Kristlik Mõttevõra

PÄIKE, MERI JA SEKS

27.09.21 09:46 AM By Kristlik Mõttevõra

Kas päike, meri ja seks jäävad alles või mitte?

Meile jäi silma TV7 saade Lõpuaja sündmused, mida kirjeldab Pawson (vt tv7.ee). Selles on mitmed asjaolud lahti selgitatud üsna arusaadavalt, aga mõned seisukohad ei vasta piibliga. Pawson väidab seal, et uuenenud maal ei ole päikest, merd ja seksi. Üksi nendest väidetest ei pea siiski paika.

Ilmustuseraamatus märgitud mere all peetakse silmas Surunumerd. Seda ei olnud enne veeuputust, kuna sellel alal oli õitsev ja viljakandev maa. Jumal taastab selle ja Surnumere aladel saab taas olema roheaed kogu selle juurde kuuluvaga. See on see meri, mida ei leita enam. Küll aga ei räägita Ilmutuse raamatus midagi sellest, et mandrid liidetakse ja maapind tõuseb sedavõrd või et vesi ookeanidest eemaldatakse. Ei midagi sellist! Ärge mõelge üle ja Pawson selles osas eksib suuresti, ta räägib veel näite seoses Austraaliaga, et "varsti te ujuda enam ei saa, et merd ei ole enam."

Teiseks väidetakse, et päikest ei ole enam, mis samuti on meelevaldne tõlgendus ega vasta tõele. Kõik taimestik ja loomastik saab olema ja selle juurde kuulub planeeedisüsteem, mille Jumal lõi. Milles on asi? Aga selles, et piibel kirjeldab püha linna ja selles on Jumala aupaiste v hiilgus nii domineerivalt erk, et see on püsivalt ja ereda, tugevama intensiivsusega kui päeva valgus, seda nii päeval kui öösel. See aga ei tähenda, et päikest ei ole.

Kolmandaks väidetakse, et seksi ei ole, mis samuti ei vasta õnneks tõele paljude rõõmustuseks või puritaanide kurvastuseks. Ilmutuse raamat kirjutab mitmes kohas ka imikutest ja lastest. On täiesti välistatud, et Jumal paneb imikuid kuhugi x kohta ja siis need seal omaette justkui elavad. Imikud vajavad imetamist ja pole kahtlustki, et inglid neid imetama ei hakka, ammugi et need seal iseenesest tekivad v keegi ei tea kust need tulid. Imikud sünnivad ja ilmselgelt mitte Pühast Vaimust, vaid ikka inimestest! Seega on täiesti meelevaldne öelda et seksi ei ole, sest pered elavad koos ja kõik toimub nii nagu alguses Jumal lõi Eedeni aias. Isegi Paulus selgitas, et ärge uuesti abielluge. Miks? Sest te saate uuesti koos elada. Üks asi on see, et Ilmutuse raamat kirjeldab lapsi, aga täiesti iseasi on see, et sellest kirjutab ka Jesaja 54:1.
"Hõiska, sigimatu, kes pole sünnitanud, rõkata rõõmust ja ilutse, kes pole olnud lapsevaevas! Sest vallalisel saab olema rohkem lapsi kui abielunaisel, ütleb Issand." Oh üllatust! Ja milline võrdlus! Vallalisel? Halloo, kas need on rongaisa lapsed? Muidugi mitte! Kes need siis on ja kus? Need on pühad naised, kes enne (maises elus) ei saanud lapsi, aga uuenenud maal on kõik viljakad ja sünnitavad kui neil mees on! Taevas küll ei minda mehele, nagu UT kirjutab, aga seda ei väideta uuenenud maa kohta (!ärge ajage segi kahte kohta!), kus on perekonnad, sünnitatakse lapsi ja elu täies oma täiuslikkuses nagu Eedeni aias.

Nii et lühidalt võib täiesti kindla veendumusega väita ja uskuda, et uuel maal on nii päike, meri kui seks.

Kristlik Mõttevõra