Kristlik Mõttevõra

OTSUS ON LÕPLIK

29.08.23 10:49 AM By Kristlik Mõttevõra

Jeesus: "Kui Mina olen sind õigeks teinud, siis kes oled sina, et sa enda üle kohut mõistad? Kas sa tead minust paremini ja teed õiglasema otsuse kui Mina?"

Keegi ei saa Jeesuse õigeks mõistvat otsust vaidlustada nagu sageli kohtupraktikas minnakse apellatsiooniga ringkonnakohtusse, et vaidlustada esimese astme kohtuotsus. Jumala riigi "esimese astme" otsus on lõplik ja ei kuulu edasi kaebamisele.

Selle otsuse alus on USUST ÕIGEKS MÕISTMINE (Rm 5:1), mille kohtuotsus on ära põhjendatud Jeesuse ristisurmaga, millega faktiliselt valati Jumala veri hinge puhastamiseks ja päästeks. Jumala puhastav veri on piisav, et inimest patust puhtaks pesta ja ta on õigeks mõistetud.
Hinge puhastamiseks ei ole midagi muud olemas kui Jeesuse valatud veri. Ilma vereta ei ole päästet ühelgi hingel. Tema vere läbi oleme saanud õigeks. (Rm 5:9)

Kristlane ärgu mõistku enda üle kohut! Kuigi kõik mõistavad kohut kristlaste üle nii või teisiti, aga seda teevad need, kes tegelikult ei tea hinge puhtusest ja Jumala pühadusest midagi!

Mida iganes inimesed arvavad kristlastest, on kristlane püha ja õige. See on usuküsimus. Seda tõde tuleb usus vastu võtta. Kes sellest aru saab, see enam ei mõista kohut ka enese üle, nagu seda selgitas ap Paulus korintlastele. (1Kr 4:3)

1. Korintose 4,3 Aga see on mulle tähtsusetu, kui teie mõistate minu üle kohut või teeb seda mõni inimlik kohtupäev, ka ma ise ei mõista enda üle kohut,
1. Korintose 4,4 sest ma ei tea enesel olevat ühtegi süüd. Kuid selle põhjal ei ole ma veel õigeks mõistetud, sest Issand on see, kes minu üle kohut mõistab.
1. Korintose 4,5 Nõnda siis ärge mõistke kohut enne õiget aega, enne kui tuleb Issand, kes toob valguse ette pimedusse varjunud asjad ning teeb avalikuks inimsüdamete kavatsused; ja siis saab igaüks kiituse Jumalalt.

Kristlik Mõttevõra