Kristlik Mõttevõra

MITTE JAGAGE, VAID KOGUGE VARA

02.09.22 11:09 AM By Kristlik Mõttevõra

Jumal võiks öelda: Ole õnnelik. Mis sellest, et sul ei ole midagi, aga ole ikka õnnistatud.

See ei ole meie Jumal! Vaid deemonlik vaim, kes teeb kõik selleks, et sa ei usu Jumala andide ja varade vajadusse, - ja kui sa ei usu, siis sa ei palu! Väga lihtne. Seega sul ei ole.

Vaesus ja vaene olemine ei ole raske, selleks ei pea pingutama. See ei nõua usku. Kuid saamine ja palumine nõuab pingutust, et midagi teha ja usku, et Jumal annab.

Kuid on suur vahe, kas me teeme seda hingeliselt või vaimselt, Jumala tahte ja Püha Vaimu juhtimisel.

Usklikud teevad palju hingelisi katseid vara kasvatamiseks, kuid need ei ole tehtud koos Jumalaga. Kuigi palutakse õnnistust. (Lk 12:19,20) Hingeline vara ei jää kestma ja ei tähenda, et seda sama Jumal teeb ja tahab uskliku elus.

Kui sa teed seda mis Jumal näitab, siis, see kindlasti õnnestub, kui sa teed oma meelest, isegi kõigest hingest, siis, see ei pruugi õnnestuda.
Kui me teeme lihas, ja mitte vaimus. See on suur kiusatus, sest inimene ei taha lihtsalt oodata või aega "surnuks lüüa" nagu öeldakse ja seetõttu üritab asja kiiresti ise lahendada, aga võiks vabalt oodata, kuna Jumal teeb seda paremini.

Millest see tuleb? Esiteks me kipume olema kärsitud, teiseks me arvame, et kui me palume õnnistust, siis see ongi see õige viis, aga ei ole. Piibel on täis näiteid, kuidas jumalamehed lihtsalt aega veetsid ja ootasid Jumala tegutsemist (taga).

Eestlane peab sellist ootamist logelemiseks. Kuid peamine põhjus on see, et me ei näe aega läbi igaviku perspektiivi, vaid hindame ennast oma elu pikkusega. Jumal ja tema teod ei ole ajas kinni. Me peame õppima usaldama vaimset maailma, eriti kui mõistus ütleb: mis sa passid?

Mõnikord kristlased kiitlevad, et mul ei ole midagi ja nad on õnnistatud. Lugegu uuuesti piiblit! Jumala tahe ei ole meilt ära võtta või meid vaeseks teha, vaid anda kõike ülirohkesti (Jh 10:10, Jeesuse sõnad), et me võiksime seda kasutada enda ja teiste hüvanguks ning õnnistuseks. Kurat tahab hävitada ja laostada meid.

Kui Jumal annab vara, siis see on tema vara, aga ta annab selle üle, et sa seda ära ei pillaks nagu kadunud poeg! Sa pead suhtuma saadud varasse kui Jumala kingitusse, ent ikka veel tema omasse. Ta annab, et sa seda kasutaksid ja kannaksid hoolt selle eest seda paremaks muuta või seda paljundada.

Seisukoht, et Jumal tuleb tagasi ja me jääme varast ilma ning seetõttu pole vara omamisel mõtet, kui ainult taevasel, on sügavalt ekslik ja vahel deemonlik.

Vara on antud siin inimestele ja see et meid, - kristlasi päästetakse, ei tähenda, et sa pääste läbi laostud või varatuks jääd, seega pole maisel varal mõtet, on deemonlik mõtteviis.

Jumal annab vara, et sa selle valmistad ette, sest see vara JÄÄB SULLE ALLES, kui kõik pühad tagasi tulevad, antakse sulle see lõplikult üle. Seetõttu omab väga tähtsust, kuidas sa Jumala vara ette valmistad ajaks, mil sind siin ei ole seni, kuni sind tagasi tuuakse! Sa ei saa suhtuda ega öelda: Mul on ükskõik! See oleks vastutustundetu vara valitsemine, Jumala varaga hooletult ümber käimine.

Jeesus küsis väga ühemõtteliselt ja selgelt: kellel vara jääb alles? Kui sa lased selle mädanema, siis sul vara ei ole. Kui sa aga hoolitsed selle eest kuni päevani, mil sind üles võetakse, on sul see sinu jaoks hoitud ka siis, kui Jeesus tagasi tuleb. Tema teab, kuidas ta seda hoiab, aga ta ei hävita oma kingitud vara, ammugi oma lastele antud vara. Seetõttu läheb talle korda, mida sa teed varaga päevani, mil ta tuleb sulle järgi ning päästab sind viletsusajaks. See on üürike periood, isegi inimese elus.

Te kohtate küll jutlustajaid, kes ütlevad, et neilt võeti vara ära ja nad saavad Jumala käest mida vaja. Kuid vajadus tähendab ju materiaalset vara? On see toit, elukoht või liikumisvahend. Kui sa ütled, et sa sellest ei hooli, siis Jumal annab selle teisele, kes hoolib tema andidest.
Jumalal on vara küll ja ta ei ole vaene ja tema lapsed ei ole mõeldud varatult või vaeselt elama. Vara kaotamine või häving sõja ajal ei ole valik, aga valik on selle taastamine, uuendamine ja vahendite juurde palumine. Kui sa hoopled, et sa oled varatu, aga õnnelik, miks sa siis palud endale vara?! Ole siis ilma. Mungad on ilma, aga nemadki vajavad kohta kus magada ja muide, teevad iga päev tööd et toitu saada.
Kokkuvõtteks, ärge uskuge seda, et vara ei ole oluline ja see tuleb kogudusele ära kinkida (Ap 4:32) või üldse kõigest loobuda, nagu apostlid ekslikult tegid (Ap 2:45), sest nad arvasid, et Jeesus tuleb kohe tagasi. Oma vara jagamine oli nende HINGELINE, mitte vaimne akt. Jumal ei palunud seda teha, isegi mitte Hananiasel ja Safiral. (Ap 5:2) Kui nad ei oleks kuradi poolt eksitatud, ei oleks nad surma saanud. Nad ei pidanud oma põldu ära müüma, aga kurat kavaldas nad üle ja nad hukkusid. Apostlid ei öelnud, et nad müüksid põllu.

2000 aastat on möödunud. Me ei tea, millal Jeesus tuleb, aga lõpuaeg on see aeg, kus tuleb mitte vara laiali jagada, vaid koguda. Jumal peab seda oluliseks ja seetõttu te näete, kuidas ta oma lapsi varustab. (Lk 22:35) Kui see poleks nii, siis ta ütleks: "Sul ei ole midagi, aga sa oled õnnelik." (Maailma Majandusfoorumi slogan) Täpselt nagu kommunistid! Jumal ei ole ei kommunist, rohepöörlane. Jumal andis inimesele kõike ja ta teab, et seda läheb vaja!

Kui Jeesus tuleb nädala pärast, siis tuleb sul ikkagi aiaviljad aita panna, maa künda, katus parandada ja ka maasika taimedel kasvud ära lõigata ning istudada uued.

Inimesed, kellest Jeesus rääkis, olid TÖÖL PÕLLUL, nad tegid oma igapäevaseid toimetusi. (Mt 24:18) Piibel kirjutab, et ära mine kuube võtma! (Mt 24:18, Lk 17:31) Kuid see ei ole istumine ja viimse päeva ootamine nagu apostlid tegid. (Ap 2:44) See olgu Jumala vara hooldamine. See mis on sulle antud, on tähtis korras hoida ja see jääb sulle alles. See antakse sulle üle igaveseks. Miks sa siis arvad, et maine vara pole oluline?

Jeesus ütles, et ärge koguge vara, mida koi ja rooste rikub, aga ta ei öelnud, et ärge üldse vara koguge! Sellest on tehtud valeõpetused.
Jeesus pidas silmas seda, et koguda tuleb vara, mis jääb alles.

Maa jääb alles. Kinnisvara. Metsad. Vaadake Iisraeli peale. Seal on vara kasutamine hästi mõistlik ja piibellik.

Joosep ja Maarja ei olnud ka vaesed, nagu teile püütakse vahel väita jutlustes või jätta muljet. Neil oli kinnisvara Petlemma kesklinnas. Nad ei olnud varata, Jumala poolt nö ära unustatud. Nad olid meiega võrreldes vägagi jõukad. Kellel meil on kulda nagu neil või vara kesklinnas?

● Hoolitsege oma vara eest hästi. Ärge jääge päevast päeva ootama, (Ap 2:46) vaid tegelege sellega mida Jumal on teile üle andnud.
● Paluge juurde, et seda hooldada. See jääb teile alles. Kui Jumal andis teile midagi, siis see on igavesti nii. Isegi kui te vahepeal seda ära olles ei saa hoida, sel ajal teeb ta seda ise.

"Jumala riik võetakse teie käest ära ja antakse sellele rahvale, kes ta vilja kannab." Mt 21:43 Need olete teie, kellele antakse! Pane tähele, see leiab veel aset! Seda ei ole veel toimunud, aga see tuleb rahuriigis, Kuningate kuninga valitsuse ajal. Siis antakse see teile päriseks.

Õpetussõnad 11,31 "Vaata, õigele tasutakse maa peal, saati siis õelale ja patusele." Mitte taevas, vaid maa peal!

Õpetussõnad 13,22 "Hea inimene jätab pärandi lastelastelegi, aga patuse vara talletatakse õigele." See vara, mis patused koguvad, see antakse üle õigetele, tema pühadele. Sellest saad ka sina oma osa.

Kristlik Mõttevõra