Kristlik Mõttevõra

MIS TAKISTAB VÕIDMIST

01.12.22 10:12 AM By Kristlik Mõttevõra

Võidmist takistab 3 asja. Patt, vastasseis ja au varastamine. Patuga on asi selge. Kes teeb pattu, see kaotab võidmise, sellest ei ole isegi midagi rääkida.

Kes vihkab oma venda või kellel on midagi venna vastu, see kaotab võidmise, - tuleb paljudele üllatusena? Seetõttu te näete nii palju usklikke, kes teenivad Jumalat, aga neil puudub võidmine, sest nende hinge peal on midagi oma venna vastu. Jumal paneb sel ajal võidmise stopi peale, kuni südamel pole enam vastasseisu. 1Jh 2:9-11. Seetõttu te näete niipalju tegemisi, mille puhul Jumal ei ole kaasas, sest teda ei ole oodatud.

Veelgi varjatum põhjus on see, kui keegi hakkab enesele kuju tegema ja unustab Jumalale au anda. See on otsekui tänamatu! Kes upitab iseennast teiste vendade nähes, see on juba kaugel võidmisest või seda kaotamas. Igasugune ärkamine lõpeb kohe, kui Jumal pannakse ootele või võetakse au enda peale. Kuid usklikult kaob võidmine, kui ta võtab au endale imede ja tegude eest, mis on tegelikult Jumala tehtud. Mis olukord see on? Näiteks, umbes sarnane olukord kui te tegite midagi, aga keegi teine räägib sellest nii, et inimesed ei tea et see teie tehtud oli ja siis kogu au läheb rääkijale. Samamoodi võtavad Jumala lapsed au endale, eriti kui nad on teenistuses, aga see tuleb uhkusest. 1Jh 2:22,23

Kui te annate au Jumalale, siis teie võidmine püsib teie peal. 1Jh 2:24.

Johannes ütleb ühemõtteliselt, et teil on võidmine, aga see ei ole teist enestest, vaid Jumala poolt seatud määre, mis paneb usuasjad libedalt käima: "Aga võidmine, mille te olete saanud temalt, püsib ju teis ning teil pole vaja, et keegi teid õpetaks; vaid nii nagu tema võidmine teid kõiges õpetab - see on tõde, mitte vale - ja nii nagu tema teid on õpetanud, nõnda püsige Kristuses." 1Jh 2:27 Nii nagu autol peab olema õli, mis mootorit määrib ja hoiab töös, nii on ka Jumala lastel võidmine, mis neid õlitab kõiges.

Kristlastel on sageli "kana kitkuda" mõne teise usklikuga ja siis ta kaotab võidmise. See oli medali üks külg. Mis on teine? Vaja on alati anda au Jumalale. See on rohkem kui tänu. See on tunnistamine, et kõike seda tegi Jumal! Kes aga teeb enesele kuju või upitab iseennast või varastab au, mis tegelikult tuleb anda Jumalale, see kaotab ruttu võidmise. Jumal ei anna au ära. Kui au kuulub Jumalale, siis tuleb seda tunnistada. See on peamine põhjus, miks paljud jumalamehed kaotavad oma teenistuses väe või seal ei ole Püha Vaimul tahtmist midagi teha, kui nad ülistavad inimesi või iseennast ning oma häid tegusid.

Kristlik Mõttevõra