Kristlik Mõttevõra

NURISEMISE VAIM

27.02.24 10:43 AM By Kristlik Mõttevõra

Meile ei pruugi meeldida olukorrad, kui need põhjustavad rahulolematust, kuid see võtab südamest ära rahu Pühas Vaimus, mis on vaimuvili. (Rm 14:17) Kuid rahulolematus iseenesest ei ole veel patt, aga see avab ukse patule, kui sellest saab nurin. Nurisemine on igal juhul patt. See on usu lammutamine ja Jumala mitte usaldamine.

Olge üksteise suhtes leplikud ja ärge kunagi nurisege teineteise vastu, mitte millegi ega kellegi üle, siis teie suhe on tugev ja ärge üldse nurisege. See ei tähenda seda, et te ei või olla edasipüüdlikud. Ent nurisemise vaim ei ole Jumalast, see ju röövib südamest rõõmu ja rahu ning ka armastuse ja ajab inimesed omavahel tülli.

Abielus kahjustab nurisemise vaim paari vahelist armastust. Nurisemine tapab tegelikult igasuguse ligimesearmastuse ja hülgab Jumala agape. Keegi ei taha nuriseri sõber olla kui vaid teine sama eksivaimuga nuriseja. Nurisejad on vahel laimu levitajad ja nurin seab usu kahtluse alla. See on üks vastupanija vaim, mis võtab ära terve mõistuse.

Nurisemine on otsene vastupanu ja rahulolematus Jumala vastu. Nurisemine võib kaasa tuua hukutavad tagajärjed. "Siis nad nurisesid oma telkides ega tahtnud kuulda Issanda häält." Ps 106:25 "Ärge ka nurisege, nagu mõned neist nurisesid ning hukkusid laastaja käe läbi." 1Kr 10:10. "Ja need, kes olid
eksivaimus, tulevad mõistusele ja nurisejad võtavad õpetust." Js 29:24 "Tehke kõik nurisemata ja vaidlemata," Fl 2:14. Kõik! Mitte üksnes seda või teist, vaid kõike tuleb teha nurisemata.

---
Näiteid
4Ms 14,27 ""Kui kaua peab mul olema kannatust selle halva kogudusega, kes nuriseb mu vastu? Iisraeli laste nurinaid, kuidas nad nurisevad mu vastu, ma olen kuulnud."
Mk 14,4 "Aga seal olid mõned, kes nurisesid õige pahase meelega omavahel: "Milleks see salvi raiskamine?"
Lk 5,30 "Ent variserid ja nende kirjatundjad nurisesid tema jüngrite vastu: "Miks te sööte ja joote koos tölnerite ja patustega?""
Jh 6,41 "Siis nurisesid juudid Jeesuse üle, et ta ütles: "Mina olen taevast alla tulnud leib.""
Jh 6,61 "Aga Jeesus, kes sisimas teadis, et ta jüngrid selle pärast nurisevad, ütles neile: "Kas see ärritab teid?"
1Pt 4,9 "Olge üksteise vastu külalislahked ilma nurisemata!"

Kristlik Mõttevõra