Kristlik Mõttevõra

moskvalaste elu

09.08.10 02:55 AM By Kristlik Mõttevõra

Moskva tulekahju otseselt ju ei puuduta meid, aga huvi pakub see teema ikkagi, kuidas suurriik asjaga tegeleb ja mida inimeste heaks tehakse.

Siit kaugel vaadates paistavad asjad läbi meedia kuidagi pealiskaudsed, teine asi oleks kohal olla ja ise oma silmaga näha ja elada nende inimeste keskel. Sellele vaatamata oli huvitav lugeda nõuandeid, mida inimesed jagavad ja selle juures mõni nipp on päris uudne ja üllatav.

Kuna vingukaasi tase on muutunud eluohtlikult kõrgeks, siis see on väga murettekitav. Väidetavalt peitub suurim oht õhus levivates osakestes, mis on ligi 10 mikroni suurused ja ohustavad hingamisteede kaudu inimeste tervist, kuna nendest on raske vabaneda. Nende kuhjudes võib inimese eluiga lüheneda. Ka vingukaasi sisaldus on tõusnud üle lubatud normi 6,5 kordselt! Ning arstid soovitavad keskpäeval välja mitte minna.

Aga asi pole üksnes vingukaasis, turba põlengust õhus levivates osakestes. Moskvas on ka tavapärasest kuumem ilm, mis panem higistama. Kui ma vaatan termomeetrit, siis toas on hetkel + 25, aga õues näitab termomeeter varjus + 36 ja päikese käes + 41. Olen lõuna ajal juba mitmel korral käinud jahutamas külma veega, aga organism ikkagi higistab. Mille käigus väljuvad soolad. Moskva arstid soovitavad sel puhul juua palju mineraalvett, hapendatud piimatooteid ja mahlu. Vee joomine ei olnud mingi uudis. Aga hapendatud piimatooted, seda pole proovinud. Aga proovin ära. Proovige samuti!

Aga moskvalased on väga leidlikud! Nad on mõelnud välja nipi, kuidas käepäraste vahenditega puhastada toas õhku.

Selleks tuleb kasutada tolmuimejat. Eemaldada kaas ja õhku sisse imev osa katta märja lapiga. Ja kuna lapp kuivab kiiresti sellises tingimuses, siis soovitatakse lapi üks ots pista veekaussi. Kui nüüd tolmuimeja käivitada, siis pidavat ving kaduma toast minutite jooksul.

Ei tea, pole proovinud, aga seda võib vaja minna küll. Näiteks kui kellegil on ahjuküttega maja või korter ja aknaid lahti teha ei saa, siis tasub igal juhul asja proovida. Tolmuimeja käima ja õhk puhtaks!

Meenub veel selline nipp, mida kunagi lapsepõlves õpetati, et kui kodust on vaja kauemaks ära minna, et kuidas siis teha nii, et lilled ära ei kuivaks. Siis tuli lillepoti panna märg riie ja teine riide ots veekaussi. sellisel viisil peaks muld jääma niiskeks seni, kuni kausis või purgis vett on. Tasub jälle proovida. Kas töötab.

Kui keegi vene keelt oskab, siis saab siit lugeda moskvalaste elust.

Igal juhul mõelge moskvalaste peale. Palvetage nende eest!

Jääge terveks!

Kristlik Mõttevõra