Kristlik Mõttevõra

PÄÄSTETUD AINULT 7 PÄEVA JOOKSUL

09.09.22 10:43 AM By Kristlik Mõttevõra

Inimese püüdmisel on samad võimalused kui kalamehel. Jeesus ütles, et ma teen teist inimesepüüdjad. (Mt 4:19, Mk 1:17) Te võite püüda võrguga, võite püüda õngega, aga Issand ei eelista üht teisele, et püüdge üksnes võrguga, et saada maksimaalselt ja õngega püük unustage ära või see ei ole nii tähtis.

Võrguga püük on olukord, kus inimesed tulevad massidena Jumala juurde, seda juhtus ka jüngritel. Kuid enamus ajast tuli püüda õngega, kala kala järel välja tõmmata. Kas see pole efektiivne? Muidugi on. Kui iga inimesepüüdja püüaks ühe kala päevas, siis saaksime püüda vaid 7 päeva ning kogu maailm oleks päästetud.

Kaua läheks eestlastega? Kui eestis on 5000 inimesepüüdjat (päriselt), siis läheks 200 päeva, kui uued ei püüa. Kui aga uus kala hakkab samuti inimesepüüdjaks, nagu apostlite tegudes, siis see kumuleerub ja saab kindlasti kuuga püütud. Piibel kirjutab, et lõpuajal valatakse vaimu kõigile ja tuleb suur lõikus. Mida see võiks enesest tähendada?

Te kõik olete näinud evangeeliumi kuulutamist tänavatel, inimeste eest palvetatakse, nad tuleva usule ja juba samal päeval või edasi nad kutsuvad oma tuttavaid, palvetavad nende eest ja ka nemad tulevad usule. Seda see tähendabki. Ei mingit munemist. Lihtsad asjad ei vaja aastaid õppimist või aega ja uurimist. Kus te seda näete apostlite tegudes? Ei ole midagi, aga mida kogudused teevad? Apostlites sai keegi päästetud ja läks kohe kuulutama ja palvetas nii, et kogu pere või küla sai Jumala kutse ja päästetud. Seda kirjeldab apostlite tegevus. See on ka just see, mida Jumal igal kristlasel palub teha ja tahab sind rakendada inimesepüüdmisel. See on evangeliseerimine.

Selleks, et saada inimesepüüdjaks, ei ole vaja mingeid lõputuid loenguid, konverentse korraldada ja mida veel kõike! Mitte midagi sellist. On vaja vaid ühte: järgnege mulle! (Mt 4:19) Ja tema teeb meist inimesepüüdjad. Mitte meie ei tee, vaid tema teeb. Kuidas ta seda teeb? Kui me ei taha, siis ta ei saa midagi püütud. Esiteks me peame tahtma. Teiseks peame "õnge" kätte võtma ja seda kasutama. Teisisõnu, viskama vette. Jeesus viskas ka oma jüngrid vette. Isegi siis, kui Peetrus püüdis 153 kala ja võrk ei rebenenud. Sa võid proovida korraldada ürituse, et püüda võrgutäis, aga Jumal ei ütle, et see on sinu viis. Jüngrid järgnesid, viskasid oma võrgud maha ja hakkasid inimesepüüdjaks. Jumal aga kinnitas nende järgnemist tunnustähtede ja imedega. Seetõttu, enne ei tule ime, kui sa ei järgne ja ei hakka püüdma. Kui sa aga teed seda, mida jüngrid tegid, läksid inimeste juurde, kuulutasid ja palvetasid, siis tuleb ka tulemus. Tema teeb tulemuse. Meile on aastaid õpetatud, et meie teeme ja meie kuulutame ja meie ja meie ja meie. MEIE? Ei. Jumal teeb. Tema vastutab saagi eest, aga püügi eest vastutab tema jünger. Kui sa muidugi tahad saada inimesepüüdjaks. Kas sul oleks hea meel, kui su perekond ja sugulased saaksid päästetud? On? Siis hakka püüdma. Viska õng vette ja püüa! Iga püük on Jumala võimalus päästa kala. Üks kala päevas, on väga palju, aga püüa nii nagu sind Jumala Vaim juhib. Filippusele ütles Jumala vaim, et mine ja ligine sellele tõllale (Ap 8:29) ja siis ta kuulutas talle evangeeliumi (s 35) ja oh üllatust, hetk hiljem juba ristis tema. Nii lihtne see ongi. Lihtsalt kuula Püha Vaimu, tema juhib sind ja annab sulle ka sõnad, mida rääkida. Sest Jeesus ütles: mina teen! Tema teeb seda, mitte sina. Sina lihtsalt kuula ja järgi tema kutseid ja siis sa püüad ja varsti on kogu su ümbrus ärkamas ja saavad päästetud.

Kui Jumal saab päästa kogu maailma 7 päeva jooksul, kui kristlased hakkavad püüdma, siis saad ka sina päästa 7 päevaga kõik oma sugulased, kõik need, kes seda tahavad ja Jumala vastu võtavad. Vägisi ei saa kedagi päästa, aga saab päästa neid, kes seda sõna vastu võtavad.

Kristlik Mõttevõra