja mis on sinul ette näidata, mil Kristus tuleb sinu valdusi üle vaatama ja määrab sulle ameti? Sa oled ju valitseja, kui sa veel ei tea seda? Sa valitsed igavesti koos Kuningate kuninga Kristusega tema riigis ja sellel riigil ei tule lõppu.

Nii et ära loodagi, et sa pääsed siit igavesti minema! Kaugel sellest. Isegi sinu maine elu enne päästmist on 10 korda pikem kui pidu taevas. Ühel hetkel tuleb tegutsema hakata.

Seetõttu ole tark neitsi, kogu õli ja valmista pulmapoele minekuks, aga ära arva, et see "kogutud õli" jääb siia, ei. See on arvel ja sellega sa jätkad rahuriigis. Jumal ei pane sind midagi koguma hobi pärast! See õli on vajalik ja seda läheb vaja rahuriigis.

Vaata ja hinda ümber oma maine mõtteviis, - a'la et "saaks siit kiiresti minema," vaid mõtle kui arukas sulane (Mt 24:45-47), kes hästi peab hoolt temale usaldatud majapidamise üle, seni, kuni Peremees tagasi tuleb.

Jeesus andis selged käitumise juhised, mida teha ja kuidas mõelda.

Võta teadmiseks, sa elad siin igavesti! Maa alguses see oligi nii.

Meid ootab ees igavene tööpõld, aga pidu kestab taevas vaid seitse viletsusaastat. Muidugi taevases, rõõmu ülevas meeleolus need mõned aastad võivad tunduda kui igavik, sest sa ei mõtle halvale, aga tõsiasi on ka see, et peale pulmapidu seisab ees suur tööpõld. Igavesti. Pane ennast valmis!

Kristlik Mõttevõra