Kristlik Mõttevõra

MITTE TEMPLITEENISTUSES, VAID POJAS

18.10.23 10:51 AM By Kristlik Mõttevõra

Te võite üle kontrollida ja lugeda pühakirjast: "Moosesel on ammusest ajast kõigis linnades kuulutajaid ja teda loetakse sünagoogides igal hingamispäeval." Ap 15:21 Kuid see ei ole meile kirjutatud, vaid neile, kes põlgasid ära Jumala Poja.

Kui Jeesus ütles, et tema on ainus uks, siis ei ole üldse teist ust ega teenistust, mille vahel saaks valida. Kui Jeesus on ainus tee taevasse, siis ei ole ka Vana Testament sellisel kujul kehtiv. Kõik väited, et juutidel on samuti võimalus pääseda ilma Jeesust vastu võtmata jms, on tegelikult valed! Need ei kehti enam juba 2000 aastat. Jeesus on see ainus päästja kõigile. See mis nn templis tahetakse luua, on samuti vaid lõpuaja tegu, mida Jumal ei aksepteeri ning teame et antikristus tuleb kõiki eksitama just templiteenistusele.

Seetõttu ka eestlaste seas on vaimulikke, kes räägivad, et juutidel on oma pääste ja meil oma pääste, on ebapiibellik! Seetõttu ka nende mõtteavaldused on sageli kummalised ja seisukohad usuküsimustes on meile võõrad.

Jeesus andis vaid ühe valiku: mina olen uks.

Juutidel ei ole oma ust. See on templis kinni müüritud ja ka taevas! On vaid üks uks, mis viib taevasse ja see on Uue lepingu uks. Vana ei kehti enam, nii ka ei tööta enam Vanas Testamendis paljugi seda, mis varem kehtis seni kuni Jeesus suri ristil ja tõusis üles surnuist.
Kõik kes ütlevad, et juutidel on mingi oma teenistus ja pääste, tegelikukt pilkavad Jeesust. Isegi siis, kui nad Jeesust usuvad, siis oma mõtete ja sõnadega räägivad vastupidiselt. See on ka põhjus, miks kristlaste vahel on erimeelsus judaismi kõnelejatega, kui keegi juutide suhtes on vanatestamentlike seisukohtades ja sellest räägivad kui päästest. Jumal ei jätnud selleks isegi võimalust. On vaid üks Issand ja Päästja! Tema on uks ja valida saab vaid seda, kas sa kasutad seda ust või mitte, mitte et saab ka mõnest teisest uksest taevasse! Ei saa. Oleme selles küsimuses ikka selged ja räägime nii nagu pühakirjas on.

"Jumal on andnud meile igavese elu ja see elu on tema Pojas." 1Jh 5:11

  • Johannese 5,23 "et kõik austaksid Poega, nõnda nagu nad austavad Isa. Kes ei austa Poega, see ei austa ka Isa, kes on tema läkitanud."
  • 1. Johannese 2,22 "Kes on valetaja? Eks ju see, kes salgab, et Jeesus on Kristus. Antikristus on see, kes salgab Isa ja Poega."
  • 1. Johannese 2,23 "Kes iganes salgab Poja, sellel pole ka Isa; kes tunnistab Poega, sellel on ka Isa."
  • 1. Johannese 5,12 "Kellel on Poeg, sellel on elu; kellel ei ole Jumala Poega, sellel pole elu."

Kristlik Mõttevõra