Kristlik Mõttevõra

MITTE USKLIK, VAID KRISTLANE!

29.08.23 10:41 AM By Kristlik Mõttevõra

Kui aga keegi tahab väge, siis tuleb nimetada asju õigete nimedega

Kui te ütlete "ma olen usklik", siis selles nimes ei ole mingit väge. Kui te ütlete "ma olen kristlane", siis kaasneb sellega üleloomulik mõjujõud. Proovige järgi. Nimetage asju õigete nimedega.

"Ja see oli Antiookias, kus jüngreid esimest korda hakati nimetama kristlasteks." Ap 11:26 ""Aga Agrippa ütles Paulusele: "Pisut veel, ja sa veenad mu koguni kristlaseks!" (Aga mõni päev hiljem saabusid Kaisareasse kuningas Agrippa ja Berenike Festust tervitama. Paulus kohtub kuningas Agrippaga.)

Kirjakohad, kus märgitakse usklike õigete nimedega e kristlaseks: Ap 11:26, 26:28; Rm 16:7,10; 1Pt 4:16, 5:9.

Väge ei ole "uskliku" nimetuses. Seetõttu kui keegi tahab järgida poliitikute uut "sallivususku", siis laske käia! Nimetades end usklikuks, ei mõjuta see ühiskonnas kuidagi ega mitte midagi, isegi vaimumaailmas vaadatakse selle peale imelikult. "Mis usklik sa selline oled," naerab kurat, "kui sa isegi oma nime ei julge välja öelda?"

Kui aga keegi tahab väge, siis tuleb nimetada asju õigete nimedega. Üksnes Kristuse nimes on vägi, seetõttu ka kristlase nimetus omab väge.
Kui keegi tahab olla kristlane, siis tuleb seda ka välja öelda: ma olen kristlane. Mitte mingi suvaline uhhuutaja, satanist, horoskoobi usku või musta kassi ebausklik või mõne teise religiooni järgija, vaid Jeesuse jünger, keda nimetatakse kristlaseks. Jeesuse jüngrid on kristlased.
Isegi mitte katoliiklased, lutherlased, õigeusklikud, metodistid, baptistid või vabakogudus´lased, ega ka judaistid, ammugi mõttevõralased, sest kõigis nendes nimedes puudub igasugune Jumala vägi, sest Jeesus ei anna au ära ja vägi on üksnes kristlase nimetuses. Tahate olla väelised, nimetage asju õige nimega, nii nagu apostel Paulus.

Kristlik Mõttevõra