Kristlik Mõttevõra

OLGE JULGED

05.06.23 11:15 AM By Kristlik Mõttevõra

Annad sõrme, võtab käe

Kristliku kiriku õpetuse suurim nõrkus Eestis on see, et kristlasi õpetatakse vagurateks talledeks, sestap ei ole ühiskonnas näha meelevallaga kristlasi. Talled ei esinda meelevalda, kuigi Jeesus on Jumala tall, seetõttu Jeesuse jüngrid ei käitunud kui talled või kuidas kirik õpetab oma lihtliikmeid. See on kaugel meelevalla ja võimu kehtestamisest, mida ütles Jeesus oma jüngritele, mida tegid kõik Jeesuse jüngrid selleks.

Seetõttu te näete, kuidas Eesti riik ja valitsus näitavad kiriku suhtes üles oma üleolevat suhtumist, mis väljendub nende absurdsetes nõudmistes, mis ühiskonnas tahetakse ära muuta ja kirikule peale sundida. Kui kirikuesindajad midagi selle suhtes ütlevad, siis visatakse neid välja isegi valitsuse komisjonidest. Kirik peab "armastama" (loe: tolereerima), nõutakse meedias. Mida armastama? Patu kalduvust? Tunnistama musta valgeks?

Kui kirik annab meelevalla käest, siis on üha raskem seda taas kehtestada. Kogudustel tuleks mõelda läbi sõnumid ja välja öelda oma liikmetele, millise meelevalla kristlased on saanud, et seda tuleb täie julguse ja selgusega kasutada!

Kristlik Mõttevõra