Kristlik Mõttevõra

NAINE ON KUNINGAS NAGU KA SINA ISE

08.02.24 08:04 AM By Kristlik Mõttevõra

Mida kõik kristlased ootavad? Nad ootavad Kristuse tagasitulekut, täpsemalt kristlaste ülesvõtmist. Kuid mida ütleb piibel nende kõigi kohta kes võetakse ära? Piibel ütleb, et nad on Kristuse preestrid ning valitsevad koos temaga kuningatena tuhat aastat. Kas sa ikka oled aru saanud, mis on nende kõigi staatus? Nad kõik on KUNINGAD. Kõik! Nii NAISED kui MEHED. Kui sa aga aru saad, et su abikaasa on kuningas, siis, miks sa teda ei kohtle kui kuningannat või kuningat?!

Kuningas ei saa endale lubada teise kuninga vastu midagi sellist, mis ei ole kohane kuningale. Sa lihtsalt ei saa seda lubada. Sest kui sa tõesti saad aru kes sa oled mida piibel sinu kohta ütleb, siis seda tuleb tegelikult ka teadvustada ning tegudega kinnitada. Kui sa aru saad et su naine on kuninganna, siis sa ei kohtle teda enam kui ühte oma paljudest alluvatest, vaid üksnes kuninga vääriliselt, kogu austuse ja lugupidamisega!

See ei ole see koht meestele, kus mehed nõuavad kirikutes või ühiskonnas enda kummardamist, vaid see on koht kus sa pead tunnustama sinu kõrval on kuninganna, kes nii samuti kui sa ise oled saanud kuningliku staatuse Kristuselt! Sul ei ole midagi enamat kui on sinu abikaasal. Sest ka tema valitseb, ja pane hästi tähele; mitte sinu alluvuses, vaid allub Kristusele tuhat aastat! Tema on niisamuti kuninglikust soost Jumala laps, kellel on õigus teostada kuningliku võimu ja valitseda.

Kuninganna ei allu kuningale, vaid suurele - Kuningate Kuningale. (1Tm 6:15)

Selles on abikaasadele juba antud võrdne õigus ja seisus. See kehtib täna ja seda ei muudeta ära. Selle tõttu ei kehti ka mingid Pauluse isiklikud seisukohad, mis lähtuvad orjanduslikest tavadest või ka nn "kristlikud" tõlgendused mehe ja naise rollidest. Oleme sellest kirjutanud ja selgitanud eelnevalt selle teema raames, kes soovib saab need igal ajal uuesti läbi vaadata.

Kui Kristus peaks tulema kohe, algab ka selle riigi kehtestamine, kus kõigil kuningatel hakkab tuhandeaastane valitsemise periood. Kui Jumal nimetab kristlased oma lasteks - Jumala lasteks, siis ta peab kõiki neid ka kuningateks.

Kui mõnele mehele ei mahu see kuidagi pähe, et tema abikaasa on kuninglikust soost, küll siis Jumal selle asja paika paneb ja sel mehel saab olema keeruline, kuidas selgitada Kristusele oma naise väärkohtlemist, kuninganna alandamist? Keda Kristus on juba nimetanud valitsejaks ja kellele juba anti meelevald.

Praegu me valitseme kurjade taevaaluste vaimude üle, aga siis valitsevad Kristuse kuningad kõigi inimeste ning kogu loodu üle, iga üks oma valitsemise piirkonnas, mis temale määratud on.

Seda me ei kirjuta ainult naiste pärast, vaid ka meeste pärast, kelle pääsemine on noateral juhul, kui üks võetakse ära, ja teine jääb maha. Kui mees alandab naist. Lk 17:34 "Ma ütlen teile, sel ööl on kaks ühes voodis - üks võetakse vastu ja teine jäetakse maha." Seetõttu ole kärme tegema rahu oma abikaasaga, sest sellest sõltub kas sa pääsed või jääd maha! Ilma naljata. Kui sul on midagi oma naise vastu, siis sa oled praegu maha jääjate seas, mitte nende seas, kes üles võetakse. See tähendab eelkõige meeleparandust ja meele uuendamist. Andeks palumist, rahu tegemist ja naise kuningliku seisuse tunnustamist ning austamist.

Kui sa oled kuningas, siis sa ei saa lubada enesele enam seda, mida kuningad endale lubada ei saa. Tegelikult piisab sellest ühest juhisest ja su elu muutub kardinaalselt. Jah, see nõuab harjumist ja harjutamist. Kristus ei kamandanud ega allutanud endale mitte kedagi, ometi on Kristuse kuningriigi jüngrid teda järgimas ja arvukamalt kui mistahes maist kuningat või vaimulikku.

Kui kuningas saab aru kes ta on, siis ka teda ennast hakatakse vastavalt kohtlema. Kui mees käitub oma perega kui autokraat või despoot, ei ole ta järgimist väärt ja teda ei peagi kuulama ega alistuma korra pärast. (Kl 3:22) Olgu siis kes iganes kellega ta sel viisil suhtleb, ei seisa nende ees kuningat, vaid üks mees, kes jäetakse maha ülesvõtmisel. Egoist ja eneseimetleja, kes nõuab enda kummardamist, aga ta ei vääri. Ta võib end nimetada Jumala lapseks, aga „Tõesti, ma ütlen teile, ma ei tunne teid.” (Mt 25:12)


Kristlik Mõttevõra