Kristlik Mõttevõra

MIS SEE TEISSE PUUTUB?

02.09.22 11:15 AM By Kristlik Mõttevõra

Kristlased ei peaks sorima Jumala asjades ega spekuleerima viletsusaja sündmustega, ammugi levitama valeväiteid!

"Te olete juba taevas ja te ei näe seda nii või teisiti. Isa ei räägi täpselt, mis siin juhtuma hakkab. Mis see teisse puutub?!" küsib Jeesus.
Millest selline ebaterve uudishimu tingitud on? Valeõpetusest ja piibli meelevaldsest tõlgendamisest. Kui usutakse, et Jumal ei päästa kristlasi viletsuseajast, mis on valeõpetus. Kuigi me oleme tõesti lõpuajas, siis mitte viletsusajas, mida prohvetid kirjeldasid.

Kes aga püsib apostlite usus ja õpetuses, need tegelevad hingede päästmisega, mitte ei hakka pimeduse viljatute tegude kaasosaliseks. (Ef 5:11) See ei ole tõesti meie asi olla kurjusele ruuporiks ja halva paljundajaks! Jumal seda kindlasti ei õnnista, kuigi ta võib sellist eksitegevust mõnda aega taluda. Vastust tuleb ikkagi kanda varem või hiljem. Mk 9:42

"Sest poolikult me tunnetame ja poolikult me ennustame," ütleb Paulus korintlastele. (1Kr 13:9)

Kui meie õpetuses on ka suured möödalaskmised, siis juhtubki see, et paneme märgist täiesti mööda. Eriti puudutab see kolmapäeva õhtut, kui kuulata Pildiraadio saate lõpuaja sündmuste stsenaariume, oletusi, millel ainuüksi kasutatud faktid on moonutatud või poliitiline propaganda, mida saates mängleva kergusega ja kergemeelselt välja käiakse tõe pähe ning pakutakse kristlikus meedias kui viletsusaja sündmuste ettekuulutust?!

Mida te teete?!

Kohati on seda piinlik vaadata. Üleolev vaimne meeleolu (Rm 12:3), pilkamine, mõnel hetkel hirmutamise vaimud. "Me ei ole seda ise välja mõelnud" õigustavad saates osalejad. Seega keegi ei vastuta info eest. Selline lodev tegevus sarnaneb juba kollase meediaga, kuulujutude tasandil ja väljamõeldistel põhinev. Keda see julgustab või mida kasulikku see annab meile, kes nii või teisiti seda viletsusaega ei näe? Lõpuaja sündmused on teada. Kas see kulgeb nii või teisiti, see ei puuduta kuidagi meid, kes selleks ajaks on ülesvõetud ja taevas.

Püha Vaim kohe kindlasti ei levita väärinfot, ammugi ei inspireeri ta meid kurjust paljundama. Püha Vaim ei räägi meile välja asju, mida Jumal ei avalda ja mida Isa on jätnud vaid oma teada.

Kristlik Mõttevõra