Kristlik Mõttevõra

MITTE LIHALIK VS VAIMULIK, VAID TERVIKLIK

04.09.23 10:10 AM By Kristlik Mõttevõra

Jumal ei lõhu ära sinu isiksust, iseloomu ega temperamenti, ega löö sind risti

Püha Vaim ei tulnud vastandama sinu lihalikku ihu ja vaimu, vaid ta toob Jumala tahte sinu sisse. Su ihu on ju Vaimu tempel!

Kõik "kristlikud" õpetused, mis väidavad, et su ihu on halb ja vajalik on vaimus olek, sest sa ju oled vaimolend, ei saa tegelikult aru Püha Vaimu rollist. Püha Vaim ei tulnud SISSE sind ÄRA LÕHKUMA!

Suur osa õpetusi, mis seda järeldavad vastupidiselt, ei saa tegelikult aru, et Püha Vaim on terviku looja ja vajab kristlase ihu nii nagu me ise vajame oma ihu. Kristlase ihu vajab ta "ühes tükis", mitte üksnes vaimu! Sest Püha Vaim elab inimeses, mille ihu on tempel ja ilma ihuta Jumala Vaim ei saa inimeses teha midagi. Sest surnud ihuga pole midagi peale hakata. Selletõttu Jumal tervendab inimese ihu kui hinge, muidu võiks ju väita: ihu pole oluline. On oluline ja väga oluline!

Niisamuti ei ole midagi teha ihuga, mis piitsutab end, kurnab end või on füüsiliselt alavääristatud. Inimene on terve üksnes siis, kui tema ihu, hing ja vaim on harmoonias. Kui üks osa on vastandatud teisele, siis Püha Vaim ei saagi seda inimest juhtida. Kuidas sa juhid vaimu, mille ihu pole juhitav?! See on kui autoga libedaraja sõit. Auto liigub edasi, aga selle üle puudub füüsiline kontroll. Seetõttu juhtub sageli õnnetus ja seetõttu juhtuvad ka kristlastega vaimsed kraavisõidud. Vaimsed õnnetused! Sageli on need vaimsed õnnetused väga kohutavate tagajärgedega, mis lõhuvad mitte üksnes inimest ennast, vaid ka kõike muud, mida ta elus omab, isegi rahalises mõttes.

Templi teenistus toimub templis. Kui nüüd kristlase ihu on Jumala Vaimu tempel, siis see ihu on VAJALIK kui iga üksik osa. Templist ei saa seina või katust ära võtta ja öelda, et seda ei ole vaja. Kristlase ihu on vajalik ja õpetused, mis peksavad ihu küljest tükke välja, teevad mitte templit paremaks, vaid lõhuvad seda, milliseks Jumal on templi loonud.

Iga kristlik tempel v inimese ihu on unikaalne ja absoluutne meistriteos, sest see on Jumala looming ja Jumal ei tee midagi halvasti, mida inimene saaks veel paremaks muuta. Sestap ka sinu ihu on täiuslik tempel ja Jumala Vaim elab selles ja toob Jumala tahte kohale.

Sa saad tegutseda nüüd kogu oma ihu, hinge ja vaimuga, Jumala tahtes. Kuid selleks ära piitsuta end, vaid lase Püha Vaimul tegutseda. Tema ei lõhu ära sinu isiksust, iseloomu ega temperamenti, ega löö sind risti. Jeesus löödi risti ja sellega on asi lõpetatud. Sina aga oled see, kelle südames elab Kristus ja Püha Vaim on selle tunnistus.

Viska minema kõik piitsad oma elust ja hakka armastama seda kaunist templit, milles Jumala Vaim juba kohal on ja sind nõnda armastab nagu sa oled. Tema tõi sinu südamesse agape armastuse. Tema teeb kõike, mis on Isa tahe seoses sinu templiga.

Püha Vaim ei tegutse sinus selleks, et sul oleks kaks erinevat sind, üks vaimulik ja teine lihalik. Ta tuli, et tuua sinu ihu sisse Jumala kohalolu ja sa oled nüüd püha. Uuendatud elama kooskõlas Jumalaga ja patust puutumata. Sest kõiki, keda Jumala Vaim juhib, on Jumala lapsed ja need miljonid templid on maa peal reaalne Vaimu tunnistus.

Sinu ihu on Jumala Vaimule vajalik kõige poolest ja lõpeta ära selle vastandamine sinu vaimuga. See ei ole "kristlik", vaid käsumeelsuse järgimine. Sina järgi Kristust! Ta on kohal ja Püha Vaim on sinu sees.

"Või kas te ei tea, et teie ihu on teis oleva Püha Vaimu tempel, kelle te olete saanud Jumalalt, ning et teie ei ole iseenese päralt? Sest te olete kallilt ostetud. Austage siis Jumalat oma ihus!"
1. Korintose 6,20-21

Kui Jeesus ütles, et ta ehitab uue templi kolme päevaga, mida ei saa enam maha kiskuda ja häviadada, siis mida see peaks tähendama? Aga seda, et maailmas on miljonid elavad templid, kus Püha Vaim elab kristlase ihus ja sellist ihu ei saa hävitada. Isegi siis, kui keegi üritab mõned kristlased hukata, see tempel üha kasvab ja see on nüüdseks miljardini ulatuv ja kõikjal üle maa. Juudid käivad tänaseni nutumüüri juures, mis oli kunagi hiilgav tempel, aga Titus laskis selle kivid isegi ära viia ja mida sa teed. See tempel kisti maha. Seevastu kristlastel on tempel, mis on selles kohas, kus nad ise asuvad. See liigub nendega kaasa. See on kodus, või poes või töö juures, kus iganes! Juudid igatsevad oma templit, aga meil on tempel, mida saaksid ka juudid, kuid nemad ei taha seda. Seetõttu neil ei ole ka uuestisündi. Nad on päästmata. Enamus neist jääbki päästmata, sest lõpuajal pääseb ainult jääk nagu piibel kirjeldab. Meil ei ole vaja panna sildikesi nutumüüri pragudesse, sest meil on tempel meie ihus ja selles juba ongi Kristus ja selle teenistuse korraldab Püha Vaim, kes elab kristlase ihus. Kas pole vägev? Meil on tempel meie sees ja see jääbki nii kuni me elame. Keegi ei kisu seda maha nagu Jeruusalemmas juhtus. Nemad igatsevad, meil aga on..

Kristlik Mõttevõra